incubator-ooo-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject [Bug 56806] WW: page background graphic lost on export
Date Fri, 15 Jun 2012 07:24:40 GMT
https://issues.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=56806

zjchen <zjchencdl@gmail.com> changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |zjchencdl@gmail.com

--- Comment #7 from zjchen <zjchencdl@gmail.com> ---
After investigation, I have figured out two defect regarding the background
graphic when saving to doc file and loading again.

(1) import: Background graphic will be imported as drawing object and stored in
draw model. The draw model need initialize before use but it does not. So the
background will be lost when open the document.
(2) export:  MS WORD insert a background graphic as "tiled" fill picture. while
AOO can set background graphic as "tiled" fill, "area" fill etc. we need to
distinguish different kinds of background graphic. 

Regarding the spec in MS WORD, there is a property fBackground in 0x033F
parameter. The property  means whether a shape is the background shape of a
drawing. And the default background in MS WORD is tiled fill. So seems we can
export the background as follows:

tiled fill in AOO: Set fBackground property true , it will be normal background
in MS WORD;
area fill in AOO: Do not set fBackground property otherwise it will show as
tiled fill. just export the picture and MS WORD will load it as a abnormal
background but it still keep area fill. 
Other position in AOO: export as tiled fill.

-- 
You are receiving this mail because:
You are on the CC list for the bug.

Mime
View raw message