incubator-ooo-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 81362] Text not correctly flowing back after opening document
Date Mon, 20 Feb 2012 20:38:19 GMT
https://issues.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=81362

matthiasbasler@openoffice.org changed:

           What    |Removed                     |Added
----------------------------------------------------------------------------
                 CC|                            |matthiasbasler@openoffice.o
                   |                            |rg

--- Comment #4 from matthiasbasler@openoffice.org 2012-02-20 20:38:19 UTC ---
I am having a similar case, likely related.

In my case the text flow changes if I save an 150 page book as ODT and load it
again later. The document has lots of images anchored to pages. The text is
supposed to flow around them. There are a few manual page breaks in front of
two or three headings, otherwise there's a continuous text flow.

If I load the document and it shows the last page I've been working on I can
often tell the text is not the one supposed to be on that page. I got a
document with several small "gaps" on places where there are NO hard page
breaks or similar. My impression is that OOo, in this case, starts
recalculating the text flow and fails on some positions (thus breaking the
layout on following pages as well.)

It were OK if OOo needed some time after loading the document and would show a
progress indicator or anything to tell the user it is computing the layout.
However it does not fix the problem itself, no matter how long I wait.

Sometimes it seems just enough to scroll to that page and OOo will re-adjust
the text flow, sometimes it needs a trigger to correct itself, as in the test
document attached by rpolach.

Just now I have following reproducable effect:
- Read-only document opens on page 156/157 (I have book layout.) showing wrong
text. Nothing happens.
- I scroll up to page 154/155. As soon as these pages come into view, the text
flow on page 156/157 changes.
- As soon as I scroll up to page 152/153 the text flow on all subsequent pages
changes again. So obviously just viewing a page can trigger an adjustment.

Tested on OOo3.3.0 on WinXP SP3
Sorry but my 140MB document is a bit too large to attach here ...

P.S. I suggest to raise this bug to from "trivial" to "minor". This is imho not
just a cosmetic issue. Locating the erroneous pages is very time consuming.

P.P.S. I am aware that using a master document would likely help in my case,
but its a bug nonetheless.

-- 
Configure bugmail: https://issues.apache.org/ooo/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

Mime
View raw message