incubator-ooo-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From bugzi...@apache.org
Subject DO NOT REPLY [Bug 118610] New: webdav general internet error during save after long edit session (timeout)
Date Wed, 16 Nov 2011 17:04:36 GMT
https://issues.apache.org/ooo/show_bug.cgi?id=118610

             Bug #: 118610
        Issue Type: DEFECT
           Summary: webdav general internet error during save after long
                    edit session (timeout)
    Classification: Code
           Product: ucb
           Version: OOo 3.2.1
          Platform: PC
        OS/Version: Windows XP
            Status: UNCONFIRMED
          Severity: normal
          Priority: P5
         Component: code
        AssignedTo: mhu@openoffice.org
        ReportedBy: unordained_ooo@csmaster.org
                CC: ooo-issues@incubator.apache.org


If you open a document from a webdav server, then leave it open for a long time
(minutes? hours?) then attempt to save changes, OOO hangs for a long time then
comes back with "general internet error". It doesn't help to go to file>open
and browse to the location, force it to talk to the webdav server (didn't ask
me to re-authenticate, clearly still knew how) -- attempting to save (ctrl+s)
still doesn't work. Did not attempt save-as. However, after disconnecting from
the vpn, putting the laptop into standby, and coming back the next day (in
fact, did this while it was still trying to save and was confused), I got a
different error, this time clearly indicating the connection had been dropped;
after reconnecting to the VPN, I was able to ctrl+s and save my changes without
any trouble.

It seems to me that OOO is attempting to keep a connection to the webdav server
alive for the duration of document editing, but doesn't notice if the
connection gets dropped (apache decided to kill it?), and doesn't know to
always reconnect properly. If it, at some point, realizes that's the problem,
it can recover from it. I'm guessing that the vpn connection drop made the
tcp/ip connection drop obvious. That only works for me (outside the corporate
network) not for my users (corporate cubicle farm.)

I've also seen this happening in LibreOffice 3.4, running on Server2008, but I
haven't retested all OOO/LO versions on all OS's, so I'm providing the versions
installed on my laptop. (But that's not the only version affected.)

Environment:
OOO -> Apache 2.0.x -> mod_jk -> Tomcat 6.x -> custom WebDAV server + JESPA
(NTLMv2) -> AD
I haven't tuned keep-alive settings anywhere (don't feel I should have to);
JESPA is set to 300 second session lifetime, I think.

-- 
Configure bugmail: https://issues.apache.org/ooo/userprefs.cgi?tab=email
------- You are receiving this mail because: -------
You are on the CC list for the bug.

Mime
View raw message