incubator-ooo-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rob Weir <robw...@apache.org>
Subject Re: [WWW]Some trouble with the new URLs for the forums
Date Sun, 26 Aug 2012 14:31:52 GMT
On Sun, Aug 26, 2012 at 8:31 AM, RGB ES <rgb.mldc@gmail.com> wrote:
> Adding to the (lack of) redirection problem between the old and the
> new URL expressed on other threads, there are other problems reported
> by users. The first one is that forum notifications still arrive with
> only the old URL. Also, there are users experimenting problems with
> automatic log-in not working on the new URL.
>
> Another point that came to my mind is what happens with web crawler
> bots registered on the forums: I think that google, yahoo and all the
> others are still logging on (and indexing) the old URLs and ignoring
> the new ones. In fact, when you perform a web search on google, for
> example, about AOO all results that point to the forums show the old
> URL...
>

Are we exposing two different URL's for the forums, with the same
content?  If so that is bad for Google.  It could penalize the forums
in search results due to the "duplicate content penalty"  (essentially
it looks spammy to have identical content at multiple different
URL's).

See:  http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2008/09/demystifying-duplicate-content-penalty.html

The preferred way is to either:

1) Redirect from the old URL to the new URL

or

2) Use the re="canonical" directive to ;et Google know what the
preferred URL is;
http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2009/02/specify-your-canonical.html


> Could a redirection solve all this problems at once?
>
> Regards
> Ricardo

Mime
View raw message