incubator-ooo-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Chao Huang <chao.de...@gmail.com>
Subject [BUILD] There is a build break on Mac OS X 10.5.8
Date Fri, 01 Jun 2012 07:38:28 GMT
hi, all

I checked out the source code from SVN server
(https://svn.apache.org/repos/asf/incubator/ooo/trunk) and the
revision is 1343441.

It's OK for me to make a full build on Mac OS X 10.6.8. But there is a
build break on Mac OS X 10.5.8. Please note that I used the same code
package and configure switchers.

The build break was reported in module SAL. Here is the details
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Entering /Users/hchao/Apache/build/aoo.340.20120601/aoo.340.r1343441/main/sal/util

ERROR: error 10 occurred while making
/Users/hchao/Apache/build/aoo.340.20120601/aoo.340.r1343441/main/sal/util
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

My dev env is :
---------------------------------------------
1) Mac OS X 10.5.8
2) Xcode 3.0
3) gcc 4.0.1
4) jdk 1.5
---------------------------------------------

I used the following configure swithcers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
./configure --with-dmake-url="http://dmake.apache-extras.org.codespot.com/files/dmake-4.12.tar.bz2"
--with-epm-url="http://ftp.easysw.com/pub/epm/3.7/epm-3.7-source.tar.gz"
--disable-mozilla --disable-build-mozilla --enable-verbose
--enable-category-b --enable-minimizer --enable-presenter-console
--enable-wiki-publisher --disable-odk
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

At the beginning of this year, I passed the full build on both 10.5
and 10.6 with R1189933. So I compared file main/sal/util/makefile.mk.
There is only one changed line for OS2 except license. The build break
can be solved by recovering makefile.mk from R1343441 to R1189933.

What I do in the next step is to copy makefile.mk (R1343441) from
MacOSX to WindowsXP, then convert the file format from DOS to Unix by
UltraEdit, copy the new file makefile.mk back to MacOSX. It's OK to
rebuild module SAL with the new makefile.mk.

So I guess that there is something wrong for file
main/sal/util/makefile.mk. Maybe the file is broken in some extent.
The size of original file is 5.76K, while the re-saved one is 5.53K.
Please refer to the attachement.

Is there anyone who can help to confirm this issue? Thanks!


Best regards,
Chao Huang

Mime
  • Unnamed multipart/mixed (inline, None, 0 bytes)
View raw message