Return-Path: X-Original-To: apmail-incubator-ooo-commits-archive@minotaur.apache.org Delivered-To: apmail-incubator-ooo-commits-archive@minotaur.apache.org Received: from mail.apache.org (hermes.apache.org [140.211.11.3]) by minotaur.apache.org (Postfix) with SMTP id 78F937D92 for ; Tue, 20 Dec 2011 01:58:16 +0000 (UTC) Received: (qmail 88456 invoked by uid 500); 20 Dec 2011 01:58:16 -0000 Delivered-To: apmail-incubator-ooo-commits-archive@incubator.apache.org Received: (qmail 88388 invoked by uid 500); 20 Dec 2011 01:58:16 -0000 Mailing-List: contact ooo-commits-help@incubator.apache.org; run by ezmlm Precedence: bulk List-Help: List-Unsubscribe: List-Post: List-Id: Reply-To: ooo-dev@incubator.apache.org Delivered-To: mailing list ooo-commits@incubator.apache.org Received: (qmail 88365 invoked by uid 99); 20 Dec 2011 01:58:16 -0000 Received: from athena.apache.org (HELO athena.apache.org) (140.211.11.136) by apache.org (qpsmtpd/0.29) with ESMTP; Tue, 20 Dec 2011 01:58:16 +0000 X-ASF-Spam-Status: No, hits=-2000.0 required=5.0 tests=ALL_TRUSTED X-Spam-Check-By: apache.org Received: from [140.211.11.4] (HELO eris.apache.org) (140.211.11.4) by apache.org (qpsmtpd/0.29) with ESMTP; Tue, 20 Dec 2011 01:58:11 +0000 Received: from eris.apache.org (localhost [127.0.0.1]) by eris.apache.org (Postfix) with ESMTP id 268B223889E1; Tue, 20 Dec 2011 01:57:51 +0000 (UTC) Content-Type: text/plain; charset="utf-8" MIME-Version: 1.0 Content-Transfer-Encoding: 8bit Subject: svn commit: r1221069 [4/17] - in /incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro: ./ doc/ doc/data_source/ doc/diverse/ doc/drawing_graphics/ doc/online_help/ doc/spreadsheet/ doc/user_faq/ doc/user_faq/draw/ doc/user_faq/formula/ doc/user_faq/impress/ doc/us... Date: Tue, 20 Dec 2011 01:57:39 -0000 To: ooo-commits@incubator.apache.org From: wave@apache.org X-Mailer: svnmailer-1.0.8-patched Message-Id: <20111220015751.268B223889E1@eris.apache.org> Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc1_RO.html URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc1_RO.html?rev=1221069&view=auto ============================================================================== --- incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc1_RO.html (added) +++ incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc1_RO.html Tue Dec 20 01:57:24 2011 @@ -0,0 +1,371 @@ + + + + + + + + + + + + + + + OpenOffice.org + + + + + + + + +

Cum sa realizati calcule simple

+

si

+

cum sa formatati celulele si paginile intr-un document.

+

 

+

+
furnizat de
+
Proiectul de Documentatie OpenOffice.org
+

 

+ +

Continut : +

    +
  1. Scurta introducere. Introducerea uneltelor disponibile in mediul de + lucru OpenOffice.org Calc
  2. +
  3. Calcule initiale.
  4. +
  5. Formatare personalizata
  6. +
  7. Tiparirea muncii dvs.
  8. +
  9. Merite
  10. +
+

1. Scurta introducere. Introducerea uneltelor +disponibile in mediul de lucru OpenOffice.org Calc

+

Inainte de a incepe sa faceti aceste foarte avansate + calcule, pe care fara indoiala ca le veti descifra, + haideti sa aruncam o scurta privire de jur imprejurul dvs. pentru a va familiariza + cu uneltele care sunt disponibile. +


+

Imediat sub bara titlu (cea cu logo fluture) veti + vedea patru bare de comanda: +

    +
  • Bara de meniuri
  • +
  • Bara de functii
  • +
  • Bara de obiecte
  • +
  • Bara de calcul
  • +
+ +

Bara de meniuri contine principalele meniuri ale modulului Calc. Bara de + functii furnizeaza accesul utilizatorilor la butoanele de functii precum + Open (Deschide), Save (Salveaza), Copy (Copiaza), Cut + (Decupeaza in memorie), Paste (Alipeste din memorie) si alte sarcini comune in + OpenOffice.org. Bara de obiecte include o serie de functii care sunt + specifice calculelor si formatarii celulelor (stilul numarului, alinierea textului, + marginile). In sfarsit, Bara de calcul este locul unde puteti introduce + orice formula necesara calculelor dvs., si de asemenea, va arata pozitia cursorului + in cadrul paginii de calcul.

+

Indicatie: Unele persoane considera ca aceste meniuri nu pot fi + schimbate, dar nu este absolut adevarat. De fapt, este posibil sa schimbam atat + butoanele de comanda, cat si functiile asociate, in concordanta cu nevoile dvs., + dand click-dreapta mouse oriunde pe Bara de meniuri sau pe Bara de obiecte. Va fi + afisat un meniu contextual. In continuare, alegeti 'Configure' + (Configureaza) sau `Customize' (Particularizeaza) pentru a schimba + continutul acestor meniuri. Puteti sa selectati de asemenea `Visible + Buttons' (Butoane Vizibile) si sa adaugati sau indepartati butoanele pe care + dvs. le doriti. Din acelasi meniu contextual, mai aveti posibilitatea de a adauga + un meniu suplimentar, numit Options toolbar (Bara de optiuni), care nu + este vizibila implicit. Acest meniu contine mai multe butoane + suplimentare care permit accesul la diverse unelte de pozitionare si modificare + foarte folositoare.

+

In stanga + ecranului veti observa Bara de instrumente, vizibila + in dreapta acestei pagini. Aceasta bara va furnizeaza uneltele de care aveti nevoie + pentru lucrul cu pagina de calcul a dvs. Functiile primare ale acestei bare sunt + explicate in acest "Cum-Sa". La baza ecranului, veti observa Bara de + informatii. Aceasta furnizeaza informatii esentiale precum, pagina in care lucrati in + acel moment, stilul paginii, si in mod normal, suma celulei in care este pozitionat cursorul.

+

Indicatie: + Un click-dreapta mouse in casuta unde este scris 'Sum' (Suma), va permite accesul la un + meniu contextual care propune alte posibilitati, precum maximum, minimum...

+

Veti observa ca documentul pe care l-ati deschis contine + implicit trei foi de lucru (worksheets), indicate prin prezenta celor trei taburi mici de + pagina aflate deasupra la Bara de informatii si care poarta numele de: Sheet1, Sheet2, + Sheet3.

+

Foaia de calcul este reprezentata de un caroiaj ce include celulele, fiecare celula avand + o referinta (adresare) unica. O celula este adresata de intersectia coloanei pe care se afla + (referinta verticala), aparand aici ca litera (de ex. A...Z etc.), si randul pe care se afla + (referinta orizontala, dat de un numar (de ex.: 1...65000). Aceste referinte apar ca niste + nume de rand si coloana de culoare gri pe foaia de calcul. Prin urmare, prima celula + aflata pe primul rand (cea aflata in coltul superior al pagiinii de calcul) poarta referinta + A1.

+

2. Calcule initiale

+

Daca ati sarit direct la aceasta sectiune fara a o citi pe precedenta, ar fi o idee buna + sa mergeti inapoi si sa o cititi, deoarece acolo sunt definiti termeni care vor fi folositi + incepand din acest punct. Oricum, daca sunteti nerabdatori, obositi, surexcitati sau chiar + plictisiti sa faceti asta, vom discuta acum despre cum sa indepliniti sarcini simple cu + Calc!

+

Dupa cum am mentionat mai sus, patratelele pe care le vedeti + delimitate de caroiajul gri sunt numite celule. Aici dvs. puteti sa introduceti un text, + numere sau formule. Bineinteles, intregul "raison d'etre" (motiv de a fi) al paginii de + calcul este sa ofere posibilitatea de a calcula in cadrul acestor celule.

+

Acum, de'ajuns cu vorbaria, haideti sa realizam primul + nostru calcul!:

+
    +
  1. In celula A1 tastati (fara ghilimele) "=3+2";
  2. +
  3. Apoi apasati tasta `Enter' de la tastatura;
  4. +
  5. Si in celula ar trebui sa apara "5", deoarece rezultatul apare in mod automat.
  6. +
+

Cursorul dvs. ar trebui sa se gaseasca acum in celula imediat sub A1, dar daca dati click + inca odata pe celula A1, veti vedea operatia matematica pe care ati introdus-o, afisata in + Bara de calcul.

+

Haideti sa mergem mai departe: acum tastati "6" in celula A2 si apoi vom solicita rezultatul + adunarii celulei A1 cu celula A2, precum si afisarea acestuia in celula A3. Uitati cum se face:

+
    +
  1. Plasati cursorul in celula A2, si tastati "6" (fara ghilimele);
  2. +
  3. Confirmati aceasta inregistrare apasand tasta 'Enter' de la tastatura, si cursorul se va + muta in celula A3;
  4. +
  5. Tastati (fara ghilimele) "=A1+A2";
  6. +
  7. Confirmati, apasand tasta `Enter', si veti vedea ca este afisat drept rezultat + "11" in celula A3.
  8. +
+

Calculul acesta a fost realizat utilizand referintele celulelor si nu valorile discrete.

+

Acum sa mergem chiar mai departe si sa adaugam in celule o intreaga coloana de numere, spre + exemplu un sir. Apasati pe tabul de pagina 'Sheet2' pentru a avea o foaie de calcul goala.

+
    +
  1. Tastati in celulele de la A1 la A9 cateva numere;
  2. +
  3. Confirmati cu tasta 'Enter' fiecare introducere de numere, si cursorul va ajunge in + celula A10;
  4. +
  5. In aceasta celula ('A10') tastati "=sum(A1:A9)" (fara ghilimele);
  6. +
  7. Confirmati cu tasta 'Enter', si veti vedea rezultatul adunarii (suma) afisata in + celula A10. Daca dati click pe celula A10, veti vedea in Bara de calcul afisata formula pe + care ati indrodus-o.
  8. +
+

Tastand doua puncte ':' intre referintele celulelor, ati spus produsului software ca dvs. + doriti sa adaugati la suma toate valorile introduse in oricare dintre celulele sirului de la + A1 la A9. Acest sir va este afisat pe ecran sub forma unui dreptunghi care incadreaza acest + sir, care are marginile rosii. De remarcat ca + operatia matematica este efectuata indiferent de cate celule din cadrul sirului sunt + completate.

+

Tastand 'sum ( )', dvs. ati spus produsului software tipul operatiei matematice pe care doriti + sa o faceti cu celulele ale caror referinte sunt cuprinse intre paranteze.

+

Indicatie: Probabil ca ati remarcat ca atunci cand ati inceput sa tastati + `sum', ca modulul Calc al OOo va sugerat completarea formulei de calcul. Aceasta este + functia Autocomplete (Completare automata), cu ajutorul careia este suficient sa + apasati tasta 'Enter', daca sunteti de acord cu sugestia facuta, si cursorul dvs. va fi + plasat automat intre paranteze, dvs. trebuind decat sa completati sirul pentru care doriti sa + efectuati operatia matematica.

+

In regula, haideti sa facem acelasi lucru din nou, numai ca de aceasta data vom inlocui + caracterul ':' care separa A1 de A9 cu punct si virgula, ';'. Veti observa ca rezultatul, afisat + in celula A10, este complet diferit. In acest caz, dvs. ati adaugat la suma decat valorile + inscrise in celulele A1 si A9 si nu intreg sirul cuprins intre aceste celule. De aceea, pentru a + adauga doua siruri de celule, trebuie decat sa tastati de exemplu "=sum(A1:A9;B1:B9)".

+

Pentru a adauga un sir de celule mai aveti o posibilitate, utilizand mouse-ul. Dupa ce ati + tastat "= sum(" in celula tinta a dvs. (in celula in care intentionati sa fie afisat rezultatul, + dati click pe prima celula a sirului si, in timp ce tineti apasat pe butonul mouse-ului, + trageti pana la ultima celula vizata si apoi dati drumul la mouse. Veti observa ca sfarsitul + formulei a fost introdus automat in Bara de formule.

+

Indicatie: Daca numarul care este afisat este + prea mare pentru a putea fi afisat in intregime in celula respectiva, acesta va fi inlocuit cu + o serie de simboluri diez (###). Pentru a ajusta dimensiunea celulei, tot ce aveti de + facut este sa dati click (si sa tineti apasat) pe separatorul coloanei din partea dreapta, sa + trageti in partea dreapta daca doriti sa mariti celula sau in partea stanga daca doriti sa o + micsorati. Aceeasi functie o puteti obtine prin intemediul comenzii 'Format + - Column - Optimal width' (Formatati - Coloana - Latime optima) aflata pe Bara de meniuri. +

+

Despre referinte

+

Este important sa aveti cunostintele de baza despre referinte cand doriti sa faceti calcule + cu celule care contin formule.

+

Referinta relativa este un sir a carui referinta este ajustata cand formula este mutata:
+ Ex.: daca doriti sa copiati formula "=sum(A1:A9)" in coloana 'B', aceasta va deveni + "=sum(B1:B9)"

+

Referinta absoluta este utilizata atunci cand un calcul trebuie sa faca referinta + la o anumita celula a foii de calcul. Aceasta se scrie de exemplu "$A$1" pentru a desemna + referinta absoluta pentru coloana 'A' si randul '1'. Referinta absoluta pentru coloana + 'A' este "$A" si cea pentru randul '1' este "$1". Prin urmare referinta absoluta este data prin + utilizarea simbolului "$".

+

Acum ca am finalizat invatarea realizarii calculelor simple, haideti sa ne exersam + creierul (si degetele) cu cateva scaderi, inmultiri si impartiri!

+

3. Formatare personalizata

+

Documentul de lucru al dvs. contine trei foi de calcul, Sheet1,2,3. Vom da fiecareia dintre ele + un nume (in final, aceasta face sa vi le aduceti aminte mai usor). Dati click-dreapta mouse pe + tabul de pagina 'Sheet1' si va aparea un meniu contextual unde veti gasi 'Rename' + (Redenumeste). Dati ckick pe aceasta optiune. In fereastra care va aparea, introduceti numele pe + care doriti sa il aiba foaia dvs., dati click pe butonul 'OK', si foia va afisa numele + ales de dvs. pentru tabul de pagina.

+

Ati observat ca acel meniu contextual de mai inainte va ofera si alte posibilitati: 'Insert' + (Insereaza), 'Delete' (Sterge), 'Move/Copy' (Muta/Copiaza). De fiecare data va aparea o casuta + de dialog care va va permite sa specificati alegerea concreta a dvs.

+

Haideti sa muncim putin la farmatarea celulelor. Sa presepunem ca doriti sa introduceti titlul + documentului dvs. in mai multe foi de calcul ale dvs. Pentru asta, faceti urmatoarele:

+
    +
  • Selectati toate foile de lucru in care doriti sa apara acest titlu. Dupa aceea cu ajutorul + mouse-ului, dati click pe prima celula si trageti pana la ultima celula a titlului.
  • +
  • In Bara de meniuri selectati Format - Merge Cells- Define (Formateaza - Combina + Celulele - Defineste).
  • +
+

Suficient de des veti dori sa centrati titlul in cadrul celulelor selectate. Pentru a face + asta:

+
    +
  • Selectati celula care contine titlul;
  • +
  • In Bara de meniuri selectati Format - Cells (Formateaza - Celule);
  • +
  • In casuta de dialog care va aparea, selectati tabul 'Alignment' (Aliniament);
  • +
  • Dati click pe butonul 'Center' (Centreaza);
  • +
  • Puteti de asemeneaS selecta orice alta optiune a acestei casute de dialog;
  • +
  • Dati click pe butonul 'OK'
  • +
+

Daca doriti sa setati un chenar in jurul tabelului dvs., selectati respectivele celule, si, + din meniul 'Format - Cells', dati click pe tabul 'Borders' (Margini). Alegeti + grosimea de linie pe care o doriti si apasati pe butonul 'OK'.

+

Veti observa ca fereastra de dialog 'Cell Attributes' (Atributele Celulei) + contine mai multe pagini intabulate referitoare la formatarea celulelor: Fonts (Tipuri + de caractere), Font Effects (Efecte ale tipurilor de caractere), Alignment + (Aliniament). Veti putea ajunge de asemenea la aceste pagini intabulate, daca veti da click-dreapta + pe mouse si veti selecta 'Format cells' (Formateaza celulele). Si bineinteles, Bara de + functii contine de asemenea cateva din aceste functii de formatare.

+

Haideti sa ne + uitam la ultimele trei butoane ale acestei Bare de functii. Aceste trei butoane va + permit pozitionarea textului sus, jos sau la mijlocul celulei respective. La indemana, nu-i asa?

+

Un ultim lucru, pentru a face celulele noastre cu text sa fie diferite in cadrul foii de + lucru, fata de celulele care contin numere si formule, puteti folosi 'Value Highlighting' + (Pune in evidenta valoarea):

+
    +
  • Din Bara de meniuri alegeti View - Value Highlighting (Pune in evidenta valoarea);
  • +
  • Veti observa ca toate celulele care contin text sunt afisate in negru, toate numerele in albastru + si toate formulele in verde.
  • +
+

Indicatie: Pentru a formata direct o celula precum + una care contine text, indroduceti un apostrof, " ' ", inaintea oricarei cifre. De acum inainte, + respectiva cifra va fi tratata drept text, valoarea ei fiind ignorata in orice calcul. De + exemplu: " '3".

+

In sfarsit, foaia noastra incepe sa capete forma!

+

Haideti acum sa ne uitam la setarile paginii. Poate ca veti considera mai usor sa lucrati + cu stiluri de pagini "landscape" (peisaj). Pentru aceasta faceti dupa cum urmeaza:

+
    +
  1. Din Bara de meniuri alegeti Format - Page (Formateaza pagina);
  2. +
  3. Apasati pe tabul 'Page' (Pagina);
  4. +
  5. In sectiunea 'Orientation' (Orientare), dati click pe butonul radio 'Landscape' + (Peisaj);
  6. +
  7. Confirmati prin apasarea butonului 'OK'.
  8. +
+

Pentru a verifica daca intr-adevar pagina dvs. este salvata cu acest format, dati click pe + File - Preview (Fisier - Vizualizeaza) aflate pe Bara de meniuri.

+

Lucrand acum putin cu aceasta cutie de dialog a paginii, aveti posibilitatea sa adaugati + un antet ('header'), subsol ('footer') si, bineinteles, puteti numerota paginile.

+

Haideti sa ne uitam mai de aproape la acest aspect:

+
    +
  1. Din Bara de meniuri alegeti Format - Page (Formateaza - Pagina);
  2. +
  3. Apasati tabul 'Footer' (Subsol);
  4. +
  5. In fereastra care apare dati click pe butonul 'Footer on' (Cu subsol);
  6. + Butonul 'Options' (Optiuni) va permite sa adaugati un chenar sau fundal subsolului; +
  7. Dati click pe butonul 'Edit' (Editeaza);

  8. +

    In fereastra care va aparea, veti observa trei ferestre mai mici si o serie de butoane de comanda. + Ferestrele mai mici corespund celor trei zone in care este impartit subsolul. Butoanele + corespund campurilor definite implicit. Noi suntem interesati in acest moment de acel buton + care poarta un semn diez (#) marcat pe el;

    +
  9. Plasati cursorul in oricare dintre cele trei ferestre mici pe care o doriti;
  10. +
  11. Dati click pe butonul 'Page' (ilustrat printr-un singur semn diez " # "). Veti vedea + scris numarul paginii in fereastra selectata;
  12. +
  13. Dati click pe 'OK' pentru a aplica schimbarile si a va reintoarce la fereastra 'Page + Style' (Stilul Paginii);
  14. +
  15. Dati click pe 'OK' pentru a inchide acesta fereastra.
  16. +
+

Indicatie: Bineinteles ca puteti indroduce + orice text doriti in antet ('header') sau subsol ('footer') si in oricare din cele trei + sectiuni ale acestora. In acelasi mod puteti insera logo-ul companiei sau grupului dvs.

+

4. Tiparirea muncii dvs.

+

Este posibil ca dvs. sa doriti sa tipariti decat o parte a foii dvs. de calcul, sau numai o + pagina din aceasta. Pe de alta parte, este la fel de posibil ca sa doriti tiparirea intregului + fisier.

+

Pentru a tiparii decat o parte a foii de lucru, pocedati dupa cum urmeaza:

+
    +
  1. Selectati zona pe care o doriti listata. Puteti face aceasta:
  2. +
      +
    • cu ajutorul mouse-ului, dand click pe prima celula din stanga-sus a zonei alese, + apoi tinand apasat pe butonul mouse-ului, deplasati cursorul in diagonala pana la celula + din dreapta-jos a acesteia; fundalul zonei selectate se va colora in negru.
    • +
    • cu ajutorul tastaturii, pozitionand cursorul in celula din stanga-sus + a zonei alese, tineti apasata tasta 'Shift' a tastaturii si apoi cu ajutorul tastelor + cu sageti, deplasati cursorul pana la celula din dreapta-jos a acesteia; + fundalul zonei selectate se va colora in negru.
    • +
    +
  3. Selectati Format - Print ranges... (Formateaza - Zone de tiparire ..) + din Bara de meniuri;
  4. +
  5. Dati click pe 'Define' (Defineste);
  6. +
+

Veti observa ca zona de tiparire selectata va fi incadrata intre linii subtiri de culoare gri. + Puteti verifica daca ati selectat aria corect vizualizand-o ('File - Page Preview').

+

Indicatie: + In meniul contextual dat de Format - Print ranges (Formateaza - Zone de tiparire), + puteti adauga pentru a tipari si alte zone ale documentului dvs. Pentru aceasta + selectati fiecare zona si dati click pe butonul 'Add' (Adauga). Fiecare zona nou adaugata, va fi + tiparita pe o alta pagina (chiar daca le vedeti cuprinse pe acelasi ecran).

+Pentru a tiparii o singura foaie de calcul din intreg documentul: +
    +
  1. Dati click pe 'File - Print' (Fisier - Tipareste) din Bara de meniuri;
  2. +
  3. In casuta de dialog care va aparea, sub titlul 'Print Range' (Tipareste Zona) + dati click pe butonul radio 'Pages' (Pagini) si introduceti numarul paginii pe care doriti + dvs. sa o tipariti;
  4. +
  5. Dati click pe butonul 'OK' pentru a incepe tiparirea;
  6. +
+Pentru a tiparii mai multe pagini din cadrul aceleiasi foi de calcul: +
    +
  1. Dati click pe 'File - Print' (Fisier - Tipareste) din Bara de meniuri;
  2. +
  3. In casuta de dialog care va aparea, sub titlul 'Print Range' (Tipareste Zona) + dati click pe butonul radio 'Pages' (Pagini):
  4. +
      +
    • pentru a tiparii anumite pagini, scrieti numerele paginilor respective separate + prin virgula " , ", de exemplu "2,4";
    • +
    • pentru a tiparii mai multe pagini consecutive, scrieti numarul primei si al ultimei, + separate prin liniuta " - ", de exemplu "2-4";
    • +
    • pentru a tiparii mai multe pagini, folositi combinatia celor doua caractere + " , " si " - ", de exemplu "2,4-6"
    • +
    +
  5. Dati click pe butonul 'OK' pentru a incepe tiparirea;
  6. +
+O cale mai rapida este sa selectati paginile pe care le doriti tiparite si sa dati click +pe butonul de tiparire aflat pe Bara functiilor. Pentru a face aceasta: +
    +
  1. Dati click pe tabul uneia dintre foile de calcul pe care o dori, aflat la baza ecranului, si + tineti apasata tasta 'CTRL' a tastaturii dvs. Dati click pe butonul oricarei alte foi + de lucru pe care o doriti tiparita. Pe aceasta cale, veti face o selectie + multipla de pagini. De retinut:
  2. +
      +
    • pentru a selecta mai multe pagini consecutive, tineti apasata tasta 'Shift' si + dati click pe tabul primei si al ultimei pagini;
    • +
    • pentru a selecta pagini aleator pozitionate, selectati taburile de pagina tinand apasata + tasta 'Ctrl' a tastaturii;
    • +
    +
  3. Dati click pe butonul 'Print File Directly' (Tipareste fisierul direct), aflat pe + Bara functiilor. Of!, chiar merge!
  4. +
  5. Pentru a deselecta una (sau chiar toate) dintre foile de lucru, apasati inca o data pe tabul de + pagina, tinand apasata tasta 'Ctrl' a tastaturii.
  6. +
+

Pentru a tiparii decat anumite randuri sau coloane ale foii de calcul:

+
    +
  1. Selectati coloanele sau randurile dorite;
  2. +
  3. Alegeti 'File - Print' de pe Bara de meniuri;
  4. +
  5. In casuta de dialog care va aparea, dati click pe 'Selection' (Selectie) din cadrul + 'Print range' (Zona de tiparit);
  6. +
  7. Dati click pe butonul 'OK'.
  8. +
+

5. Merite

+

Autor: Sophie Gautier

+

Multumiri: lui Alexander Thurgood pentru nepretuitul ajutor

+

Integrare: N/A

+

Ultima modificare: 16 ianuarie, 2002

+

Contacte organizationale: OpenOffice.org Documentation Project + http://whiteboard.openoffice.org/doc/index.html

+

Versiunea in limba romana:

+

Traducere: Madalin Ion

+

Ultima modificare: 12 iulie, 2002

+

Contact organizational:: Subproiectul OpenOffice.org dedicat publicului vorbitor de + limba romana http://ro.openoffice.org/

+ + + + + + + + \ No newline at end of file Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc1_RO.html ------------------------------------------------------------------------------ svn:eol-style = native Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc1_RO.zip URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc1_RO.zip?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc1_RO.zip ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = application/octet-stream Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc2_RO.html URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc2_RO.html?rev=1221069&view=auto ============================================================================== --- incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc2_RO.html (added) +++ incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc2_RO.html Tue Dec 20 01:57:24 2011 @@ -0,0 +1,249 @@ + + + + Cum sa folosim Sort Lists si Auto Fill + + + + + +

 

+ +

Cum sa folosim listele sortate(Sort Lists) si completarea +automata (AutoFill)

+ +


+
+

+ +
Provided from
+ +
the OpenOffice.org Documentation Project
+ +


+
+

+ +
+
+

Continut

+
+
+ +
    +
  1. + +
  2. +
  3. + +
  4. +
  5. + +
  6. +
  7. + +
  8. + +
+ +

1. Introducere

+ +

Aceste automatizari fac usoara inserarea datelor in Calc. De exemplu, cand +scriem Monday (Luni) intr-o celula, exista un mecanism care face posibila +inserarea  automata a tuturor zilelor saptamanii. Acelasi mecanism functioneaza +si pentru lista lunilor. OpenOffice.org permite inserarea automata a celor +mai utilizate liste sortate.

+ +

Acelasi lucru este valabil si pentru numere. Cu un singur click vei putea +sa completezi automat o serie de numere sau de ani. Foarte practic, nu-i asa?

+ +

2. Sort Lists (Liste sortate)

+ +

Sa incepem cu un exemplu. Scrie January (Ianuarie) intr-o celula, selecteaz-o +si apoi muta mouse-ul pe coltul din dreapta jos (unde apare un patrat mai +ingrosat.  Acum apasa tasta stanga a mouse-ului si muta-te cu mouse-ul +cateva celule mai jos.

+ +

list example 1 +

+ +


+Excelent ! In momentul in care te misti peste celule, iti apare automat intr-un +info-box luna corespunzatoare celulei pe care esti. Sa ne oprim la March +(Martie). Observi cum Calc a completat automat celulele.

+ +

list example 2 +

+ +

 

+ +

 

+ +

 

+ +

Aceste tipuri de liste sunt implementate in program si mai sunt si altele! Evident, +iti poti inregistra propriile tale liste. Sa vedem cum.

+ +
    +
  • In Tools-Options-Spreadsheet-Sort Lists, vei gasi toate tipurile +de liste care sunt predefinite.
  • + +
+ +

+
+ Sunt 4 liste implicite. In imaginea de mai sus poti observa si o lista +definita de un utilizator.

+ +

Poti insera elementele de la stanga, de la dreapta , de sus sau de jos. +Evident, ordinea in care au fost introduse va fi respectata. Daca incepi +cu Monday (Luni) si vrei sa adaugi automat elementele listei in sus, urmatoarea +valoare afisata va fi Sunday (Duminica). Similar stau lucrurile daca vrei +sa completezi automat la dreapta sau la stanga celulei de referinta.

+ +
    +
  1. Acum vom crea o lista sortata proprie
  2. +
  3. Scrie lista in foaia de calcul (fiecare element trebuie sa se afle +intr-o celula sepatata,
  4. +
  5. Selecteaz-o,
  6. +
  7. Acum mergi in Tools-Options-Spreadsheet-Sort Lists,
  8. +
  9. In fereastra de dialog care apare poti observa butonul 'Copy'. +Langa acest buton poti observa un text-box  'Copy list from' +(Copiaza lista din). Vei observa in acest text-box numele foii de calcul +si celulele pe care le-ai selectat in prealabil,
  10. +
  11. Apasa butonul 'Copy' ,
  12. +
  13. Vei observa cum lista definita de tine apare in sectiunea Lists. 
  14. + +
+ +

list example 4 +
+
+
+

+ +

Din acest moment poti folosi lista definita de tine in foile tale de calcul. +Trebuie sa retii faptul ca ordinea definita de tine va fi intotdeauna respectata. +De asemenea, este important de retinut faptul ca poti incepe de la orice +element al listei.

+ +

Daca nu mai ai nevoie de lista respectiva, vei proceda in felul urmator: +

+ +
    +
  • In fereastra Sort Lists selecteaza lista pe care doresti sa o stergi +si apasa butonul 'Delete' pentru a o sterge.
  • + +
+ +

3. AutoFill (Completarea automata)

+ +

Auto Fill (Completarea automata) este similara cu procedura descrisa mai +sus

+ +
    +
  1. Selecteaza cateva celule,
  2. +
  3. In meniul Edit-Fill; selecteaza 'Series...' ,
  4. + +
+ +

filling window +
+

+ +
    +
  1. In sectiunea Direction (Directie), selecteaza directia in care +vrei sa completezi automat celulele selectate
  2. +
  3. In Series Type, pentru moment, selecteaza optiunea Linear +(Liniar),
  4. +
  5. La Start value (Valoarea de inceput), scrie '2'; la End +value(Valoarea de sfarsit), scrie '16'; si, in final, la Increment, +scrie '2'. Am definit astfel, o lista care incepe cu 2, se termina cu 16 +si este incrementata progresiv cu 2.
  6. +
  7. Sa vedem rezultatul:
  8. + +
+ +

filling example 2 +
+
+

+ +


+
+

+ +


+
+
+

+ +

Cool! Avem 8 celule completate asa cum ne-am dorit. Imagineaza-ti daca +ai fi avut de completat 3000 de celule. Ai fi salvat ceva timp, nu-i asa?

+ +

Sa analizam acum celelalte tipuri de auto-completare:

+ +
    +
  • 'Growth': este similar cu modul  linear, dar aceasta optiune +nu tine cont de selectia facuta de tine. Pentru aceasta optiune este obligatorie +completarea campului End value (Valoarea finala). Chiar daca ai selectat +cateva celule, completarea automata va continua pana cand End Value(Valoarea +finala) va  fi atinsa, in timp ce modul liniar respecta selectia +facuta de tine,
  • +
  • 'Date': iti da acces la sectiunea 'Time Unit' (Unitate +de timp). Ai de selectat ce vrei sa-ti fie afisat. Nu uita sa completezi +campurile 'Start Value', 'End Value', si 'Increment' +
  • +
  • AutoFill: va umple celulele incepand cu valoarea de start. +
  • + +
+ +

Nota : In momentul in care doresti sa folosesti auto-completarea +de tip Data, nu uita sa formatezi celulele ca tip DATA, ele fiind formatate implicit ca +'Number'  (Numar); altfel, vei obtine rezultate eronate.
+

+ +

Un trick rapid:

+ +
    +
  1. Scrie 1 in celula A1,
  2. +
  3. Scrie 3 in celula A2,
  4. +
  5. Selecteaza celulele in felul urmator: click pe prima, tine apasata +tasta  [SHIFT]  si apasa tasta JOS,
  6. +
  7. Click pe patratul din coltul dreapta-jos al selectiei si trage in +jos. Vei observa cum celulele pesta care treci sunt automat completate cu +valori progresive (din 2 in 2)
  8. + +
+ +

4. Merite

+ +

Autor: Sophie Gautier

+ +

Multumiri: Richard Holt, contribuitor al OOo 

+ +

Integrat de: Gianluca Turconi

+ +

Ultima modificare: 10 February, 2002

+ +

Contact:OpenOffice.org Documentation Project http://whiteboard.openoffice.org/doc/

+ +

Traducere: Romeo Lefter

+
+ + Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc2_RO.html ------------------------------------------------------------------------------ svn:eol-style = native Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc2_RO.zip URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc2_RO.zip?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc2_RO.zip ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = application/octet-stream Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc3_RO.html URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc3_RO.html?rev=1221069&view=auto ============================================================================== --- incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc3_RO.html (added) +++ incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc3_RO.html Tue Dec 20 01:57:24 2011 @@ -0,0 +1,224 @@ + + + + + + + + + + + + + OpenOffice.org + + + + + + + +

 

+ +

 

+ +

Cum sa folosim

+ +

formatarea conditionala (Conditional Formatting) a celulei

+ +


+
+

+ +
Provided from
+ +
the OpenOffice.org Documentation Project
+ +


+
+

+ +
+
+

Continut
+

+
+
+ +
    +
  1. + +
  2. +
  3. + +
  4. +
  5. + +
  6. +
  7. + +
  8. + +
+ +

1. Introducere: un exemplu

+ +

Sa presupunem ca esti un librar care toata ziua vinde carti. Probabil +vrei sa evidentiezi, cu o anumita culoare, numarul cartilor vandule intr-o +saptamana, dupa cum urmeaza: daca intr-o saptamana ai vandut mai putin de +100 de carti, celula va fi colorata cu galben, iar daca ai vandut peste 100 +de carti, celula va fi colorata cu albastru.

+ +

Pentru aceasta, trebuie sa creezi 2 stiluri noi (pentru fiecare +culoare cate unul) si doua conditii de formatare: una pentru numerele mai +mici decat 100 iar cealalta pentru numerele mai mari sau egale cu 100.

+ +

Sa incepem!

+ +

2. Crearea unui stil nou

+ +

Pentru a crea un stil nou, deschide fereastra Stylist, folosind +una din metodele de mai jos:

+ +
    +
  • alege din meniu Format–Stylist
  • +
  • sau apasa tasta F11 ,
  • +
  • sau apasa iconul Stylist  aflat pe Function +bar: +
  • + +
+ +

In fereastra Stylist, exista numeroase stiluri care pot fi utilizate. +Alege stilul Default ca baza pentru noile tale stiluri:

+ +
    +
  • selecteaza stilul Default ,
  • +
  • click dreapta pe acest element pentru a afisa meniul contextual, +
  • +
  • alege New...
  • + +
+ +

conditional formatting window +
+ Fereastra de dialog care este afisata are numeroase tab-uri +asa cum se observa si in captura de ecran. Mai jos poti citi o descriere +a acestor tab-uri:

+ +
    +
  • +

    in tab-ul Organizer , atribuie un nume stilului tau; noi l-am denumit +'blue',

    +
  • +
  • +

    acum muta-te in tab-ul Background si +selecteaza culoarea albastru din paleta de culori,

    +
  • +
  • muta-te in tab-ul Font , alege Automatic, si apasa + OK.
  • + +
+ +

In fereastra Stylist, noul tau stil va fi afisat, cu numele pe care +i l-ai atribuit. Repeta pasii descrisi anterior pentru a crea stilul 'yellow'.

+ +

+
+ Nota: In pasii descrisi de noi, am modificat numai background-ul +(fundalul), dar, dupa cum probabil ti-ai dat seama, poti face mult mai multe +setari in momentul in care definesti sau modifici un stil. Intrand in alte +tab-uri vei avea posibilitatea sa accesezi alte functii utile ca setarea +chenarului (border), modificarea font-ului, aliniamentul, etc.

+ +

3. Aplicarea formatarii conditionate

+ +

Ai terminat de completat tabelul cu valori, iar acum trebuie sa +adaugi ceva culori!

+ +

In exemplul nostru, culorile vor fi afisate in celulele [B9]

+ +
    +
  1. Selecteaza celula [B9]
  2. +
  3. in meniul Format , alege Conditional Formatting +(formatare conditionala)
  4. +
  5. In fereastra care apare va trebui sa adaugi conditiile +tale, dupa cum urmeaza: +

    +

    +
  6. +
  7. la Condition 1, selecteaza 'Cell value is', +
  8. +
  9. apoi, in al doilea combobox selecteaza  'greater than', +
  10. +
  11. in ultima celula adauga 99. Eventual poti modifica celula +selectata daca apesi butonulShrink shrink icon +
  12. +
  13. Pentru Cell Style, +alege stilul 'Blue' ,
  14. +
  15. Activeaza acum Condition 2 si repeta pasii +descrisi anterior (de la pasul 4 pana la 7), dar utilizeaza 'less than', +valoarea '100', si stilul 'yellow' ,
  16. +
  17. Apasa OK,
  18. + +
+ +

Acum sa vedem rezultatul: scrie '122' in celula [B9] si culoarea +se va schimba!

+ +

+

+ +

 

+ +

 

+ +

 

+ +

 

+ +

 

+ +


+

+ +

4. Merite

+ +

Autor: Sophie Gautier

+ +

Multumiri: Richard Holt, contribuitor OOo 

+ +

Integrat de: Gianluca Turconi

+ +

Ultima modificare: January 28, 2002

+ +

Contact: OpenOffice.org Documentation Project http://whiteboard.openoffice.org/doc/

+ +

Traducere: Romeo Lefter

+ +


+

+ + + Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc3_RO.html ------------------------------------------------------------------------------ svn:eol-style = native Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc3_RO.zip URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc3_RO.zip?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc3_RO.zip ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = application/octet-stream Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc4_RO.html URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc4_RO.html?rev=1221069&view=auto ============================================================================== --- incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc4_RO.html (added) +++ incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc4_RO.html Tue Dec 20 01:57:24 2011 @@ -0,0 +1,234 @@ + + + + +

Cum sa formatezi o foaie de calcul 

+ +

provided by the OpenOffice.org Documentation Project

+ +

 

+ +

Continut:

+ +
    +
  1. Aplicarea +unui stil: +
      +
    • pentru o celula
    • +
    • pentru o pagina
    • +
    +
  2. +
  3. Utilizaraea +facilitatii AutoFormat (Formatare automata)
  4. +
  5. Utilizarea +temelor
  6. +
  7. Merite
  8. +
+ +

1. Aplicarrea unui stil

+
+ +

A. -- pentru o celula

+ +

Deschide Stylist:

+ +
    +
  • +

    alege Format – Stylist,

    +
  • +
  • +

    sau apasa  F11,

    +
  • +
  • +

    su click pe iconul + aflat pe Function Bar (Bara functiilor).

    +
  • +
+ +

In ferastra Stylist, vei gasi numeroase stiluri predefinite si care sunt +gata pentru a fi utilizate. Poti alege stilul Default (Implicit)pe +care-l poti modifica asa cum doresti:

+ +
    +
  • +

    selecteaza stilul Default style

    +
  • +
  • +

    click dreapta pentru a afisa meniul contextual

    +
  • +
  • +

    alege Modify... (Modificare)

    +
  • +
+ +

Modify Style Window +
+ Se va deschide o fereastra noua care contine mai multe tab-uri. Aceste +tab-uri contin optiunile necesare formatarii celulelor ca, de exemplu, fonturi, +aliniamente, numere.

+ +

Sa aruncam o privire pe setarea Currency (Bani) aflata pe tab-ul +Numbers (Numere). Aici poti alege moneda cu care doresti sa lucrezi. +In captura de ecran de mai jos, poti observa ce este afisat atunci cand selectezi +aceasta categorie:

+ +

Numbers tab +
+Poti observa cutia de selectie Format (Formatare). Selecteaza moneda +cu care vrei sa lucrezi. Limba (Language) este cea pe care ai ales-o implicit +in setarile globale ale OpenOffice.

+ +

In categoria 'Options' (Optiuni), poti seta numarul de zecimale, +culoarea numerelor negative etc.

+ +

Cand ai terminat de setat, apasa butonul OK sit toate celulele +formatate conform stilului Default se vor modifica in conformitate cu noile +tale setari..

+ +

Nota : Daca doresti modificarea stilului anumitor celule, +selecteaza-le si in loc sa schimbi stilul Default, in meniul contextual al +Stylist selecteaza New.... In acest mod vei putea sa-ti creezi +un stil propriu. Foloseste aceeasi modalitate de setare a parametrilor pe +care ai utilizat-o pentru modificarea stilului Default, iar apoi denumeste +stilul tau in tab-ul Organizer si apasa butonul OK . +Noul tau stil va aparea in Stylist.
+ Pentru a aplica un stil numai unei celule, selecteaz-o si click dublu +pe numele stilului pe care doresti sa-l aplici.

+
+ +

B. -- pentru o pagina

+ +

Asa cum te asteptai, totulse petrece cu ajutorul lui Stylist.

+ +
    +
  • +

    Apasa al doilea icon in Stylist pentru a accesa sectiunea 'Page +Styles' (Stiluri de pagina)

    +
  • +
  • +

    Click dreapta pe stilul 'Default' si alege Modify... (Modificare)

    +
  • +
  • +

    Fereastra care apare are cateva tab-uri suplimentare:

    +
  • +
+ +

Page tab +
+Atentie: in interiorul acestei pagini poti seta header-ul si footer-ul foii +de calcul, culoarea fundalului etc. Cateva tab-uri sunt identice cu cele +pe care le-am folosit in sectiunea anterioara, deci nu le vom mai explica +inca odata.

+ +

Ne vom indrepta atentia catre tab-ul Page :

+ +
    +
  • in sectiunea Paper Format (Formatarea hartiei/paginii), poti +alege atat tipul paginii cat si orientarea. Foaia de calcul afisata in partea +dreapta reflecta modificarile efectuate si are rolul unei mini-previzualizare,
  • +
  • in sectiunea Margins (Margini), poti seta dimensiunea marginilor. +Daca marginile vor fi setate in afara zonei de tiparire, un mesaj ta va avertiza,.
  • +
  • in sectiunea Layout, 'Page Layout ' iti permite setarea +aliniamentului celulelor din interiorul foii de calcul. 
  • +
+ +

Acum sa examinam un alt tab interesant: Sheet.

+ +

Sheet tab +
+ Ne vom opri aici asupra optiunii Scale:

+ +
    +
  • +

    'Reduce/enlarge printout' te ajuta sa micsorezi sau sa maresti +imaginea tiparita a foii tale de calcul

    +
  • +
  • +

    'Fit printout on number of pages' te ajuta sa determini numarul +exact de pagini pe care va fi tiparita foaia ta de calcul. Dimensiunea foii +de calcul va fi ajustata pentru a fi tiparita in numarul specificat de pagini.

    +
  • +
+ +

2. Utilizarea facilitatii AutoFormat (Formatare automata)

+ +

Atentie: pentru a utiliza aceasta facilitate trebuie sa ai selectate +o serie de celule, intrucat aceasta facilitate nu este gandita pentru o celula, +ci pentru un set (range) de celule.

+ +

Poti utiliza aceasta facilitate selectand  'AutoFormat' (Auto +formatare) din meniul Format, sau apasand iconul: AutoFormat icon +tpe care-l gasesti pe bara de unelte .

+ +

AutoFormat window +
+ Incredibil! Se pare ca intreaga prezentare poate fi creata automat!:-)

+ +

Nu trebuie decat sa apesi un nume in list Format pentru a selecta un stil +care-ti convine!

+ +

Evident, poti sa-ti creezi propriul stil de formatare(vezi butonul Add.... +(Adaugare) aflat in dreapta) si, eventual, sa stergi un stil care +nu-ti convine!

+ +

Apasand butonul  More (Mai multe), cateva optiuni aditionale +vor fi afisate. Daca modifici, rezultatul va fi afisat in sectiunea de previzualizare +a ferestrei AutoFormat.

+ +

Nota : daca doresti sa folosesti undo pentru o actiune de  +AutoFormatare, selecteaza zona pe care ai aplicat stilul, click dreapta pentru +a afisa meniul contextual si alege optiunea 'Default'.

+ +

3. Utilizarea temelor

+ +

Temele reprezinta o colectie de stiluri ale caror setari sunt fixe.

+ +

Pentru a intelege cum lucreaza, urmeaza pasii de mai jos:

+ +
    +
  • deschide Gallery (Galeria)
  • +
  • apasa pe 'Choose Theme' in bara de instrumente. Este langa iconul +AutoFormat.
  • +
  • alege tema 'Blue jeans' in fereastra de selectie,
  • +
  • urmareste stilurile particulare care vor fi afisate in Stylist,
  • +
  • pagina ta va fi modificata respectand tema pe care ai ales-o,
  • +
  • apasa OK pentru a inchide fereastra de selectie,
  • +
  • acum apasa pe unul din stilurile afisate si, eventual, modifica-le.
  • +
+ +

Da, pentru a utiliza temele, este necesar sa inveti ceva mai multe despre +ele. Dar este atat de usor de invatat!

+ +

4. Merite

+ +
+

Autor: Sophie Gautier

+ +

Multumiri lui: Richard Holt, colaborator OOo 

+ +

Intgrat de: Gianluca Turconi

+ +

Ultima modificare: February 18, 2002

+ +

Contact: OpenOffice.org Documentation Project +http://whiteboard.openoffice.org/doc/

+ +

Traducere: Romeo Lefter

+
+ + + Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc4_RO.html ------------------------------------------------------------------------------ svn:eol-style = native Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc4_RO.zip URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc4_RO.zip?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc4_RO.zip ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = application/octet-stream Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc5_ro.html URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc5_ro.html?rev=1221069&view=auto ============================================================================== --- incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc5_ro.html (added) +++ incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc5_ro.html Tue Dec 20 01:57:24 2011 @@ -0,0 +1,139 @@ + +

 

+

 

+

Cum se fac setarile imprimantei

+

 

+
provided by
+
the OpenOffice.org + Documentation Project
+
(provenit de la
+
Documentatia Proiectului + OpenOffice.org)
+

Cuprins

+
    +
  1. Imprimarea unui + fragment de decument +

    +
  2. Optiunile foii +

    +
  3. Imprimarea unei + foi +

    +
  4. Cei care au contribuit +

    +
+

1. Imprimarea (printarea) in serie

+

OpenOffice.org iti da posibilitatea (abilitatea) sa imprimi o + zona selectata a foii tale deschise. Ca sa vezi cum se face + aceasta actiune:

+
    +
  • Aceasta zona evidentiata pe + care vrei sa o imprimi (ar putea fi, de exemplu, doar coloana + de rezultate, cat timp nu vrei sa imprimi partea de mijloc a + figurii). +

    +
  • In meniul Format, + selecteaza 'Print Range' si apoi 'Define'. +

    +
  • Fragmentul tau de foaie este acum definit si-l poti + vedea luminat (evidentiat) in foaia ta printr-o linie care + clipeste. +

    +

    zone 1
    In + pagina de previzualizare (File-Page Preview), poti + verifica aceasta doar coloanele si randurile selectate vor fi + imprimate.

    +
  • Poti adauga de asemenea mai + multe fragmente de imprimat daca doresti asta, ai nevoie doar + sa selectezi noua zona si in Format-Print Range, alege + 'Add'.
    Fii atent! Fiecare zona va fi imprimata pe o + pagina separata. +

    +
  • Ca sa verifici (sau modifici) zona pe care o alegi, + selecteaza Format-Print Range-Edit... +

    +

    zone 2
    Zona + de imprimat selectata va fi afisata in prima linie numita 'user + defined'.

    +
  • Urmatoarele doua linii sunt + legate (asociate) cu randurile sau coloanele pe care doresti sa + le repete cat timp zona ta este imprimata. Poti sa: +

    +
      +
    • introduce direct oricare din + celulele de referinta de mana (la mana), +

      +
    • sau click pe iconul mic pe care il vezi in dreapta + ferestrei, click acolo si drag de mouse inauntrul foii tale la + selectia zonei pe care tu doresti sa o repete (la imprimare). +

      +
    +
+

2. Optiunile foii

+

Mare parte a optiunilor de imprimare, pentru o foaie, este + accesata prin comanda meniului, Format -> Page in + tabul Sheet.

+

Page Style Window

+

Se explica singur, exceptind sectiunea, Scale, care + este un pic intunecata: +

+
    +
  • 'Reduce/enlarge printout' + iti permite sa maresti sau sa micsorezi marimea imaginii de + imprimat a foii tale. +

    +
  • 'Fit printout on number of pages' iti permite sa + determini numarul exact al paginilor, foilor deschise pe care + le vei imprima. Volumul foilor va fi ajustat sa corespunda + acestui numar. +

    +
+

Poti accesa aceasta fereastra ca si pe Page Preview prin + click pe ultimul icon al Toolbarului (barei de unelte). + Page Style icon

+

3. Imprimarea unei foi

+

Un truc de a to imprima rapid unele foi anume dintr-un grup + sau carte de lucru (sa spunem a doua si a patra):

+
    +
  • click pe tab-ul celei de a + doua foi pentru a-l selecta, +

    +
  • tinem apasata tasta CTRL, + click pe a pata foaie. Ambele foi vor fi selectate, +

    +
  • click pe iconul Print File directly si... "hocus + pocus", magia este gata! +

    +
+

Note: daca doresti sa inserezi acelasi lucru in foi + diferite, selecteaza-l ca sa-l potiimediat sa-l imprimi, aici + inserezi datele talein acel;e celule pe care le vezi, aceasta + insertie va fi repetata in toate foile pe care le vei selecta. + (Este puterea copiei la indigo pe ecranul tau!)

+

Poti gasi alte optiuni de imprimare selectand File-Print... + din bara de meniu. Daca faci click pe butonul 'Options', + vei avea posibilitatea sa opresti iesirea unei pagini albe sau + sa imprimi doar paginile selectate.

+

Ca sa afiseze o pagina dinainte previzualizeaza inaintea + imprimarii foii tale:

+
    +
  • selecteaza View -Break Page preview din bara de + meniu. +

    +

    +
+

Sectiunile care vor fi imprimate sunt luminate (evidentiate) + cu margini albastre.

+

4. Au contribuit

+

Autor: Sophie Gautier

+

Traducere: Gianluca Turconi

+

Traducere in romana: Sorin Encutu

+

Multumiri: Richard Holt, proofreader and OOo + contributor

+

Integrare de: Gianluca + Turconi

+

Ultima modificare: Iunie 10, 2004 Ultima modificare + inainte de aceasta: February 24, 2002

+

Contact: OpenOffice.org Documentation Project + Protejarea unei + foi (de lucru) +

+
  • Protejarea unei + celule +

    +
  • Cei care au contribuit +

    + +



    +

    +

    1. Protectia unei foi (de lucru)

    +

    Ca sa fie protejate la scriere toate celulele din foaie, + trebuie sa faci urmatoarele lucruri:

    +
      +
    • Selecteaza Tools-Protect + Document din Menu Bar(Bara de meniu), +

      +
    • daca ai ales Sheet..., + doar foaia ta curenta va fi protejata la scriere, +

      +
    • daca alegi Document..., intregul tau document + (carte de lucru) va fi protejat . +

      +
    +

    Nu esti obligat sa introduci o parola, poti prin simplul + click pe butonul OK sa inchizi fereastra de dialog fara a + mai tasta nimic altceva. Orcumr, daca alegi o parola,aceasta va + fi ceruta de fiecare cand vrei sa modifici celule sau foaia.

    +

    Pentru a elimina protectia, alege Tools-Protect Document + inca odata si deselecteaza optiunea Sheet... sau + Document... (in functie de ca ai selectat anterior), + eventual tastand parola pe care o aveai setata, cand aceasta + este ceruta.

    +

    2. Protejarea unei celule sau a unui grup + de celule din interiorul documentului

    +
      +
    • Selecteaza un rand sau toate + celulele din foaia ta, cu (tastand) CTRL+A sau prin + click de mouse in dreptunghiul gri de la capete dintre randuri + si coloane, +

      +
    • In meniul Format, + selecteaza Cell si din fereastra de dialog care va + aparea, comuta pe optiunea Cell Protection, +

      +
    • Deselecteaza casuta de + selectie numita Protected (celulele au protectie + implicita), +

      +
    • Aici selectezi celulele pe + care vrei sa le protejezi, +

      +
    • Din bara de meniu alegi + Tools-Protection-Sheet..., +

      +
    • Prin alegerea Format -Cell si prin selectarea + inca odata in cutia de selectie a optiunii Protected, + vor fi protejate celulele selectate. +

      +
    +

    3. Au contribuit

    +

    Autor: Sophie Gautier

    +

    Traducere: Gianluca Turconi

    +

    Traducere in limba romana: Sorin Encutu

    +

    Multumiri catre: Richard Holt, proofreader and OOo + contributor

    +

    Integrate de: Gianluca Turconi

    +

    Ultima modificare: 11 Iunie, 2004 Ultima inaintea + acesteia: 24 February, 2002

    +

    Contacte la: OpenOffice.org Documentation Project + http://whiteboard.openoffice.org/doc/ + Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/calc6_ro.html ------------------------------------------------------------------------------ svn:eol-style = native Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/dot_divider.gif URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/dot_divider.gif?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/dot_divider.gif ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/gogo.gif URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/gogo.gif?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/gogo.gif ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/image1.jpeg URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/image1.jpeg?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/image1.jpeg ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = application/octet-stream Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/list1.GIF URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/list1.GIF?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/list1.GIF ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/list2.GIF URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/list2.GIF?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/list2.GIF ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/list3.GIF URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/list3.GIF?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/list3.GIF ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/list4.GIF URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/list4.GIF?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/list4.GIF ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/pag1.gif URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/pag1.gif?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/pag1.gif ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/remp1.GIF URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/remp1.GIF?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/remp1.GIF ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/remp2.jpg URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/remp2.jpg?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/remp2.jpg ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/jpeg Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/shrink_icon.GIF URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/shrink_icon.GIF?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/shrink_icon.GIF ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/spacer.gif URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/spacer.gif?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/spacer.gif ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty1.jpg URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty1.jpg?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty1.jpg ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/jpeg Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty2.GIF URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty2.GIF?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty2.GIF ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty3.GIF URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty3.GIF?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty3.GIF ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty4.gif URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty4.gif?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty4.gif ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty4_bis.gif URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty4_bis.gif?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty4_bis.gif ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty5.gif URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty5.gif?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty5.gif ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty6.gif URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty6.gif?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/sty6.gif ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/style.css URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/style.css?rev=1221069&view=auto ============================================================================== --- incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/style.css (added) +++ incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/style.css Tue Dec 20 01:57:24 2011 @@ -0,0 +1,277 @@ + +@import url(ns4_toxins.css); +body, p, div, li, td, tr, th, dd, input, select, span, font { + font-family: verdana, lucida, helvetica, arial, sans-serif; + } +a { + text-decoration: none; + } +body, p, div, li, td, th, dd, input, select, span { + color: #000; + } + + a:link { color: #0033CC } + a:visited { color: #660066} + /* a:hover { color: #FF0000} */ + a:hover { text-decoration:underline; color: #FF0000 } + +/* Note: many of the styles below are being phased out, either because they are no longer with purpose or because other methods have been used. When possible, I have created meaningfully named versions below the enigmatically named ones. */ + + /* Page Definitions */ + +@page Acta1 + { + margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; + } + +div.Acta1 + { + page:Acta1; + } + + +@page Section1 + { + margin:1.0in 1.25in 1.0in 1.25in; + } + +div.Section1 + { + page:Section1; + } + +.superscript + {vertical-align:super; + font-size:75%; + } + + p.indent, span.indent, li.indent, div.indent, td.indent, th.indent + {margin-top:6.0pt; + margin-right:0in; + margin-bottom:0in; + margin-left:.25in; + margin-bottom:.0001pt; + line-height:100%; + } + + + .alt1 { + text-align:center; vertical-align: top; + } + +.alt3 { + font-weight:bold; background-color:#CCCCCC; + } + +.graybold { + font-weight:bold; background-color:#CCCCCC; + } + +.alt4 { + font-weight:bold; background-color:#99CCFF; +} + + +.alt2 { + color:#FFFFFF; background-color:#00315A; text-align:left; vertical-align: middle; +} + +.darkblueleftmiddle { + color:#FFFFFF; background-color:#00315A; text-align:left; vertical-align: middle; +} + +.alt5 { + color:#333333; font-weight:bold; text-align: left; white-space: normal; padding: 3pt; + } + + +.alt6 { + font-weight: bold; text-align: left; background-color:#F0F0F0; + } + + +.alt7 { +font-weight: bold; text-align: left; background-color:#FFFFFF; + } + + +.alt8 { +font-weight: bold; text-align: left; vertical-align: top; background-color:#FFFFFF; + + } +.alt8b { +font-weight: bold; text-align: left; vertical-align: top; background-color:#F0F0F0; + } + + + .bigboldleft { +font-weight: bold; text-align: left; vertical-align: top; + } + +.alt9 { + text-align: left; vertical-align: top; background-color:#FFFFFF; + } + + +.alt9b { + text-align: left; vertical-align: top; background-color:#F0F0F0; + } + + +.tableF0 { + background-color:#F0F0F0; + } + + +.alt10 { + font-size:85%; text-align:left; + } + +.alt12 { + text-align:center; font-weight: bold; color:#0000FF; + } + +.blueboldcenter { + text-align:center; font-weight: bold; color:#0000FF; + } + +.alt14 { + text-align:right; + } + +.textcenter { + text-align:center; + } +.alt15 { + text-align:center; + } +.boldcenter { + font-weight: bold; text-align: center; + } +.fontwhite { + color:#FFFFFF; + } +.fontwhite { + color:#FFFFFF; + } +.fontwhitesmall { + color:#FFFFFF; text-align:left; font-weight:bold; + } +.fontredochre { + + color:#cc3300; + } +.small { + font-size: small; + } + +.smaller { + font-size: x-small; + } +h2 { + color:#c30; + } + +.subp1em { + text-indent: 1em; + } +.subp2em { + text-indent: 2em; + } +.subp3em { + text-indent: 3em; + } +.subp4em { + text-indent: 4em; + } + +.it_nav { + color:#ffffff; background-color:#000080; font-weight: bold; +} +.liteblue { + color:#99CCFF; font-weight: bold; +} + +.liteblue-back { + background-color:#99CCFF; + } + +.PlainTextBold, .StatText, .StatHeader, .DevHeader, .DevName, .Header, .ProjectNameHeader, .NewsDate, .Download, .Welcome, .ProjectCategory, .ResourcesHeader, .ProjectName2, .InputHeader, .InputHeaderReversed, .ProjectHeader, .NewsHeader, .NewsDateTable, .SiteHeader, .ProjectDownloadHeader, .Asterisk, .HelpTextHeader, .HelpTextBold, .SmallHeader, .Warning, .TypewriterBold, .FooterNav, A.FooterTextLink, .HeaderText, .Crumbing, .Download { + font-weight: bold; + } +.StatHeader, .InputHeaderReversed, .footer1, .FooterNav, .FooterTextLink, .Crumbing, .SideText { + color: #fff; + } +/* .Copy, .ResourceName { + line-height: 14px; + } +.StartCopy { + line-height: 13px; + } */ +.TableData { + color: #a00; + } +.NewsDate { + color: #500; + } +.ProjectCategory { + color: #a70; + } +.ProjectName2 { + color: #ff0; + } +.NewsHeader { + color: #aa0; + } +.SiteHeader { + color: #550; + } +.SmallHeader { + color: #0a0; + } +.Warning { + color: #f00; + } +.TypewriterPlain, .TypewriterBold { + font-family: courier, monospace; + } +.FooterTextLink { + font-weight: normal; + } +.HeaderText { + color: #39f; + } +.Crumbing, .HeaderText { + text-transform: uppercase; + } +A.Crumbing { + font-style: italic; + } +A.Crumbing:hover, A.FooterNav:active, A.FooterNav:hover, A.FooterTextLink { + text-decoration: underline; + } +.BodyText { + color: #9cf; + } +.Download, .DevName { + color: #666; + } + + +.spaced { + font-style: normal; + line-height: 160%; +} + +p.spaced, th.spaced, td.spaced, div.spaced, li.spaced, dd.spaced, dt.spaced + { + font-style: normal; + line-height: 160%; +} + + +p.spaced13, th.spaced13, td.spaced13, div.spaced13, li.spaced13, dd.spaced13, dt.spaced13 + { + font-style: normal; + line-height: 140%; +} Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/style.css ------------------------------------------------------------------------------ svn:eol-style = native Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/tinywhitesquare.gif URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/tinywhitesquare.gif?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/tinywhitesquare.gif ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/zon1.gif URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/zon1.gif?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/zon1.gif ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/zon2.gif URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/zon2.gif?rev=1221069&view=auto ============================================================================== Binary file - no diff available. Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/spreadsheet/zon2.gif ------------------------------------------------------------------------------ svn:mime-type = image/gif Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/user_faq/draw/001.html URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/user_faq/draw/001.html?rev=1221069&view=auto ============================================================================== --- incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/user_faq/draw/001.html (added) +++ incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/user_faq/draw/001.html Tue Dec 20 01:57:24 2011 @@ -0,0 +1,16 @@ + + + + +

    Cum afişez un +fişier EPS introdus în desenul meu?

    +

    Alegeţi: +Insert-Graphics. +GUI arată un dreptunghi cu un nume de fişier, o extensie de fişier +şi o dată.

    +

    +Inapoi la la Pagina Index a Documentatiei | Inapoi +la Pagina Index a Draw FAQ +

    + Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/user_faq/draw/001.html ------------------------------------------------------------------------------ svn:eol-style = native Added: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/user_faq/draw/002.html URL: http://svn.apache.org/viewvc/incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/user_faq/draw/002.html?rev=1221069&view=auto ============================================================================== --- incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/user_faq/draw/002.html (added) +++ incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/user_faq/draw/002.html Tue Dec 20 01:57:24 2011 @@ -0,0 +1,34 @@ + + + + +

    Doresc să realizez o +organigramă. Cum spaţiez uniform casetele?

    +

    Controlul asupra +spaÅ£ierii obiectelor într-o prezentare sau desen se numeşte +'Distribution'. UrmaÅ£i aceşti paşi: +

    +
      +
    1. Marcaţi + trei sau mai multe obiecte-desen +

      +
    2. Ţineţi + apăsat butonul drept al mouse-ului pentru a obţine meniul + contextual +

      +
    3. Alegeţi: + 'Distribution' +

      +
    4. În + dialogul care apare aveÅ£i posibilitatea să alegeÅ£i alinierea + verticală şi/sau orizontală a obiectelor +

      +
    5. Apăsaţi 'OK' + pentru ca opţiunile alese să fie realizate

      +
    +

    +Inapoi la la Pagina Index a Documentatiei | +| Inapoi la Pagina Index a Draw FAQ +

    + Propchange: incubator/ooo/ooo-site/trunk/content/ro/doc/user_faq/draw/002.html ------------------------------------------------------------------------------ svn:eol-style = native