incubator-npanday-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Lars Corneliussen ...@lcorneliussen.de>
Subject Re: Problem when referencing some System.* assemblies (.net 4.0)
Date Fri, 18 Nov 2011 16:43:45 GMT
it is the right thing to do, but NPanday should better find out by combination of gac and target
framework which gac to use

_
Mobil versendet. 

Am 18.11.2011 um 14:53 schrieb Callixte Cauchois <ccauchois@virtuoz.com>:

> I looked in the code and found in CompilerContextImpl.java that it should
> work if the type is set to gac_msil4.
> So I modified my pom.xml to set this type and it works.
> 
> I don't know if it is the right way to solve it though.
> 
> On Fri, Nov 18, 2011 at 12:31 PM, Callixte Cauchois
> <ccauchois@virtuoz.com>wrote:
> 
>> Hi people,
>> 
>> I have imported a project that references Entity framework from Microsoft
>> which is present in System.Data.Entity.dll which is installed on my machine
>> (in GAC for version 3.5 and in C:\Program Files (x86)\Reference
>> Assemblies\Microsoft\Framework\.NETFramework\v4.0 for v4.0 which is the one
>> that is referenced).
>> 
>> When I try to compile (using mvn compile or through the VS2010 add in) I
>> get the following error:
>> 
>> *c:\zvn\unstable\Common\Tools\target\18122544\ZEntityHelper.cs(3,19):
>> error CS0234: The type or namespace name 'EntityClient' does not exist in
>> the namespace 'System.Data' (are you missing an assembly reference?)*
>> *c:\zvn\unstable\Common\Tools\target\18122544\ZEntityHelper.cs(4,19):
>> error CS0234: The type or namespace name 'Objects' does not exist in the
>> namespace 'System.Data' (are you missing an assembly reference?)*
>> 
>> as if it cannot find the referenced assembly.
>> If I remove the reference and re-add it, I get a dependency added to my
>> pom.xml:
>>    <dependency>
>>      <groupId>System.Data.Entity</groupId>
>>      <artifactId>System.Data.Entity</artifactId>
>>      <version>4.0.0.0</version>
>>      <type>gac_msil</type>
>>      <classifier>B77A5C561934E089</classifier>
>>    </dependency>
>> and then the following error:
>> 
>> *[ERROR] Failed to execute goal
>> org.apache.npanday.plugins:maven-compile-plugin:1.4.0-incubating:initialize
>> (default-initialize) on project Common.Tools: NPANDAY-089-000:
>> NPANDAY-180-020: Problem in resolving artifact: Artifact =
>> System.Data.Entity:System.Data.Entity:gac_msil:B77A5C561934E089:4.0.0.0,
>> Message =*
>> *Failure to find
>> System.Data.Entity:System.Data.Entity:dll:B77A5C561934E089:4.0.0.0 in
>> http://localhost:8080/archiva/repository/internal/ was cached in the
>> local repository, resolution will not be reattempted until the update
>> interval of internal has elapsed or updates are forced*
>> *[ERROR]*
>> *[ERROR] Try downloading the file manually from the project website.*
>> *[ERROR]*
>> *[ERROR] Then, install it using the command:*
>> *[ERROR] mvn install:install-file -DgroupId=System.Data.Entity
>> -DartifactId=System.Data.Entity -Dversion=4.0.0.0
>> -Dclassifier=B77A5C561934E089 -Dpackaging=gac_msil -Dfile=/path/to/file*
>> *[ERROR]*
>> *[ERROR] Alternatively, if you host your own repository you can deploy
>> the file there:*
>> *[ERROR] mvn deploy:deploy-file -DgroupId=System.Data.Entity
>> -DartifactId=System.Data.Entity -Dversion=4.0.0.0
>> -Dclassifier=B77A5C561934E089 -Dpackaging=gac_msil -Dfile=/path/to/file
>> -Durl=[url] -DrepositoryId=[id]*
>> *[ERROR]*
>> *[ERROR]*
>> *[ERROR] System.Data.Entity:System.Data.Entity:gac_msil:4.0.0.0*
>> *[ERROR]*
>> *[ERROR] from the specified remote repositories:*
>> *[ERROR] internal (http://localhost:8080/archiva/repository/internal/,
>> releases=true, snapshots=false),*
>> *[ERROR] external (http://localhost:8080/archiva/repository/external/,
>> releases=true, snapshots=false),*
>> *[ERROR] snapshots (http://localhost:8080/archiva/repository/snapshots/,
>> releases=true, snapshots=false),*
>> *[ERROR] npanday (http://localhost:8080/archiva/repository/npanday/,
>> releases=true, snapshots=false),*
>> *[ERROR] npanday.repo.3 (
>> http://localhost:8080/archiva/repository/external/, releases=true,
>> snapshots=false),*
>> *[ERROR] npanday.repo.2 (
>> http://localhost:8080/archiva/repository/snapshots/, releases=true,
>> snapshots=false),*
>> *[ERROR] npanday.repo.1 (http://localhost:8080/archiva/repository/npanday/,
>> releases=true, snapshots=false),*
>> *[ERROR] npanday.repo.0 (
>> http://localhost:8080/archiva/repository/internal/, releases=true,
>> snapshots=false),*
>> *[ERROR] central (http://repo1.maven.org/maven2, releases=true,
>> snapshots=false)*
>> 
>> again, not finding the assembly in the gac and trying to download it from
>> my repositories.
>> 
>> I have this same issue with other System.something assemblies. Is there a
>> way to solve this other than uploading every one of them on a repository?
>> 
>> Thanks.
>> 

Mime
View raw message