incubator-jspwiki-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Bob Paige" <bobpa...@gmail.com>
Subject Re: Tagging Support for JSPWiki (Was: groups or categories?)
Date Tue, 22 Apr 2008 13:58:39 GMT
Murray,

I have confirmed it is not a browser caching bug by (as you suggest) using
shift-load in Firefox.

I have not tried debugging from sources, but I'll try that when I have a
chance and let you know what I find.

-- 
Bobma

On Tue, Apr 22, 2008 at 9:13 AM, Murray Altheim <murray07@altheim.com>
wrote:

> Bob Paige wrote:
>
> > Murray,
> >
> > Thanks for the quick fix! It works now and I am experimenting with it.
> >
>
> Hi Bob,
>
> Good to hear.
>
>  One odd thing I've found: the HasTagOf doesn't seem to always work.
> >
> > 1. create page 'Project' with:
> > Main page of the Project.
> > [{HasTagOf Project}]
> >
>
> a query? or do you mean
>
>  [{Tag Project}]
>
> or
>
>  [{Tags Project}]
>
> (same thing.)
>
>  2. create page 'ProjectPage1' with:
> > This is Page 1 of the project
> > [{Tag Project Project1Requirements}]
> >
> > 3. create page 'Project1Requirements' with:
> > Requirements for Project1
> > [{HasTagOf Project1Requirements}]
> >
> > The first few times I viewed the 'Project1Requirements' page it said
> > there
> > were no pages with that tag. About the 5th time I viewed it the link to
> > ProjectPage1 appeared.
> >
> > Is this a plugin issue or a browser-caching issue?
> >
>
> It may even be a TagManager caching issue. There's a
> ceryle.tagmanager.usecache
> property that can be set to enable or disable caching (see javadocs for
> details).
>
> Note that the TagManager crawls all the wiki pages initially, so be sure
> to
> give it a bit of time before you start testing. You may wish to instrument
> the TagManager with log or System.err calls to see what's going on. Be
> sure
> you're actually receiving the wiki events indicating the page contents
> have
> changed. There's a number of possible issues. It's interesting that if you
> wait long enough things seem to sort themselves out. If you're using
> FireFox
> you may try shift-clicking the refresh button (if I'm not mistaken that
> forces a refresh without using the cache), or turn browser caching off to
> see if that makes any difference. There is an initial delay before
> crawling
> the site for the first time but the TagManager doesn't otherwise have any
> built-in delays.
>
>  I can reproduce it by removing the 'Project' tag from ProjectPage1 and
> > viewing the 'Project' page. It immediately showed the correct result of
> > 'no
> > pages', but after adding the Project tag back again, it took a while for
> > it
> > to show up again.
> >
>
> That *sounds* like caching, but without some logs or something I don't
> know offhand.
>
> I have noted a couple of bugs with the HasTagOf plugin that are related
> to logic, not sure if this is a bug or not.
>
> Murray
>
>
> ...........................................................................
> Murray Altheim <murray07 at altheim.com>                           ===  =
> =
> http://www.altheim.com/murray/                                     = =
>  ===
> SGML Grease Monkey, Banjo Player, W>antanabe Zen Monk               = =  =
> =
>
>
>      Boundless wind and moon - the eye within eyes,
>      Inexhaustible heaven and earth - the light beyond light,
>      The willow dark, the flower bright - ten thousand houses,
>      Knock at any door - there's one who will respond.
>                                      -- The Blue Cliff Record
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message