incubator-jspwiki-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Janne Jalkanen <Janne.Jalka...@ecyrd.com>
Subject Re: Selenium
Date Wed, 12 Dec 2007 23:32:21 GMT

Awesome, thanks Andrew!

/Janne, *really* about to keel over now :)

On 13 Dec 2007, at 01:28, Andrew Jaquith wrote:

> Janne -- I have solved just about all of these issues, and am  
> readying a rather large checkin. I've got things totally automated  
> in Ant. I'll check it in tonight.
>
> Andy
>
> On Dec 12, 2007, at 6:21 PM, Janne Jalkanen wrote:
>
>> Hi ho folks!
>>
>> I have been looking at the Selenium tests, and I have to say that  
>> I'm impressed.  I had some initial problems setting up (for some  
>> reason, Eclipse does not refresh new directories from CVS  
>> properly), but when I got it running, it looks really nice and  
>> usable.
>>
>> Unfortunately, I managed only to get two tests working, the rest  
>> of them were failing.  I noticed a few things which are probably  
>> of note.
>>
>> 1) The tests assume that JSPWiki is installed in JSPWiki-pipo.   
>> Any chance to get this somehow configurable?
>> 2) Make sure your browser is set to default to English, or else  
>> your tests will fail in strange ways :-)
>> 3) Use IP address, not "localhost" to access the wiki (127.0.0.1 ! 
>> = localhost, according to Selenium). Should probably be documented.
>> 4) AnonymousViewImage does not seem to work at all (no test result)
>> 5) The set of pages that the tests need should probably be  
>> documented somewhere
>> 6) The security setup should probably be mentioned also (container  
>> vs. non-container authentication, etc)
>>
>> These minor things aside, I think we could have a really good web  
>> testing framework here!  It works, is fast, and is very visual  
>> (i.e. it's easy to debug the errors, since you see them immediately).
>>
>> /Janne, happy and about to keel over from exhaustion


Mime
View raw message