incubator-hcatalog-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Yin Huai <huaiyin....@gmail.com>
Subject Re: installation issues
Date Mon, 10 Oct 2011 18:45:29 GMT
Installed ant 1.8 and all problems fixed. Thank you!

On Mon, Oct 10, 2011 at 2:57 AM, Thiruvel Thirumoolan <
thiruvel@yahoo-inc.com> wrote:

> It builds with ant 1.8. Haven't tried with hcat_server_install.sh.
>
> From: Yin Huai <huaiyin.thu@gmail.com>
> Reply-To: "hcatalog-user@incubator.apache.org" <
> hcatalog-user@incubator.apache.org>
> Date: Sat, 8 Oct 2011 20:50:35 +0530
> To: "hcatalog-user@incubator.apache.org" <
> hcatalog-user@incubator.apache.org>
> Subject: installation issues
>
> Hello,
>
> When I trying to build HCatalog using ant tar
> -Dforrest.home=/path/to/forrest/install -Dhcatalog.version=0.2.0, I got an
> error shown as follows
>
> hive.jar:
>
> jar:
>   [taskdef] Could not load definitions from resource
> net/sf/antcontrib/antcontrib.properties. It could not be found.
>
> BUILD FAILED
> /home/yhuai/app/hcatalog-src-0.2.0-incubating/build.xml:239: The following
> error occurred while executing this line:
> /home/yhuai/app/hcatalog-src-0.2.0-incubating/hive/external/build.xml:196:
> The following error occurred while executing this line:
> /home/yhuai/app/hcatalog-src-0.2.0-incubating/hive/external/build.xml:130:
> The following error occurred while executing this line:
> /home/yhuai/app/hcatalog-src-0.2.0-incubating/hive/external/shims/build.xml:26:
> The following error occurred while executing this line:
> /home/yhuai/app/hcatalog-src-0.2.0-incubating/hive/external/build-common.xml:85:
> Source resource does not exist:
> /home/yhuai/app/hcatalog-src-0.2.0-incubating/hive/ivy/libraries.properties
>
> Total time: 0 seconds
>
> I checked the build.xml in the root directory of HCatalog, the property of
> "hive.root" has been set to "${basedir}/hive/external". Also, in the
> build-common.xml of hive, the property of "ivy.conf.dir" has been set to
> "${hive.root}/ivy". But based on the error info, it seems that the property
> of "hive.root" has been overridden during build procedure.
>
> Did I miss some thing or did something incorrect?
>
> Also, when I was following the source installation instruction on page
> http://incubator.apache.org/hcatalog/docs/r0.2.0/install.html and using
> the command scripts/hcat_server_install.sh -r *root* -d *dbroot* -h *
> hadoop_home* -p *portnum *to install the server, there were some errors...
> cp: cannot stat `./etc/*': No such file or directory
> cp: cannot stat `./libexec/*': No such file or directory
> cp: cannot stat `./sbin/*': No such file or directory
> cp: cannot stat `./share/*': No such file or directory
> rm: cannot remove `/usr/local/hcat//share/hcatalog/conf': No such file or
> directory
> ln: creating symbolic link `/usr/local/hcat//share/hcatalog/conf': No such
> file or directory
> cp: cannot stat `/usr/local/hcat//etc/hcatalog/proto-hive-site.xml': No
> such file or directory
> chmod: cannot access `/usr/local/hcat//etc/hcatalog/hive-site.xml': No such
> file or directory
> scripts/hcat_server_install.sh: line 146:
> /usr/local/hcat//etc/hcatalog/hcat-env.sh: No such file or directory
>
> Actually directories etc, libexec, sbin and share do not exist in the root
> directory of HCatalog.
>
> Thanks,
>
> Yin Huai
>

Mime
View raw message