incubator-ctakes-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Steven Bethard (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Updated] (CTAKES-65) JCasGen runs constantly in Eclise
Date Tue, 02 Oct 2012 02:15:07 GMT

     [ https://issues.apache.org/jira/browse/CTAKES-65?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:all-tabpanel
]

Steven Bethard updated CTAKES-65:
---------------------------------

    Attachment: ctakes-jcasgen-maven-plugin.diff

I think the solution is to create a real jcasgen-maven-plugin and a proper m2e connector that
only runs JCasGen when the type system has changed (or on project import, or if target/generated-sources/jcasgen
is missing, etc.). Here's the instructions to try this out:

(1) Apply the patch to cTAKES trunk, which uses the jcasgen-maven-plugin in the pom.xml files
instead of the exec-maven-plugin and build-helper-maven-plugin:
   $ svn patch ctakes-jcasgen-maven-plugin.diff

(2) Open Eclipse, and refresh your cTAKES checkout. You should see a bunch of errors in the
Problems view that look like "Project configuration is not up-to-date with pom.xml. Run Maven->Update
Project or use Quick Fix." 

(3) Update the Maven projects as suggested.

(4) You should now see some new errors that look like: "Plugin execution not covered by lifecycle
configuration: org.cleartk:jcasgen-maven-plugin:0.9.0:generate (execution: default, phase:
generate-sources)"

(5) Install the m2e connector for the jcasgen-maven-plugin. Go to Help -> Install New Software…,
add the update site http://cleartk.googlecode.com/git/jcasgen-m2e-connector/org.cleartk.plugin.jcasgen.m2e.repo/target/repository/
and install the "m2e connector for JCasGen Maven plugin". Eclipse will restart.

(6) Update the Maven projects again, as in step (3). The errors should all be gone now.

Some things to try to make sure the fix worked:

(1) Check that  JCasGen is no longer be constantly running in the background. Go to the Progress
view and make sure that eventually you see just "No operations to display at this time."

(2) Modify a few non-type-system files and and make sure (in the Progress view again) that
JCasGen does not run.

(3) Modify a type system, and make sure that JCasGen *does* run. An easy way to check this
is to change an annotation or feature name and make sure you got some new compile errors.
                
> JCasGen runs constantly in Eclise
> ---------------------------------
>
>                 Key: CTAKES-65
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/CTAKES-65
>             Project: cTAKES
>          Issue Type: Bug
>            Reporter: Steven Bethard
>             Fix For: 3.0-incubating
>
>         Attachments: ctakes-jcasgen-maven-plugin.diff
>
>
> I have Eclipse set to "Build Automatically" and I'm constantly seeing tasks running in
the background in my Progress view that look like:
> Compiling ctakes-type-system/target/generated-sources/...
> Refreshing ctakes-type-system/target/generated-sources/...
> These tasks run, complete and then immediately start again, and as a result, my Eclipse
runs very slowly.

--
This message is automatically generated by JIRA.
If you think it was sent incorrectly, please contact your JIRA administrators
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

Mime
View raw message