incubator-couchdb-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From CGS <cgsmcml...@gmail.com>
Subject Re: Intermittent Connection Problems
Date Tue, 25 Oct 2011 20:42:12 GMT
Try ping to the server to see the latency. If it is slow, then that may 
be the problem. Also, ping should give you the stability of your 
connection to the server.




On 10/25/2011 10:30 PM, Ron Dyck wrote:
> That's a bit out of my range of knowledge, but we're still in testing
> stage with the site. There really no traffic to speak of.
>
> ron
>
> On Tue, Oct 25, 2011 at 4:28 PM, Robert Newson<rnewson@apache.org>  wrote:
>> perhaps you're running out of file descriptors or ephemeral ports?
>>
>> On 25 October 2011 21:20, Ron Dyck<pulpfree1@gmail.com>  wrote:
>>> I'm working with AWS EC2 instances and have ensured that the proper
>>> ports are open. I'm able to access the server from remote locations
>>> and test using curl successfully. The problem is that it's very
>>> inconsistent. Today, except for earlier in am it's working just fine.
>>> I'm wondering if the issue is latency, and connections are timing out.
>>> Is that a possibility?
>>>
>>> Cheers,
>>> ron
>>>
>>> On Tue, Oct 25, 2011 at 3:29 PM, CGS<cgsmcmlxxv@gmail.com>  wrote:
>>>> Try to remove the firewall and see if it is working. If it still doesn't
>>>> work it may be a problem of permissions (if everything was installed
>>>> correctly) or path.
>>>>
>>>>
>>>>
>>>>
>>>> On 10/25/2011 02:58 PM, Ron Dyck wrote:
>>>>> I've been having intermittent connection problems with my couchdb
>>>>> installation. The error is: "Could not connect to server at
>>>>> <myipaddress>:5984: '111: Connection refused' "
>>>>>
>>>>> I have a remote installation with the binding address set to 0.0.0.0
>>>>> My installation is on a AWS linux instance: Amazon Linux AMI x86_64
>>>>> using the https://github.com/iriscouch/build-couchdb install script.
>>>>>
>>>>> The problem is very sporadic, occasionally a reload of the page
>>>>> connects, most other times it does not. I've checked the logs
>>>>> immediately after the connection loss with no evidence of anything.
>>>>> When I test the connection locally: curl 127.0.0.1:5984 I get error
>>>>> connecting. The process is still running when I check ps ax | grep
>>>>> beam. I'm forced to kill the process and start the server.
>>>>>
>>>>> Currently we access the server from 3 different locations and my
>>>>> firewall is set to restrict access to port 5984 from specified IP
>>>>> addresses.
>>>>>
>>>>> Any help is really appreciated.
>>>>>
>>>>> Regards,
>>>>> ron
>>>>
>>>
>>>
>>> --
>>> =================
>>> Ron Dyck
>>> pulpfree1@gmail.com
>>> www.webbtech.net
>>> =================
>>>
>
>


Mime
View raw message