incubator-couchdb-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Monica Razdan <mon...@almende.org>
Subject Re: couchdb-lucene - unresponsive lucene server
Date Thu, 15 Sep 2011 10:10:12 GMT
oh!  I misread it as transform function ;-) Thank you much for getting back
!


On Thu, Sep 15, 2011 at 12:00 PM, Robert Newson <robert.newson@gmail.com>wrote:

> Those example transforms are all "index" functions, I guess the
> terminology is misleading, I will correct the documentation.
>
> B.
>
> On 15 September 2011 10:54, Monica Razdan <monica@almende.org> wrote:
> > Thanks for pointing out it works fines :-) a serious typo from my end !
> >
> > I'll sneak this opportunity to ask you about the transform examples to
> index
> >  everything. I have tried to build indices  using the example on the
> github.
> > How can I query it ?
> >
> > I have created a "tranform" key in my design document to build indices.
> Not
> > sure if it's the correct way ?
> >
> > Thanks,
> > M
> >
> > On Thu, Sep 15, 2011 at 11:10 AM, Robert Newson <robert.newson@gmail.com
> >wrote:
> >
> >> Instead of;
> >>
> >>
> >>
> http://localhost:5984/_fti/local/sense-test/_design/lucene/by_typeOf=sensor*
> >>
> >> try;
> >>
> >>
> >>
> http://localhost:5984/_fti/local/sense-test/_design/lucene/by_typeOf?q=sensor*
> >>
> >> B.
> >>
> >> On 15 September 2011 08:56, Monica Razdan <monica@almende.org> wrote:
> >> > Hello,
> >> >
> >> > I'm new to lucene and just trying to test the performance of
> >> couchdb-lucene
> >> >  - snapshot 8 on couchdb 1.1.0 for searching texts in about 293129
> >> documents
> >> > in couch but my lucene seems to get stuck whenever I fire query and
> gives
> >> me
> >> > error 400. When I check for indices built for this particular index it
> >> gives
> >> > me correct count  i.e.
> >> >
> >> >
> >>
> {"disk_size":17654853,"last_modified":"1316071925000","optimized":false,"ref_count":1,"doc_del_count":0,"current":true,"doc_count":293129,"digest":"61as86h0ouccglfomndc4mcnw","uuid":"04995628-3ab0-40cf-8d66-b8c2ab745787","fields":["default","typeOf"]
> >> >
> >> > it's only when I query the server becomes unresponsive -
> >> >
> >> >
> >>
> http://localhost:5984/_fti/local/sense-test/_design/lucene/by_typeOf=sensor*
> >> >
> >> > {"reason":"no_such_view","code":400}
> >> >
> >> > I don't see anything in the logs. It seems to me that it's stuck
> >> somewhere
> >> > reading the indices !?
> >> >
> >> > I tried to optimize my indices
> >> > curl -X POST http://admin:admin@localhost
> >> > :5984/_fti/local/sense-test/_design/lucene/by_typeOf/_optimize
> >> > {"ok": true}
> >> >
> >> > check the logs again
> >> >
> >> >  INFO [sense-test] Optimizing
> >> > org.apache.lucene.store.NIOFSDirectory@
> >>
> /home/monica/couchdb-lucene/couchdb-lucene/target/couchdb-lucene-0.8.0-SNAPSHOT/indexes/04995628-3ab0-40cf-8d66-b8c2ab745787/61as86h0ouccglfomndc4mcnw
> >> > lockFactory=org.apache.lucene.store.SingleInstanceLockFactory@1474e45
> >> >
> >> > Here's my indexing function :
> >> >  "fulltext": {
> >> >       "by_typeOf": {
> >> >              "default": {
> >> >                  "store": "no"
> >> >                },
> >> >              "index": "function(doc) { var ret=new Document();
> >> > ret.add(doc.typeOf);  ret.add(doc.typeOf,{'field':'typeOf',
> >> 'store':'yes'});
> >> > return ret }"
> >> >          }
> >> >     }
> >> >
> >> > I have run out of ideas to debug this. Not sure if it's something to
> do
> >> with
> >> > I/O operation. I hope someone can help me resolve this error
> >> >
> >> > Thanks in advance,
> >> > M
> >> >
> >>
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message