incubator-couchdb-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Juhani Ränkimies <juh...@juranki.com>
Subject Re: DELETE not working in Windows Version of 0.11
Date Thu, 10 Jun 2010 03:46:36 GMT
There is a patch for this problem at
https://issues.apache.org/jira/secure/attachment/12438770/windows_file_fix_2.patch.

It requires a patched erlang to work. The erlang patch is in otp dev
(http://github.com/erlang/otp/commit/1ac35cc337f3e9bfdd6a0c64cb089a088811feca),
but not in release yet, I think.

You might want to try setup-couchdb-0.11.0.exe from
http://github.com/juranki/couchdb/downloads. It's an experimental
build of otp r13b04  + erlang_file patch + erlang odbc patches for
nvarchar and timestamp + couchdb 0.11 + windows_file_fix_2.patch.
Please keep in mind that the windows_file_fix_2 hasn't been committed
to any branch of couchdb yet (haven't checked lately) and that there's
no guarantee that it'll be the final solution for the problem.

cheers,
-juhani

On Tue, Jun 8, 2010 at 11:12 AM, Moritz Post <moritzpost@gmail.com> wrote:
> Hello Couch People
>
> I am having a serious problem with CouchDB under windows. While running a
> serious of integration tests i have come to a scenario which fails under
> Windows.
>
> The Testsystem that fails is Win7 64bit and CouchDB 0.11.0 installed from
> the installer. I have reproduced the problem under two different Win7
> systems. The problem does not occure on a Mac running CouchDB 0.11.0.
>
> The following scenario leads to a responds 500 on the last delete statement.
> Its a series of tests steps to test for the creation of documents and the
> functionallity of the view "getDocuments". All other responds code up until
> the very last are correct.
>
> The DELETE operation of the last statement does delete all the documents in
> the database but does not drop the database itself. As you can see though...
> throughout the code DELETE operation did work (Line 5)
>
> 1> [info] [<0.247.0>] 127.0.0.1 - - 'DELETE' /database 404
> 1> [info] [<0.1294.0>] 127.0.0.1 - - 'PUT' /database 201
> 1> [info] [<0.1295.0>] 127.0.0.1 - - 'GET' /database/ 200
> 1> [info] [<0.1295.0>] 127.0.0.1 - - 'PUT' /database/_design/tpas 201
> 1> [info] [<0.1302.0>] 127.0.0.1 - - 'DELETE' /database 200
> 1> [info] [<0.1303.0>] 127.0.0.1 - - 'DELETE' /database 404
> 1> [info] [<0.1304.0>] 127.0.0.1 - - 'PUT' /database 201
> 1> [info] [<0.1305.0>] 127.0.0.1 - - 'GET' /database/ 200
> 1> [info] [<0.1305.0>] 127.0.0.1 - - 'PUT' /database/_design/tpas 201
> 1> [info] [<0.1312.0>] 127.0.0.1 - - 'GET'
> /database/_design/mydesign/_view/getDocuments?limit=1&descending=true 200
> 1> [info] [<0.1312.0>] 127.0.0.1 - - 'POST' /database/ 201
> 1> [info] [<0.1314.0>] checkpointing view update at seq 2 for database
> _design/mydesign
> 1> [info] [<0.1312.0>] 127.0.0.1 - - 'GET'
> /database/_design/mydesign/_view/getDocuments?limit=1&descending=true 200
> 1> [info] [<0.1314.0>] Shutting down view group server, monitored db is
> closing.
> 1> [info] [<0.1313.0>] 127.0.0.1 - - 'DELETE' /database 500
>
> I hope anybody is able to tell me what i am doing wrong since this is a
> serious show stopper for our product.
>
> Thanks
> Moritz Post
>

Mime
View raw message