incubator-couchdb-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From patrick flaherty <p...@well.com>
Subject Getting started with CouchDB.
Date Sun, 12 Jul 2009 20:41:36 GMT
Hi,

I do a good deal of database programming - very little web programming.  
Am interested in CouchDB's database capabilities (as opposed to its
web interface which is what's perhaps hanging me up at the moment).

After I'd figured out a thing or two, successfully did the windows 
install from here:

http://www.brunomlopes.com/software/couch-db-binaries

(thanx to whoever created it - it works well).

So I can go to futon and create databases, documents, etc.

Then tried this 15-minute tutorial:

http://wiki.apache.org/couchdb/CouchIn15Minutes

It seems to have worked up till #6.  #6 is where you query from 
_design/render over to the ID of the document you created previously trying
to invoke the 'greetings' property.  In my case that would be:

http://localhost:5984/example/_design/render/_show/salute/25cedb097d37e389ca5763fe76a79007

This fails with, as best I've been able to format it, the trace that 
follows:

{"error":"EXIT":"reason":"{function_clause,
    [{couch_httpd,handle_db_request,
         [{mochiweb_request,#Port<0.2357>,'GET',
              
\"\/example\/_design\/render\/%2225cedb097d37e389ca5763fe76a79007%22\",
              {1,1},
              {9,
               {\"host\",
                {'Host',\"localhost:5984\"},
                {\"accept\",
                 {'Accept',
                     
\"text\/html,application\/xhtml+xml,application\/xml;q=0.9,*\/*;q=0.8\"},
                 nil,
                 {\"accept-language\",
                  {'Accept-Language',\"en-us,en;q=0.5\"},
                  {\"accept-encoding\",
                   {'Accept-Encoding',\"gzip,deflate\"},
                   {\"accept-charset\",
                    {'Accept-Charset',\"ISO-8859-1,utf-8;q=0.7,*;q=0.7\"},
                    nil,nil},
                   nil},
                  {\"connection\",{'Connection',\"keep-alive\"},nil,nil}}},
                {\"user-agent\",
                 {'User-Agent',
                     \"Mozilla\/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; 
rv:1.9.2a1pre) Gecko\/20090708 Mozilla\/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; 
en-US; rv:1.9.2a1pre) Gecko\/20090407 Minefield\/3.6a1pre 
AutoPager\/0.5.2.2 (http:\/\/www.teesoft.info\/)\"},
                 {\"keep-alive\",{'Keep-Alive',\"115\"},nil,nil},
                 {\"x-autopager\",
                  {\"X-Autopager\",\"0.5.2.2 
(http:\/\/www.teesoft.info\/)\"},
                  nil,nil}}}}},
          'GET',
          {\"example\",<0.71.0>,
           
[\"_design\",\"render\",\"%2225cedb097d37e389ca5763fe76a79007%22\"]}]},
     {couch_httpd,handle_request,2},
     {mochiweb_http,headers,4},
     {proc_lib,init_p_do_apply,3}]}"}

The function would appear to be mal-formed and while I've tried all 
kinds of possibilities for rewriting it, I continue to get the above trace.

I don't think the problem is browser dependent but tried two version of 
FF as well as IE 7.  And no go.  (one version, above, has AutoPager - the
other version does not).

Hope someone has some idea of what I might be doing wrong.

pat



Mime
View raw message