incubator-couchdb-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Ryszard Szopa" <ryszard.sz...@gmail.com>
Subject problem with unicode
Date Mon, 02 Jun 2008 21:26:36 GMT
Hi,

Whenever I try to do requests to CouchDB with Unicode characters in
the content I get a 500 and an Erlang error. My Erlang is very weak,
so even after reading the source of the function I believe the error
comes from (tokenize in couchdb/cjson.erl) the error still doesn't
make enough sense to fix it somehow.

My session looks like this:
my request:
  URI -> "http://localhost:5984/blog"
  CONTENT -> "{\"a\":\"ą\"}"
  CONTENT-TYPE -> "application/json;charset=utf-8"

CouchDB's answer:

HEADERS -> ((:SERVER . "MochiWeb/1.0 (Any of you quaids got a smint?)")
            (:DATE . "Mon, 02 Jun 2008 21:17:18 GMT")
            (:CONTENT-TYPE . "text/plain;charset=utf-8")
            (:CONTENT-LENGTH . "379"))
  REASON -> "Internal Server Error"
  STATUS-CODE -> 500
  BODY -> "{\"error\":\"EXIT\",\"reason\":\"{function_clause,[{cjson,tokenize,[[],{decoder,unicode,null,1,9,comma}]},\\n
                 {cjson,decode_object,3},\\n
{cjson,json_decode,2},\\n
{couch_httpd,handle_db_request,3},\\n
{couch_httpd,handle_request,2},\\n
{mochiweb_http,headers,4},\\n
{proc_lib,init_p,5}]}\"}"

It looks as if CouchDB was seeing something strange in place of the
good old ą. At the same time, I have reasons to believe I've done
everything I could to send UTF-8... Does anybody have any clue what
kind of data can be causing this error?

Thanks in advance for your help,

    -- Richard
-- 
http://szopa.tasak.gda.pl/
Mime
View raw message