incubator-cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From claude bariot <clobar...@gmail.com>
Subject Re: VM instance cannot aquire IP via DHCP when run on other host with Virtual Router/??????
Date Fri, 07 Sep 2012 12:16:34 GMT
- what is the Vms OS ?
- are you this VM from a custom template ?
- How many cluster have you ?
- Hosts are on the same cluster ?

On 7 September 2012 13:03, Prasanna Santhanam <prasanna.santhanam@citrix.com
> wrote:

> On Fri, Sep 07, 2012 at 06:42:27AM -0400, Nguyễn Đình Việt wrote:
> > Hi,
> >
> > I deployed Cloudstack with 1 Management Server (CentOS 6.03) and 3
> > host on XCP 1.1. I created VMs instance run fine. But I have a
> > problem. When VMs instance run on other with VR ( Examp: VR run on
> > host 1, VM run on node 2) then VMs can not aquire IP address via
> > DHCP. If I migrate it to the same host with VR, it’s OK. I use
> > advance networking and Network Offering is default (Offering for
> > Isolated networks with Source Nat service enabled).
> >
>
> Can you jump in to the VR from the XCP host?
>  - ssh -i .ssh/id_rsa.cloud -p 3922 <vr-link-local-ip-on-ui>
>
> Then check if you see dhcp requests when you spin a VM on the
> host that does not have your VR. /var/log/messages should show them.
>
> If no - this issue sounds like something wrong with your VLAN
> configuration. If there are no VLANs configured on your switch check
> if all packets are broadcast all over or if they are getting ignored.
>
> >
> >
> > Can u help me to resolve this problem
> >
> > Ps: Can u send me detail document about cloudstack networking ? I
> > search on internet but most of them doesn’t descipt detail about
> > network problem.
> >
> >
>
> --
> Prasanna.,
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message