incubator-cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Wei ZHOU <ustcweiz...@gmail.com>
Subject Re: Question about SSVM errors/outbound internet connection
Date Fri, 22 Feb 2013 06:18:16 GMT
you can not connect outside because It is host-only network.

can you try devcloud, not devcloud2?

2013/2/21 David Grizzanti <david.grizzanti@sungard.com>

> Hi All,
>
> I had a question about the SSVM and it's ability to communicate out to the
> internet.  I'm currently using the DevCloud2 appliance inside Virtualbox
> with the Management Server and database running on my laptop (OS X).  This
> is with the 4.1 version of the code, pulled from the branch.
>
> I've gotten to the point where I've built the source, deployed the
> database, and am running the management server all w/o any apparent issues.
>  System VMs come up without issues and tinyLinux template is registered
> with the management server as well.  However, the state of the SSVM is such
> that no other templates will download since it's having trouble connecting
> to external sites.
>
> I was following some of the steps on the wiki here
> https://cwiki.apache.org/CLOUDSTACK/ssvm-troubleshooting.html and one of
> the troubleshooting steps it mentions is to run
>  /usr/local/cloud/systemvm/ssvm-check.sh.  This fails on the second step
> with the following:
>
> root@s-1-VM:~# /usr/local/cloud/systemvm/ssvm-check.sh
> ================================================
> First DNS server is  192.168.56.1
> PING 192.168.56.1 (192.168.56.1): 56 data bytes
> 64 bytes from 192.168.56.1: icmp_seq=0 ttl=64 time=2.685 ms
> 64 bytes from 192.168.56.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.413 ms
> --- 192.168.56.1 ping statistics ---
> 2 packets transmitted, 2 packets received, 0% packet loss
> round-trip min/avg/max/stddev = 0.413/1.549/2.685/1.136 ms
> Good: Can ping DNS server
> ================================================
> ERROR: DNS not resolving download.cloud.com
> resolv.conf follows
> nameserver 192.168.56.1
> nameserver 8.8.8.8
> nameserver 4.4.4.4
>
> Also both cloud.out and systemvm.log in /var/log/cloud seem to give errors
> indicating issues with connecting to remote sites as well.  I can connect
> back to mgmt server on 8250 so I don't think that is the issue.
>
> root@s-1-VM:/var/log/cloud# tail -2 systemvm.log
> 2013-02-21 22:01:17,523 INFO  [utils.nio.NioClient] (Agent-Selector:)
> Connecting to localhost:8250
> 2013-02-21 22:01:17,525 ERROR [utils.nio.NioConnection] (Agent-Selector:)
> Unable to connect to remote
>
> root@s-1-VM:/var/log/cloud# tail -2 cloud.out
> 22:01:17,525 ERROR NioConnection:110 - Unable to connect to remote
> 22:01:23,614 ERROR NioConnection:110 - Unable to connect to remote
>
> root@s-1-VM:/var/log/cloud# telnet 192.168.56.1 8250
> Trying 192.168.56.1...
> Connected to 192.168.56.1.
>
> Is this a known limitation of the DevCloud setup or is there maybe
> something else wrong with my setup?
>
> Thanks,
>
> --
> David Grizzanti
> Software Engineer - SunGard Availability Services
> 401 N. Broad Street, Philadelphia, PA 19108
> o: 215-446-1431 - e: david.grizzanti@sungard.com
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message