incubator-cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sateesh Chodapuneedi <sateesh.chodapune...@citrix.com>
Subject RE: Support | Unable to build vmware from source.
Date Wed, 27 Feb 2013 10:04:47 GMT
> Thanks for the prompt reply. I have had a look in components.xml under
> /etc/cloud/management and cannot see any reference to vmware.

Can you check for nonossComponentContext.xml

> 
> Should this be visible?
> 
> Thanks
> 
> Paul
> 
> 
> 
> ---
> Kind Regards
> 
> Paul Sanders
> Mob: 07988 725 883
> Mail: paul.sanders87@googlemail.com
> 
> 
> On 27 February 2013 09:29, Wido den Hollander <wido@widodh.nl> wrote:
> 
> > Hi Paul,
> >
> >
> > On 02/27/2013 10:21 AM, Paul Sanders wrote:
> >
> >> Hello All,
> >>
> >> I wondered if anyone could shed some light on an issue I am having
> >> when compiling cloud stack from source. I have now failed to get this
> >> built 10
> >> +
> >> times and I must be missing something very basic.
> >>
> >> 1) I have downloaded '*apache-cloudstack-4.0.1-**incubating-src.tar.bz2*'
> >> and
> >>
> >> extracted to my working directory.
> >> 2) First step I perform is to download the deps using '*mvn -P deps
> >> -Dnonoss
> >>
> >> *'
> >> 3) I download the following files and copy to the deps folder:
> >>      -  vmware-vim.jar
> >>      -  vmware-vim25.jar
> >>      - cloud-icontrol.jar
> >>      - cloud-netscaler.jar
> >>      - cloud-netscaler-sdx.jar
> >> 4) I then run ./*install-non-oss.sh *with finishes without issue.
> >> 5) I then run '*mvn install clean' *and then* *'*mvn install -Dnonoss*'
> >>
> >> from the source root.
> >> 6) These finish without build errors.
> >> 7) Finally I run '*./waf rpm*' to create the RPM files.
> >>
> >>
> >> When I install the RPMs on my management server, I am unable to add a
> >> VMWare cluster as I get the error 'Could not find corresponding
> >> resource manager for VMware'
> >>
> >>
> > I've never worked with VMware and CloudStack, but is the VMWare
> > component enabled in your components.xml?
> >
> > Wido
> >
> >  It is worth noting, I was also receiving an error during the RPM build:
> >>
> >> *BUILDROOT/cloud-4.0.1-1.el6.*
> >> *x86_64
> >>
> >> error: Installed (but unpackaged) file(s) found:
> >>     /usr/share/java/cloud-****iControl.jar
> >>     /usr/share/java/cloud-****manageontap.jar
> >>     /usr/share/java/cloud-****netscaler-sdx.jar
> >>     /usr/share/java/cloud-****netscaler.jar
> >> * *
> >>
> >> RPM build errors:
> >>      File listed twice: /usr/share/java/axis2-1.5.1.****jar
> >>      File listed twice: /etc/cloud/management/Catalina
> >>      File listed twice: /etc/cloud/management/****Catalina/localhost
> >>      File listed twice: /etc/cloud/management/****
> >> Catalina/localhost/client
> >>      File listed twice: /etc/cloud/management/db.****properties
> >>      File listed twice: /etc/cloud/management/log4j-****cloud.xml
> >>      File listed twice: /etc/cloud/management/tomcat6.****conf
> >>
> >>      Installed (but unpackaged) file(s) found:
> >>     /usr/share/java/cloud-****iControl.jar
> >>     /usr/share/java/cloud-****manageontap.jar
> >>     /usr/share/java/cloud-****netscaler-sdx.jar
> >>     /usr/share/java/cloud-****netscaler.jar
> >> system command rpmbuild failed with error value 1*
> >>
> >>
> >> After some help from this mailing list, I managed to get this
> >> resolved by adding the missing files to cloud.spec. However, I am
> >> still not getting the vmware support within the build. When I add the
> >> paths for the vmware-vim.jar, vmware-vim25.jar and
> >> vmware-apputils.jar (I have tried renaming them to just vim.jar etc),
> >> I get the following error message when running waf:
> >>
> >> RPM build errors:
> >>      File not found:
> >> /root/wd/cloudstack/source/**artifacts/rpmbuild/BUILDROOT/**
> >> cloud-4.0.1-1.el6.x86_64/usr/**share/java/apputils.jar
> >>      File not found:
> >> /root/wd/cloudstack/source/**artifacts/rpmbuild/BUILDROOT/**
> >> cloud-4.0.1-1.el6.x86_64/usr/**share/java/vim.jar
> >>      File not found:
> >> /root/wd/cloudstack/source/**artifacts/rpmbuild/BUILDROOT/**
> >> cloud-4.0.1-1.el6.x86_64/usr/**share/java/vim25.jar
> >> system command rpmbuild failed with error value 1
> >>
> >> Any help would be greatly appreciated as I have now managed to
> >> confuse myself :(
> >>
> >>
> >>
> >> ---
> >> Kind Regards
> >>
> >> Paul Sanders
> >> Mail: paul.sanders87@googlemail.com
> >>
> >>
> >

Mime
View raw message