incubator-cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Prasanna Santhanam <...@apache.org>
Subject Re: Support | Unable to build vmware from source.
Date Wed, 27 Feb 2013 10:13:20 GMT
On Wed, Feb 27, 2013 at 03:34:47PM +0530, Sateesh Chodapuneedi wrote:
> > Thanks for the prompt reply. I have had a look in components.xml under
> > /etc/cloud/management and cannot see any reference to vmware.
> 
> Can you check for nonossComponentContext.xml

Think Paul is talking about 4.0.1 which has the equivalent
components-*.xml

> 
> > 
> > Should this be visible?
> > 
> > Thanks
> > 
> > Paul
> > 
> > 
> > 
> > ---
> > Kind Regards
> > 
> > Paul Sanders
> > Mob: 07988 725 883
> > Mail: paul.sanders87@googlemail.com
> > 
> > 
> > On 27 February 2013 09:29, Wido den Hollander <wido@widodh.nl> wrote:
> > 
> > > Hi Paul,
> > >
> > >
> > > On 02/27/2013 10:21 AM, Paul Sanders wrote:
> > >
> > >> Hello All,
> > >>
> > >> I wondered if anyone could shed some light on an issue I am having
> > >> when compiling cloud stack from source. I have now failed to get this
> > >> built 10
> > >> +
> > >> times and I must be missing something very basic.
> > >>
> > >> 1) I have downloaded '*apache-cloudstack-4.0.1-**incubating-src.tar.bz2*'
> > >> and
> > >>
> > >> extracted to my working directory.
> > >> 2) First step I perform is to download the deps using '*mvn -P deps
> > >> -Dnonoss
> > >>
> > >> *'
> > >> 3) I download the following files and copy to the deps folder:
> > >>      -  vmware-vim.jar
> > >>      -  vmware-vim25.jar
> > >>      - cloud-icontrol.jar
> > >>      - cloud-netscaler.jar
> > >>      - cloud-netscaler-sdx.jar
> > >> 4) I then run ./*install-non-oss.sh *with finishes without issue.
> > >> 5) I then run '*mvn install clean' *and then* *'*mvn install -Dnonoss*'
> > >>
> > >> from the source root.
> > >> 6) These finish without build errors.
> > >> 7) Finally I run '*./waf rpm*' to create the RPM files.
> > >>
> > >>
> > >> When I install the RPMs on my management server, I am unable to add a
> > >> VMWare cluster as I get the error 'Could not find corresponding
> > >> resource manager for VMware'
> > >>
> > >>
> > > I've never worked with VMware and CloudStack, but is the VMWare
> > > component enabled in your components.xml?
> > >
> > > Wido
> > >
> > >  It is worth noting, I was also receiving an error during the RPM build:
> > >>
> > >> *BUILDROOT/cloud-4.0.1-1.el6.*
> > >> *x86_64
> > >>
> > >> error: Installed (but unpackaged) file(s) found:
> > >>     /usr/share/java/cloud-****iControl.jar
> > >>     /usr/share/java/cloud-****manageontap.jar
> > >>     /usr/share/java/cloud-****netscaler-sdx.jar
> > >>     /usr/share/java/cloud-****netscaler.jar
> > >> * *
> > >>
> > >> RPM build errors:
> > >>      File listed twice: /usr/share/java/axis2-1.5.1.****jar
> > >>      File listed twice: /etc/cloud/management/Catalina
> > >>      File listed twice: /etc/cloud/management/****Catalina/localhost
> > >>      File listed twice: /etc/cloud/management/****
> > >> Catalina/localhost/client
> > >>      File listed twice: /etc/cloud/management/db.****properties
> > >>      File listed twice: /etc/cloud/management/log4j-****cloud.xml
> > >>      File listed twice: /etc/cloud/management/tomcat6.****conf
> > >>
> > >>      Installed (but unpackaged) file(s) found:
> > >>     /usr/share/java/cloud-****iControl.jar
> > >>     /usr/share/java/cloud-****manageontap.jar
> > >>     /usr/share/java/cloud-****netscaler-sdx.jar
> > >>     /usr/share/java/cloud-****netscaler.jar
> > >> system command rpmbuild failed with error value 1*
> > >>
> > >>
> > >> After some help from this mailing list, I managed to get this
> > >> resolved by adding the missing files to cloud.spec. However, I am
> > >> still not getting the vmware support within the build. When I add the
> > >> paths for the vmware-vim.jar, vmware-vim25.jar and
> > >> vmware-apputils.jar (I have tried renaming them to just vim.jar etc),
> > >> I get the following error message when running waf:
> > >>
> > >> RPM build errors:
> > >>      File not found:
> > >> /root/wd/cloudstack/source/**artifacts/rpmbuild/BUILDROOT/**
> > >> cloud-4.0.1-1.el6.x86_64/usr/**share/java/apputils.jar
> > >>      File not found:
> > >> /root/wd/cloudstack/source/**artifacts/rpmbuild/BUILDROOT/**
> > >> cloud-4.0.1-1.el6.x86_64/usr/**share/java/vim.jar
> > >>      File not found:
> > >> /root/wd/cloudstack/source/**artifacts/rpmbuild/BUILDROOT/**
> > >> cloud-4.0.1-1.el6.x86_64/usr/**share/java/vim25.jar
> > >> system command rpmbuild failed with error value 1
> > >>
> > >> Any help would be greatly appreciated as I have now managed to
> > >> confuse myself :(
> > >>
> > >>
> > >>
> > >> ---
> > >> Kind Regards
> > >>
> > >> Paul Sanders
> > >> Mail: paul.sanders87@googlemail.com
> > >>
> > >>
> > >

-- 
Prasanna.,

Mime
View raw message