incubator-cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Charles Moulliard <ch0...@gmail.com>
Subject Re: [BLOCKER] Database development fails to create admin user
Date Sat, 03 Nov 2012 16:54:23 GMT
Will make a test and come back to you.


On Sat, Nov 3, 2012 at 5:50 PM, Rohit Yadav <rohit.yadav@citrix.com> wrote:

> Can you confirm after a clean install/build with latest master, you get
> NullPointerException while running mgmt server which fails to start the api
> server?
> What I posted as a workaround requires you to build and mvn install. But
> we need to confirm if it's just me or do we really have this issue?
>
> Regards.
> ________________________________________
> From: Charles Moulliard [ch007m@gmail.com]
> Sent: Saturday, November 03, 2012 9:49 PM
> To: cloudstack-dev
> Subject: Re: [BLOCKER] Database development fails to create admin user
>
> Get the following exception :
>
> RedHat-MacBook:incubator-cloudstack chmoulli$ cd developer/target/db
> RedHat-MacBook:db chmoulli$ sh deploy-db-dev.sh server-setup.xml
> Recreating Database cloud.
> Recreating Database cloud_usage
> CP is
>
> ./:/conf:/usr/share/java/mysql-connector-java.jar:/webapps/client/WEB-INF/lib/*.jar:/lib/*.jar
> Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError:
> com/cloud/test/DatabaseConfig
> Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: com.cloud.test.DatabaseConfig
> at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:202)
> at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
> at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)
> at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
> at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)
> at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247)
>
>
> On Sat, Nov 3, 2012 at 2:47 PM, Rohit Yadav <rohit.yadav@citrix.com>
> wrote:
>
> > I'm frequently getting NPE while starting mgmt server. The old ant build
> > system would create admin and system users while deploydb-ing. For maven,
> > we call custom rules that the mysql plugin which then applies various sql
> > files. I checked while this creates the system user but only when mgmt
> > server is run, it won't create the admin user for me therefore when I try
> > to run my mgmt server I get NPE from enableAdminUser(). Can anyone
> confirm
> > this? I've opened an issue for this (
> > https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-441).
> >
> > Hoping this is not my local env. which is causing the issue, how should
> we
> > fix it? A solution would be to reuse the setup/db/deploy-db-dev.sh which
> > deploys database for developers using the setup/db/server-setup.xml both
> of
> > which end up in developer/target when one does: mvn -P developer -pl
> > developer  -Ddeploydb So, just use a exec plugin to set this up?
> >
> > This worked for me:
> > mvn clean install -P developer
> > cd developer/target/db
> > sh deploy-db-dev.sh server-setup.xml
> >
> > Regards.
>
>
>
>
> --
> Charles Moulliard
> Apache Committer / Sr. Enterprise Architect (RedHat)
> Twitter : @cmoulliard | Blog : http://cmoulliard.blogspot.com
>



-- 
Charles Moulliard
Apache Committer / Sr. Enterprise Architect (RedHat)
Twitter : @cmoulliard | Blog : http://cmoulliard.blogspot.com

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message