incubator-cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From John Burwell <jburw...@basho.com>
Subject Re: WAR Deployment and Xen Plugins
Date Fri, 16 Nov 2012 18:55:27 GMT
Edison,

Will performing the steps in devcloudsetup.sh resolve the failure to resolve the plugin location?
 Do you think the ClassCastException is caused by hypervisor version?

Thanks,
-John

On Nov 16, 2012, at 1:37 PM, Edison Su <Edison.su@citrix.com> wrote:

> If you are using ubuntu 12.04 as xen hypervisor host, need to follow some of steps in
tools/devcloud/devcloudsetup.sh to configure Ubuntu host before adding into cloudstack mgt
server.
> For example,
> wget http://download.cloud.com/templates/devcloud/echo /usr/lib/xcp/plugins/
> sed -i 's/VNCTERM_LISTEN=.\+/VNCTERM_LISTEN="-v 0.0.0.0:1"/' /usr/lib/xcp/lib/vncterm-wrapper
> chmod -R 777 /usr/lib/xcp
> 
> Better to use a  xenserver host, which is the one of hypervisor we formally support.
> 
> From: John Burwell [mailto:jburwell@basho.com]
> Sent: Friday, November 16, 2012 6:44 AM
> To: cloudstack-dev@incubator.apache.org
> Subject: Re: WAR Deployment and Xen Plugins
> 
> Edison,
> 
> In addition to the ClassCastException, the unable to find plugin exception returned when
I upgraded to the latest from master.  The following is the output of xe host-list params=all
which includes version information:
> 
> uuid ( RO)                                 : 52612d0c-92b6-580c-7249-b6975e86a411
>                           name-label ( RW): cloudstack-zone1.bos1
>                     name-description ( RW): Default install of XenServer
>                   allowed-operations (SRO): VM.migrate; evacuate; provision; VM.resume;
VM.start
>                   current-operations (SRO):
>                              enabled ( RO): true
>                    API-version-major ( RO): 1
>                    API-version-minor ( RO): 10
>                   API-version-vendor ( RO): XenSource
>    API-version-vendor-implementation (MRO):
>                              logging (MRW):
>                suspend-image-sr-uuid ( RW): <not in database>
>                   crash-dump-sr-uuid ( RW): <not in database>
>                     software-version (MRO): platform_name: XCP_Kronos; platform_version:
1.6.0; build_number: 0; hostname: lamiak; date: 2012-08-03; xapi: 1.3; xen: 4.1.2; linux:
3.2.0-32-generic-pae; xencenter_min: 1.10; xencenter_max: 1.10; network_backend: bridge
>                         capabilities (SRO): xen-3.0-x86_32p;
>                         other-config (MRW): no_local_storage: true; agent_start_time:
1352767643.; boot_time: 1352767636.
>                             cpu_info (MRO): cpu_count: 1; vendor: GenuineIntel; speed:
2401.948; modelname: QEMU Virtual CPU version 1.0; family: 6; model: 2; stepping: 3; flags:
fpu de tsc msr pae cx8 apic cmov clflush mmx fxsr sse sse2 nx up pni popcnt hypervisor; features:
00000000-00000000-00000000-00000000; features_after_reboot: 00000000-00000000-00000000-00000000;
physical_features: 00000000-00000000-00000000-00000000; maskable: no
>                         chipset-info (MRO): iommu: false
>                             hostname ( RO): cloudstack-zone1.bos1
>                              address ( RO): 192.168.123.101
>                supported-bootloaders (SRO): pygrub; eliloader
>                                blobs ( RO):
>                      memory-overhead ( RO): 56225792
>                         memory-total ( RO): 4294557696
>                          memory-free ( RO): 3007303680
>                 memory-free-computed ( RO): <expensive field>
>                    host-metrics-live ( RO): true
>                              patches (SRO):
>                        ha-statefiles ( RO):
>                     ha-network-peers ( RO):
>                   external-auth-type ( RO):
>           external-auth-service-name ( RO):
>          external-auth-configuration (MRO):
>                              edition ( RO): free
>                       license-server (MRO): address: localhost; port: 27000
>                        power-on-mode ( RO):
>                      power-on-config (MRO):
>                       local-cache-sr ( RO): <not in database>
>                                 tags (SRW):
> 
> The base OS is Ubuntu 12.04.1.  Unfortunately, I can not get a remote debugger to connect
function over an SSH tunnel that is over an OpenVPN connection.
> 
> There is one other odd phenomenon I have noticed.  When the creation of the host errors
out, no hosts are displayed in the UI during the session in which I attempted to create the
host.  However, when I restart the management server, the server attempts to connect to host,
and it is displayed in the UI.  This behavior leads me to believe that  there is either a
cache inconsistency or a transaction boundary issue in this failure scenario.
> 
> I have attached the properties and XML files from webapps/client/WEB-INF/classes, as
well as, the vmops.log.
> 
> Thank you for your assistance,
> -John
> 


Mime
View raw message