incubator-cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sebastien Goasguen <run...@gmail.com>
Subject Re: [VOTE] Apache Cloudstack 4.0.0-incubating Release, third round
Date Sun, 28 Oct 2012 16:45:51 GMT

On Oct 28, 2012, at 4:41 PM, Noah Slater <nslater@apache.org> wrote:

> Okay,
> 
> I did a rebuild and the menu populated. Very strange.
> 
> Now I have two more problems.
> 
> From the test procedure:
> 
> Wait for secondary storage VM coming up.
>> This may take a bit...
> 
> 
> No clue about this. How do I know when the storage VM has come up?

In the Infrastructure tab, do you see system VMs in running state ?
Check my video for help :)
https://vimeo.com/52150218

PS: I ran the testing procedure on my mac air, and it was exceptionally fast. I was amazed.


> 
> I checked under instances and storage and nothing changed for about 10
> minutes.
> 
> Last three lines in console are:
> 
>  [sshexec]      [java] WARN  [network.element.VpcVirtualRouterElement]
> (secstorage-1:) Network Ntwk[203|Storage|4] is not associated with any VPC
>  [sshexec]      [java] INFO  [network.security.SecurityGroupListener]
> (AgentManager-Handler-2:) Received a host startup notification
>  [sshexec]      [java] INFO  [cloud.consoleproxy.ConsoleProxyManagerImpl]
> (AgentManager-Handler-2:) Successfully sent out command to start HTTP
> handling in console proxy agent
> 
> I decided to proceed to the next stage, on the off chance it had worked.
> 
> I get stuck on this step:
> 
> In step 2, select "tiny Linux"
> 
> 
> There are no templates to select from!
> 
> https://www.evernote.com/shard/s18/sh/1a151896-8cbb-41c8-93d2-d844e6461146/08efa5dddbd86cb96d7895692f9ec20d
> https://www.evernote.com/shard/s18/sh/ee10c37e-dad1-454f-a43f-e64d9ef7d9e3/bce4465e03169a3883f825fbb6f43cd1
> https://www.evernote.com/shard/s18/sh/58221024-608f-4a7f-9531-53c267532efc/cbdb8204c77471ae2fa194355af40430
> 
> I am unable to proceed.
> 
> P.S. Testing CloudStack on my MBA is exceptionally slow. Is there any way
> to do the whole thing on or something? I practically cannot do anything
> else on my computer while testing.
> 
> On 28 October 2012 00:12, Chip Childers <chip.childers@sungard.com> wrote:
> 
>> Yeah.  Funny enough, that IS the infra menu option.
>> 
>> I've never seen this before.
>> 
>> I assume you are logged in as admin / password?  Can you do a fresh
>> build (start with "ant clean-all build-all")?
>> 
>> - chip
>> 
>> Sent from my iPhone.
>> 
>> On Oct 27, 2012, at 5:06 PM, Noah Slater <nslater@apache.org> wrote:
>> 
>>> I doubt it. Looks like part of the application code.
>>> 
>>> My real problem is that I am unable to complete this step, as there is
>>> nothing labeled "Infrastructure" in the UI.
>>> 
>>> On 27 October 2012 19:04, Chip Childers <chip.childers@sungard.com>
>> wrote:
>>> 
>>>> Comments below:
>>>> 
>>>> - chip
>>>> 
>>>> Sent from my iPhone.
>>>> 
>>>> On Oct 27, 2012, at 1:28 PM, Noah Slater <nslater@apache.org> wrote:
>>>> 
>>>>> Sig: OK
>>>>> Hashes: OK
>>>>> Source checks: OK
>>>>> RAT: OK
>>>>> Build: OK
>>>>> 
>>>>> However, during this:
>>>>> 
>>>>> mvn -P deps
>>>>> 
>>>>> I noticed line like this:
>>>>> 
>>>>> [INFO] Installing
>>>>>> /private/tmp/cloudstack/apache-cloudstack-4.0.0-incubating-src/pom.xml
>>>> to
>>>> 
>> /Users/nslater/.m2/repository/org/apache/cloudstack/cloudstack/4.0.0-incubating-SNAPSHOT/cloudstack-4.0.0-incubating-SNAPSHOT.pom
>>>>>> [INFO]
>>>>>> 
>>>>>> [INFO]
>>>>>> 
>> ------------------------------------------------------------------------
>>>>>> [INFO] Building Apache CloudStack Utils 4.0.0-incubating-SNAPSHOT
>>>>>> [INFO]
>>>>>> 
>> ------------------------------------------------------------------------
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> Any idea why that says incubating-SNAPSHOT?
>>>> 
>>>> That's the default build version. If we do a binary release, it would
>>>> be changed via the maven release tools.
>>>> 
>>>>> 
>>>>> A bigger problem is that I am stuck with the additional testing.
>>>>> 
>>>>> Specifically, this step:
>>>>> 
>>>>> Click "Infrastructure", click the "View All" button in the "Zones"
>>>> display
>>>>>> box, click "add zone"
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> Here's what my console looks like:
>>>> 
>> https://www.evernote.com/shard/s18/sh/4df76607-12ea-42d6-b73a-ff36a9435d7b/510f4a49695062e03aa03fa45d32ad82
>>>>> 
>>>>> Note the oddly unlabelled cloud icon, which when clicked, displays:
>>>> 
>> https://www.evernote.com/shard/s18/sh/95042d8c-06fa-4c56-8f89-e9b4bc2b80a4/f1b06913bdb8a327cf1c554f88899380
>>>>> 
>>>>> I would like to be able to complete this testing, but would be prepared
>>>> to
>>>>> vote without it.
>>>>> 
>>>>> Can someone help me?
>>>> 
>>>> Browser specific issue?  Is it consistent?
>>>> 
>>>>> 
>>>>> thanks,
>>>>> 
>>>>> --
>>>>> NS
>>> 
>>> 
>>> 
>>> --
>>> NS
>> 
> 
> 
> 
> -- 
> NS


Mime
View raw message