incubator-cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Marcus Sorensen <shadow...@gmail.com>
Subject Re: Still cannot add KVM host
Date Wed, 19 Sep 2012 06:50:40 GMT
Drumming? I meant running!
On Sep 19, 2012 12:49 AM, "Marcus Sorensen" <shadowsor@gmail.com> wrote:

> Did he say which distribution? I recently submitted a fix for cent 6.3, it
> wasn't setting up the cgconfig service.
>
> I second drumming cloud-setup-agent. If you look at the management server
> log you should see the exact command/arcs being sent to the host. Copy that
> and run it manually to see where it fails.
> On Sep 19, 2012 12:23 AM, "Kelcey Jamison-Damage" <kelcey@bbits.ca> wrote:
>
>> Have you tried running cloud-setup-agent on the host? If so what is its
>> output?
>>
>> Are you building 3.0.2 or 4.0 source?
>>
>>
>>
>> Busy Dev <busydev6@gmail.com> wrote:
>>
>> >Thanks - I checked my KVM host and that directory already exists.
>> >
>> >
>> >
>> >On Wed, Sep 19, 2012 at 1:07 AM, KAWAI Hiroaki <kawai@stratosphere.co.jp
>> >wrote:
>> >
>> >> Hi,
>> >> I run into the same problem. On KVM host OS, try:
>> >>
>> >> mkdir /var/lib/libvirt/images/
>> >>
>> >> logging will be added with patch https://reviews.apache.org/r/**7153/<
>> https://reviews.apache.org/r/7153/>
>> >>
>> >>
>> >>
>> >> (2012/09/19 14:00), Busy Dev wrote:
>> >>
>> >>> I've been able to setup my development environment and am now trying
>> to
>> >>> setup the management server.  However, when I "launch" Cloudstack, I
>> am
>> >>> unable to add a KVM host.
>> >>>
>> >>> The error in the log file
>> >>>
>> >>> 2012-09-19 00:50:48,883 INFO  [utils.component.**ComponentLocator]
>> >>> (main:null) Unable to find components.xml
>> >>> 2012-09-19 00:50:48,884 INFO  [utils.component.**ComponentLocator]
>> >>> (main:null) Skipping configuration using components.xml
>> >>> 2012-09-19 00:50:48,885 INFO  [cloud.agent.AgentShell] (main:null)
>> >>> Implementation Version is 4.0.0.48.20120918191610
>> >>> 2012-09-19 00:50:48,885 INFO  [cloud.agent.AgentShell] (main:null)
>> >>> agent.properties found at /etc/cloud/agent/agent.**properties
>> >>> 2012-09-19 00:50:48,886 INFO  [cloud.agent.AgentShell] (main:null)
>> >>> Defaulting to using properties file for storage
>> >>> 2012-09-19 00:50:48,888 INFO  [cloud.agent.AgentShell] (main:null)
>> >>> Defaulting to the constant time backoff algorithm
>> >>> 2012-09-19 00:50:48,949 INFO  [cloud.agent.Agent] (main:null) id is
>> >>> 2012-09-19 00:50:49,055 INFO
>> >>>   [resource.virtualnetwork.**VirtualRoutingResource] (main:null)
>> >>> VirtualRoutingResource _scriptDir to use: scripts/network/domr/kvm
>> >>> 2012-09-19 00:50:50,048 INFO
>>  [kvm.resource.**LibvirtComputingResource]
>> >>> (main:null) No libvirt.vif.driver specififed. Defaults to
>> BridgeVifDriver.
>> >>> 2012-09-19 00:50:50,080 INFO  [cloud.agent.Agent] (main:null) Agent
>> [id =
>> >>> new : type = LibvirtComputingResource : zone = 1 : pod = 1 : workers
>> = 5 :
>> >>> host = 192.168.1.8 : port = 8250
>> >>> 2012-09-19 00:50:50,093 INFO  [utils.nio.NioClient]
>> (Agent-Selector:null)
>> >>> Connecting to 192.168.1.8:8250
>> >>> 2012-09-19 00:50:50,285 INFO  [utils.nio.NioClient]
>> (Agent-Selector:null)
>> >>> SSL: Handshake done
>> >>> 2012-09-19 00:50:50,635 WARN  [utils.nio.Task] (Agent-Handler-1:null)
>> >>> Caught the following exception but pushing on
>> >>> java.lang.NullPointerException
>> >>>          at
>> >>> com.cloud.hypervisor.kvm.**storage.LibvirtStorageAdaptor.**
>> >>> createStoragePool(**LibvirtStorageAdaptor.java:**562)
>> >>>          at
>> >>> com.cloud.hypervisor.kvm.**storage.KVMStoragePoolManager.**
>> >>> createStoragePool(**KVMStoragePoolManager.java:57)
>> >>>          at
>> >>> com.cloud.hypervisor.kvm.**resource.**LibvirtComputingResource.**
>> >>> initialize(**LibvirtComputingResource.java:**3243)
>> >>>          at com.cloud.agent.Agent.**sendStartup(Agent.java:320)
>> >>>          at com.cloud.agent.Agent$**ServerHandler.doTask(Agent.**
>> >>> java:850)
>> >>>          at com.cloud.utils.nio.Task.run(**Task.java:83)
>> >>>          at
>> >>> java.util.concurrent.**ThreadPoolExecutor.runWorker(**
>> >>> ThreadPoolExecutor.java:1110)
>> >>>          at
>> >>> java.util.concurrent.**ThreadPoolExecutor$Worker.run(**
>> >>> ThreadPoolExecutor.java:603)
>> >>>          at java.lang.Thread.run(Thread.**java:679)
>> >>>
>> >>>
>> >>> Thanks for your help.
>> >>>
>> >>>
>> >>
>>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message