incubator-cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From prasanna <...@apache.org>
Subject Re: VM instance cannot aquire IP via DHCP when run on other host with Virtual Router/??????
Date Sun, 09 Sep 2012 13:06:51 GMT
On 8 September 2012 09:58, Nguyễn Đình Việt <VietNd4@viettel.com.vn> wrote:
> Hi,
> I run 2 VM on 2 different hosts (VM XP run on host 1, VM hyperv run on host 2, and VR
running on host 2, VR's ip address is 10.1.1.1. All host running on the same VLAN), only VM
hyperv obtained IP address from VR.  This is result in /var/log/message on VR:
>

Can you try and deploy the HyperV VM on both hosts? If the VMs (one on
VR host and one on different host) from the same template don't get
DHCPed you have to check your VLANs. If not there could be a problem
with the template. Is your XP template sysprepped?


> Sep  8 04:12:13 r-468-VM cloud: edithosts: update 02:00:27:b0:00:35 10.1.1.90 XP to hosts
> Sep  8 04:12:13 r-468-VM cloud: /root/edithosts.sh: setting default router for 10.1.1.90
to 10.1.1.1
> Sep  8 04:12:13 r-468-VM cloud: /root/edithosts.sh: setting dns server for 10.1.1.90
to 10.1.1.1
> Sep  8 04:12:44 r-468-VM cloud: edithosts: update 02:00:04:d3:00:3a 10.1.1.107 hyperv
to hosts
> Sep  8 04:12:44 r-468-VM cloud: /root/edithosts.sh: setting default router for 10.1.1.107
to 10.1.1.1
> Sep  8 04:12:44 r-468-VM cloud: /root/edithosts.sh: setting dns server for 10.1.1.107
to 10.1.1.1
>

> When I use renew ip address command on VM XP (run on host 1, other with VR)  and tcpdump
command on VR then I don't receive any DHCP packet from VM XP.

Hmm - It looks like both the VMs have been given IPs by cloudstack -
10.1.1.107 and 10.1.1.90. Okay - it could be a problem with the XP
template. Are you able to get IPs for templates other than XP with the
same scenario?

Mime
View raw message