incubator-cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Olga Smola <olya.sm...@gmail.com>
Subject Re: CloudStack development environment
Date Wed, 08 Aug 2012 21:10:09 GMT
Edison,

sure, here is link to the attached logs on the wiki DevCloud page
http://wiki.cloudstack.org/download/attachments/9603270/CS+logs.zip?version=1&modificationDate=1344459846433.

On Wed, Aug 8, 2012 at 8:36 PM, Edison Su <Edison.su@citrix.com> wrote:
> Could you upload the mgt server log(the log is at /opt/cloudstack/incubator-cloudstack/vmops.log)?
>
>> -----Original Message-----
>> From: Olga Smola [mailto:olya.smola@gmail.com]
>> Sent: Wednesday, August 08, 2012 7:46 AM
>> To: cloudstack-dev@incubator.apache.org
>> Cc: Pranav Saxena; cloudstack-users@incubator.apache.org; Brian Federle;
>> Sonny Chhen
>> Subject: Re: CloudStack development environment
>>
>> Hi Rohit,
>>
>> thank you for feedback, but I've already tried to skip first step with
>> setup step by step and still the same problem - I can't create a host.
>> When I create Zone on the wizard I get an error like
>> http://prntscr.com/dffjj.
>>
>> --Olga
>>
>> On Wed, Aug 8, 2012 at 5:38 PM, Rohit Yadav <rohit.yadav@citrix.com>
>> wrote:
>> > Hi Olga,
>> >
>> > I think you missed the hint.
>> >
>> > On Aug 8, 2012, at 3:13 PM, Olga Smola <olya.smola@gmail.com> wrote:
>> >
>> >> Hi Edison,
>> >>
>> >> thank you for your feedback, but ever if I don't continue with basic
>> >> zone setup I get the same problem - can't add host.
>> >
>> > After you redeploy and redeploydb, and open localhost: 8080/client
>> (or your mgmt server IP), simply click the (grey) button on left that
>> I've used CloudStack, skip setup.
>> > Then goto Infrastructure->Zone->Add Zone and create a basic zone,
>> this works.
>> >
>> > Hope this helps,
>> > Rohit
>> >
>> >>
>> >> --Olga
>> >>
>> >>
>> >> On Tue, Aug 7, 2012 at 8:54 PM, Edison Su <Edison.su@citrix.com>
>> wrote:
>> >>>
>> >>>
>> >>>> -----Original Message-----
>> >>>> From: Olga Smola [mailto:olya.smola@gmail.com]
>> >>>> Sent: Tuesday, August 07, 2012 5:00 AM
>> >>>> To: Pranav Saxena
>> >>>> Cc: cloudstack-users@incubator.apache.org; cloudstack-
>> >>>> dev@incubator.apache.org; Brian Federle; Sonny Chhen
>> >>>> Subject: Re: CloudStack development environment
>> >>>>
>> >>>> Pranav,
>> >>>>
>> >>>> thank you for feedback, could you please take a look one more.
>> >>>>
>> >>>> Steps I follow:
>> >>>> ------ download and Install VirtualBox,
>> >>>> ------ download DevCloud image from
>> >>>> http://download.cloud.com/templates/devcloud/DevCloud.ova,
>> >>>> ------ import DevCloud image into VB,
>> >>>> ------ checkout CloudStack code from Apache git repo into my
>> machine,
>> >>>> ------ execute commands "ant clean-all build-all", "ant rdeploy
>> >>>> -Drhost=172.168.56.1 -Dport=2222",  "ant rdeploydb
>> >>>> -Drhost=172.168.56.1 -Dport=2222",  "ant rdebug -
>> Drhost=172.168.56.1
>> >>>> -Dport=2222" ---- all seems success
>> >>>> ------ on browser http://192.168.56.1:8080/client/, login as
>> >>>> admin/password, continue with basic installation, use exactly the
>> same
>> >>>> data for creating Zone, pod, cluster, etc that here
>> >>>> http://wiki.cloudstack.org/display/comm/DevCloud - step8/f(Access
>> >>>> CloudStack web UI: http://ip-address-of-your-machine:8080/client,
>> >>>> create a new zone, add pod/cluster/host etc). Following install
>> guide
>> >>>> after add host I should add Primary storage (there is no that step
>> on
>> >>>> the Devcloud manual), so I set similar to the Secondary storage
>> >>>> (path:/opt/storage/primary, server: 10.0.2.15), I don't know if
it
>> >>>> makes a sense. On the latest step I click "Launch" button, starts
>> >>>> building cloud, when Adding host it shows an error
>> >>>> http://prntscr.com/ddfba. When I go Back to fix host I see
>> >>>> http://prntscr.com/ddfbr. So I can't add host.
>> >>>
>> >>> Don't use the "continue with basic zone setup " to add a new zone,
>> as it will ask for adding primary storage.
>> >>> In devcloud, don't need to add a primary storage. All you need to
>> do is click "I have used cloudstack before, skip this guide" in the
>> "Hello and welcome cloudstack" UI, then go to "infrastructure" -> add
>> zone
>> >>>
>> >>>>
>> >>>>
>> >>>> "Could you please attach the logs which highlight the exception
>> thrown
>> >>>> when you try to add a host ? I noticed in the file you attached
on
>> the
>> >>>> wiki ,  that you are getting this exception..."
>> >>>> ------ here is management-server.log from
>> >>>> /var/log/cloud/management/management-server.log :
>> >>>> http://www.4shared.com/file/rKid6Z4L/management-server.html
>> >>>> ------ and vmops.log from /opt/cloudstack/incu*/vmops.log :
>> >>>> http://www.4shared.com/file/57jUJGdW/vmops.html
>> >>>>
>> >>>> "Could you also mention the details of the dev-environment , you
>> are
>> >>>> trying to set up ?"
>> >>>> ------ I use DevCloud
>> >>>>
>> >>>> Attaching more relevant logs would be even more helpful.
>> >>>> ------ which logs can be helpful?
>> >>>>
>> >>>> Thanks,
>> >>>> Olga
>> >>>>
>> >>>>
>> >>>> On Tue, Aug 7, 2012 at 1:46 PM, Pranav Saxena
>> >>>> <pranav.saxena@citrix.com> wrote:
>> >>>>>
>> >>>>> Hi Olga,
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> Could you please attach the logs which highlight the exception
>> thrown
>> >>>> when you try to add a host ? I noticed in the file you attached
on
>> the
>> >>>> wiki ,  that you are getting this exception -
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> "Unable to ping management server at 10.0.2.15:9090 due to
>> >>>> ConnectException"
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> Could you also mention the details of the dev-environment ,
you
>> are
>> >>>> trying to set up ? Attaching more relevant logs would be even more
>> >>>> helpful. Also you could have a look at the following links which
>> deal
>> >>>> with a workaround for similar exception -
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> http://www.cloudstack.org/forum/9-templates-and-isos/11174-
>> unable-to-
>> >>>> create-instance.html
>> >>>>>
>> >>>>> http://bugs.cloudstack.org/browse/CS-15136
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> Regards,
>> >>>>>
>> >>>>> Pranav
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> From: Olga Smola [mailto:olya.smola@gmail.com]
>> >>>>> Sent: Tuesday, August 07, 2012 4:07 PM
>> >>>>> To: Pranav Saxena
>> >>>>> Cc: cloudstack-users@incubator.apache.org; cloudstack-
>> >>>> dev@incubator.apache.org; Brian Federle; Sonny Chhen
>> >>>>> Subject: Re: CloudStack development environment
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> Hi Pranav,
>> >>>>>
>> >>>>> I don't think so that I have a problem with properties file
>> settings
>> >>>> or mysql connection. Also I have access to db, checked. The
>> problem
>> >>>> with DevCloud is that after rdeploying I can't create a host, so
I
>> >>>> can't add an instance, etc.
>> >>>>>
>> >>>>> On Tue, Aug 7, 2012 at 12:57 PM, Pranav Saxena
>> >>>> <pranav.saxena@citrix.com> wrote:
>> >>>>>
>> >>>>> Hi Olga ,
>> >>>>>
>> >>>>> I  read  your comments on the Cloudstack wiki and I realized
that
>> you
>> >>>> didn't have the replace .properties file in your override
>> directory.
>> >>>> When you manually create that , you got to set the DBROOTPW as
>> well.
>> >>>>>
>> >>>>> DBUSER=cloud
>> >>>>> DBPW=cloud
>> >>>>> DBROOTPW=cloud
>> >>>>> MSLOG=vmops.log
>> >>>>> APISERVERLOG=api.log
>> >>>>> DBHOST=localhost
>> >>>>> AGENTLOGDIR=logs
>> >>>>> AGENTLOG=logs/agent.log
>> >>>>> MSMNTDIR=/mnt
>> >>>>> COMPONENTS-SPEC=components-premium.xml
>> >>>>> AWSAPILOG=awsapi.log
>> >>>>> REMOTEHOST=localhost
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> Regarding the JDBC exception which you are getting , the problem
>> >>>> could be that  the host name for the database server (defaulting
>> to
>> >>>> localhost) was resolving to IPv6 . For this , you might want to
>> check
>> >>>> that mysqld is running and you can connect to it. Also check what
>> is in
>> >>>> /etc/cloud/management/db.properties and verify it has the right
IP
>> and
>> >>>> credentials for the database server.
>> >>>>>
>> >>>>> I know you don't have to deploy the db when making CSS /JS
>> changes
>> >>>> but prior to that you should have the working set up with db
>> >>>> connectivity and the mysqld running. Let me know in case you have
>> any
>> >>>> problems. We'll try to resolve your problem at the earliest.
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> Thanks,
>> >>>>> Pranav
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> -----Original Message-----
>> >>>>> From: Olga Smola [mailto:olya.smola@gmail.com]
>> >>>>> Sent: Tuesday, August 07, 2012 1:50 PM
>> >>>>> To: cloudstack-dev@incubator.apache.org; cloudstack-
>> >>>> users@incubator.apache.org
>> >>>>> Subject: CloudStack development environment
>> >>>>>
>> >>>>> Hi,
>> >>>>>
>> >>>>> Last weeks I had no activities as a committer, because I have
a
>> >>>> problem with development environment.
>> >>>>> When I started working on CloudStack I had remote deployed
>> CloudStack
>> >>>> that used real resources and it wasn't deployed by myself. I've
>> got
>> >>>> environment ready to use. On company I worked on we were waiting
>> for
>> >>>> the cloud computing project. CloudStack was a really good example
>> to
>> >>>> aware with cloud computing platform, so it was deployed as an
>> example.
>> >>>> Few weeks later project was declined. Despite the fact that the
>> project
>> >>>> was canceled I decided to work on Cloud Stack in my free time
>> because
>> >>>> it is interesting to me. Some time I had access to the remote
>> >>>> CloudStack, but now I have no access to it. First at all I tried
>> to
>> >>>> setup environment following the steps from
>> >>>>
>> http://wiki.cloudstack.org/display/dev/Setting+up+Cloudstack+dev+enviro
>> >>>> nment+on+Windows.
>> >>>>>
>> >>>>> But I couldn't add host. Then I tried to use DevCloud from
>> >>>> http://wiki.cloudstack.org/display/COMM/DevCloud. And it was
>> success
>> >>>> when I use DevCloud image without any updates. But to fix
>> something
>> >>>> from VPC for example it was needed to use source from master
>> branch so
>> >>>> that I followed steps from DevCloud manual step 8 ("As a developer,
>> you
>> >>>> may want to push your modified code into DevCloud, and test...").
>> Then
>> >>>> I've permanently stuckbecause after redeploying I can't create
>> host any
>> >>>> more. After rdelopydb I have no test data and can't create a host.
>> >>>> Without rdeploydb CS isn't working because as I see db structure
>> on the
>> >>>> DevCloud image and from master branch are different. Also I have
>> >>>> comments here
>> http://wiki.cloudstack.org/display/COMM/DevCloud#comment-
>> >>>> thread-11829594.
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >>>>> For me as for UI developer and windows user it's very difficult
>> to
>> >>>> setup CloudStack dev environment, because I'm not skilled in
>> things
>> >>>> like deploying.
>> >>>>> I would like to help with bug fixing and other UI things but
I
>> can't.
>> >>>>>
>> >>>>> Anybody could help to me?
>> >>>>>
>> >>>>> Best regards,
>> >>>>> Olga
>> >>>>>
>> >>>>>
>> >

Mime
View raw message