incubator-cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Chiradeep Vittal <Chiradeep.Vit...@citrix.com>
Subject Re: Nics error
Date Tue, 22 May 2012 04:27:51 GMT
Check /var/log/cloud/cloud.log

Chiradeep

On May 21, 2012, at 9:18 PM, "Deepak Garg" <deepak.garg@citrix.com> wrote:

> 
> 
> Yes, the SSVM booted up well but the agent failed to connect. The "cloud" service is
not running on SSVM and on trying to start the service, it fails. There is no entry for the
SSVM in the 'host' table. 
> Here are the contents of the SSVM log:
> 
> -------------------------------------------
> root@s-1-TEST:~# cat  /var/log/cloud.log 
> Mon May 21 13:25:38 UTC 2012 Executing cloud-early-config
> Mon May 21 13:25:38 UTC 2012 Detected that we are running inside xen-domU guest
> Mon May 21 13:25:38 UTC 2012 Patching  scripts oldmd5=8792e40548e2c396a9956ee95914f985
newmd5=91686c6628709400517e21562f0347d9
> Mon May 21 13:25:38 UTC 2012 Patching  cloud service
> Mon May 21 13:25:39 UTC 2012 Rebooting system since we patched init scripts
> Mon May 21 13:26:02 UTC 2012 Executing cloud-early-config
> Mon May 21 13:26:03 UTC 2012 Detected that we are running inside xen-domU guest
> Mon May 21 13:26:03 UTC 2012 Patching  cloud service
> Mon May 21 13:26:05 UTC 2012 Setting up secondary storage system vm
> Mon May 21 13:26:11 UTC 2012 Successfully setup storage network with STORAGE_IP:10.223.58.186,
STORAGE_NETMASK:255.255.255.0, STORAGE_CIDR:
> Mon May 21 13:26:11 UTC 2012 Setting up apache web server
> Mon May 21 13:26:11 UTC 2012 cloud: disable rp_filter
> Mon May 21 13:26:11 UTC 2012 disable rpfilter
> Mon May 21 13:26:11 UTC 2012 cloud: enable_fwding = 0
> Mon May 21 13:26:11 UTC 2012 enable_fwding = 0
> Mon May 21 13:26:11 UTC 2012 Enable service haproxy = 0
> Mon May 21 13:26:11 UTC 2012 Enable service dnsmasq = 0
> Mon May 21 13:26:11 UTC 2012 Enable service cloud-passwd-srvr = 0
> Mon May 21 13:26:11 UTC 2012 Enable service cloud = 1
> -------------------------------------------------------------------------
> 
> 
> 
> Thanks,
> Deepak
> 
> 
> 
> -----Original Message-----
> From: Nitin Mehta 
> Sent: Monday, May 21, 2012 11:31 PM
> To: Saksham Srivastava; Abhinandan Prateek; Ram Chinta; Pranav Saxena; Deepak Garg; #Cloud-CloudStack-India
> Subject: RE: Nics error
> 
> There is a possibility of some issue as Kishan was also struggling to get his SSVM agent
to connect with MS. SSVM was coming up fine but the agent on SSVM was failing to start.
> Can you guys debug and see the host table entry for SSVM ?
> Then get into SSVM and try running "service cloud status" 
> 
> Please gather all the data and raise it in engineering to see if someone else is also
facing the issue.
> 
> -----Original Message-----
> From: Saksham Srivastava 
> Sent: Monday, May 21, 2012 8:13 PM
> To: Abhinandan Prateek; Ram Chinta; Pranav Saxena; Deepak Garg; #Cloud-CloudStack-India
> Subject: RE: Nics error
> 
> 
> I am also on 3.0.x but I am getting this error.
> 
> Thanks,
> Saksham 
> 
> ______________________________________
> From: Abhinandan Prateek
> Sent: Monday, May 21, 2012 8:11 PM
> To: Ram Chinta; Pranav Saxena; Deepak Garg; #Cloud-CloudStack-India
> Subject: RE: Nics error
> 
> Not me, I use 3.0.x.
> 
> From: Ram Chinta
> Sent: Monday, May 21, 2012 7:59 PM
> To: Pranav Saxena; Deepak Garg; #Cloud-CloudStack-India
> Subject: RE: Nics error
> 
> Abhi/Nitin - Anybody else encountered this problem in Hyd?
> 
> 
> From: Pranav Saxena
> Sent: Monday, May 21, 2012 7:55 PM
> To: Deepak Garg; #Cloud-CloudStack-India
> Subject: RE: Nics error
> 
> Me and Sateesh have also been getting this error time and again , though it did not affect
my set up anyways apart from the fact that  the centOS template wasn't downloaded . I am not
sure if downloading of the template is affected because of the NICS not being configured.
> 
> If somebody knows the exact reason behind this  , please let me know too.
> 
> Thanks & Regards,
> Pranav
> 
> From: Deepak Garg
> Sent: Monday, May 21, 2012 7:48 PM
> To: #Cloud-CloudStack-India
> Subject: Nics error
> 
> HI All,
> 
> I got this error in the debug console while launching a zone:
> 
> "   [java] ERROR [cloud.resource.ServerResourceBase] (http-8080-1:) Nics are not configured!
"
> 
> There are no errors before or after this. This is the second time I have got this while
setting up the cloud. Saksham had got this too.
> The zone is successfully launched, however while uploading a template, I find that Secondary
storage vm is not connecting to the MS.
> I am using the master branch code.
> Any clues, why is this so ?
> 
> 
> Deepak

Mime
View raw message