incubator-cassandra-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Michael Shuler <mich...@pbandjelly.org>
Subject Re: Apache cassandra not joining cluster ring
Date Fri, 18 Apr 2014 12:33:41 GMT
All great comments and questions, Adrian.

Joyabrata, there is also an IRC channel for help working through your 
issues, if that might help. Do camp on the channel, if someone doesn't 
answer right away.

   #cassandra on irc.freenode.net

-- 
Kind regards,
Michael

On 04/18/2014 01:20 AM, Adrian Rodriguez wrote:
> If I were you, I would make sure all nodes were the same. The 32 / 64
> thing might not be an issue, but you probably don't want that on a
> production cluster. What would help is if your pasted the output of all
> nodes for these commands:
>
> 1) echo $JAVA_HOME
> 2) echo $PATH
> 3) which java
> 4) java -version
> 5) whoami
> 6) ps aux | grep cassandra
>
> And if you could answer these questions:
>
> 1) how do you start Cassandra on the first 3 nodes?
>
> 2) how do you start it on the 4th node?
>
> 3) how did you start opscenter?
>
> I'm also a bit confused as to what your current problem is. Are you
> having trouble installing the opscener agents from the opscener ui?
> —
> Sent from Mailbox <https://www.dropbox.com/mailbox> for iPhone
>
>
> On Thu, Apr 17, 2014 at 10:53 PM, Joyabrata Das
> <joy.luv.challenges@gmail.com <mailto:joy.luv.challenges@gmail.com>> wrote:
>
>     Cool Buddy, I didn't email you directly because I didn't have it!
>
>     I didn't understand how it's polluting dev list as well?
>
>     1. It's not dev list, it's user forum where users discuss
>     operational issues.
>     2. Is discussing & requesting help pollutes a tech forum?
>     3. In this way the resolution will also be shared among all.
>
>     Also please send email individually onwards if you've any personal
>     advice.
>
>     Thanks in anticipation,
>     Joy
>
>     On Apr 18, 2014 11:03 AM, "Adrian Rodriguez" <oglowo@gmail.com
>     <mailto:oglowo@gmail.com>> wrote:
>
>         Why don't you email me directly oGLOWo at gmail and I might be
>         able to help you so we don't pollute the dev list.
>
>         I'll be up all night today for the next 10 hours so if you email
>         me, we can get on hangouts, skype, etc
>         —
>         Sent from Mailbox <https://www.dropbox.com/mailbox> for iPhone
>
>
>         On Thu, Apr 17, 2014 at 9:20 PM, Joyabrata Das
>         <joy.luv.challenges@gmail.com
>         <mailto:joy.luv.challenges@gmail.com>> wrote:
>
>             Could someone please help!
>
>             On Apr 17, 2014 10:55 AM, "Joyabrata Das"
>             <joy.luv.challenges@gmail.com
>             <mailto:joy.luv.challenges@gmail.com>> wrote:
>
>                 After explicitly enabling port
>                 9160 (Cassandra client port (Thrift)) in that particular
>                 node it's connected to ring however other nodes are
>                 working with same configuration.
>
>                 Now Opscenter is installed in that particular node after
>                 explicitly enabling
>                 61620 (OpsCenter monitoring port), 61621 (OpsCenter
>                 agent port) in all nodes though in other nodes error is
>                 displaying while installing from GUI as
>
>                 "Unable to find a java executable! Please install java
>                 or set JAVA_HOME. Exit code: 4".
>
>                 Though java is installed & JAVA_HOME is also set for all
>                 users.
>                 $ echo $JAVA_HOME
>
>                 /app/jdk1.6.0_16
>
>                 Please help!
>
>                 On Apr 9, 2014 9:06 PM, "Michael Shuler"
>                 <michael@pbandjelly.org <mailto:michael@pbandjelly.org>>
>                 wrote:
>
>                     On 04/08/2014 11:25 AM, Joyabrata Das wrote:
>
>                         Further observed that problematic node has
>                         Ubuntu 64-Bit & other nodes
>                         are Ubuntu 32-Bit, can it be the reason?
>
>
>                     This may not be recommended, might/should(?) work,
>                     and may be a reason [0]. My first suggestion would
>                     be to remove this variable. This would also give you
>                     a chance to go through the steps of adding a new
>                     node to the cluster again [1] - you might stumble on
>                     something.
>
>                     [0]
>                     http://cassandra-user-__incubator-apache-org.3065146.__n2.nabble.com/can-I-have-a-__mix-of-32-and-64-bit-machines-__in-a-cluster-td7583051.html
>                     <http://cassandra-user-incubator-apache-org.3065146.n2.nabble.com/can-I-have-a-mix-of-32-and-64-bit-machines-in-a-cluster-td7583051.html>
>                     [1]
>                     http://www.datastax.com/__documentation/cassandra/1.2/__cassandra/operations/ops_add___node_to_cluster_t.html
>                     <http://www.datastax.com/documentation/cassandra/1.2/cassandra/operations/ops_add_node_to_cluster_t.html>
>
>                     --
>                     Michael
>
>
>


Mime
View raw message