incubator-cassandra-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Adrian Rodriguez" <ogl...@gmail.com>
Subject Re: Apache cassandra not joining cluster ring
Date Fri, 18 Apr 2014 06:20:07 GMT
If I were you, I would make sure all nodes were the same. The 32 / 64 thing might not be an
issue, but you probably don't want that on a production cluster. What would help is if your
pasted the output of all nodes for these commands:


1) echo $JAVA_HOME

2) echo $PATH

3) which java

4) java -version

5) whoami

6) ps aux | grep cassandra




And if you could answer these questions:




1) how do you start Cassandra on the first 3 nodes?




2) how do you start it on the 4th node?




3) how did you start opscenter?




I'm also a bit confused as to what your current problem is. Are you having trouble installing
the opscener agents from the opscener ui?
—
Sent from Mailbox for iPhone

On Thu, Apr 17, 2014 at 10:53 PM, Joyabrata Das
<joy.luv.challenges@gmail.com> wrote:

> Cool Buddy, I didn't email you directly because I didn't have it!
> I didn't understand how it's polluting dev list as well?
> 1. It's not dev list, it's user forum where users discuss operational
> issues.
> 2. Is discussing & requesting help pollutes a tech forum?
> 3. In this way the resolution will also be shared among all.
> Also please send email individually onwards if you've any personal advice.
> Thanks in anticipation,
> Joy
> On Apr 18, 2014 11:03 AM, "Adrian Rodriguez" <oglowo@gmail.com> wrote:
>> Why don't you email me directly oGLOWo at gmail and I might be able to
>> help you so we don't pollute the dev list.
>>
>> I'll be up all night today for the next 10 hours so if you email me, we
>> can get on hangouts, skype, etc
>> —
>> Sent from Mailbox <https://www.dropbox.com/mailbox> for iPhone
>>
>>
>> On Thu, Apr 17, 2014 at 9:20 PM, Joyabrata Das <
>> joy.luv.challenges@gmail.com> wrote:
>>
>>> Could someone please help!
>>> On Apr 17, 2014 10:55 AM, "Joyabrata Das" <joy.luv.challenges@gmail.com>
>>> wrote:
>>>
>>>> After explicitly enabling port
>>>> 9160 (Cassandra client port (Thrift)) in that particular node it's
>>>> connected to ring however other nodes are working with same configuration.
>>>>
>>>> Now Opscenter is installed in that particular node after explicitly
>>>> enabling
>>>> 61620 (OpsCenter monitoring port), 61621 (OpsCenter agent port) in all
>>>> nodes though in other nodes error is displaying while installing from GUI
as
>>>>
>>>> "Unable to find a java executable! Please install java or set JAVA_HOME.
>>>> Exit code: 4".
>>>>
>>>> Though java is installed & JAVA_HOME is also set for all users.
>>>> $ echo $JAVA_HOME
>>>>
>>>> /app/jdk1.6.0_16
>>>>
>>>> Please help!
>>>> On Apr 9, 2014 9:06 PM, "Michael Shuler" <michael@pbandjelly.org> wrote:
>>>>
>>>>> On 04/08/2014 11:25 AM, Joyabrata Das wrote:
>>>>>
>>>>>> Further observed that problematic node has Ubuntu 64-Bit & other
nodes
>>>>>> are Ubuntu 32-Bit, can it be the reason?
>>>>>>
>>>>>
>>>>> This may not be recommended, might/should(?) work, and may be a reason
>>>>> [0]. My first suggestion would be to remove this variable. This would
also
>>>>> give you a chance to go through the steps of adding a new node to the
>>>>> cluster again [1] - you might stumble on something.
>>>>>
>>>>> [0] http://cassandra-user-incubator-apache-org.3065146.
>>>>> n2.nabble.com/can-I-have-a-mix-of-32-and-64-bit-machines-
>>>>> in-a-cluster-td7583051.html
>>>>> [1] http://www.datastax.com/documentation/cassandra/1.2/
>>>>> cassandra/operations/ops_add_node_to_cluster_t.html
>>>>>
>>>>> --
>>>>> Michael
>>>>>
>>>>
>>
Mime
View raw message