incubator-cassandra-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From aaron morton <aa...@thelastpickle.com>
Subject Re: nodetool repair with vnodes
Date Sun, 17 Feb 2013 20:32:25 GMT
> …so it seems to me that it is running on all vnodes ranges.
Yes.

> Also, whatever the node which I launch the command on is, only one node log is "moving"
and is always the same node. 
Not sure what you mean here. 

> So, to me, it's like the "nodetool repair" command is running always on the same single
node and repairing everything.
If you use nodetool repair without the -pr flag in your setup (3 nodes and I assume RF 3)
it will repair all token ranges in the cluster. 

> Is there anything I'm missing ?
Look for messages with "session completed" in the log from the AntiEntropyService

Cheers

-----------------
Aaron Morton
Freelance Cassandra Developer
New Zealand

@aaronmorton
http://www.thelastpickle.com

On 18/02/2013, at 12:51 AM, Marco Matarazzo <marco.matarazzo@hexkeep.com> wrote:

> Greetings. 
> 
> I'm trying to run "nodetool repair" on a Cassandra 1.2.1 cluster of 3 nodes with 256
vnodes each.
> 
> On a pre-1.2 cluster I used to launch a "nodetool repair" on every node every 24hrs.
Now I'm getting a differenf behavior, and I'm sure I'm missing something.
> 
> What I see on the command line is: 
> 
> [2013-02-17 10:20:15,186] Starting repair command #1, repairing 768 ranges for keyspace
goh_master
> [2013-02-17 10:48:13,401] Repair session 3d140e10-78e3-11e2-af53-d344dbdd69f5 for range
(6556914650761469337,6580337080281832001] finished
> (…repeat the last line 767 times)
> 
> …so it seems to me that it is running on all vnodes ranges.
> 
> Also, whatever the node which I launch the command on is, only one node log is "moving"
and is always the same node. 
> 
> So, to me, it's like the "nodetool repair" command is running always on the same single
node and repairing everything.
> 
> I'm sure I'm making some mistakes, and I just can't find any clue of what's wrong with
my nodetool usage on the documentation (if anything is wrong, btw). Is there anything I'm
missing ?
> 
> --
> Marco Matarazzo
> 
> 


Mime
View raw message