incubator-cassandra-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Cyril Scetbon <cyril.scet...@free.fr>
Subject Re: CAn't bootstrap a new node to my cluster
Date Wed, 14 Mar 2012 10:56:47 GMT
I have to add that I didn't set the token too to let the cluster choose one

On 3/14/12 10:11 AM, Cyril Scetbon wrote:
> To bootstap the node I :
>
> - start a new node with auto_bootstrap=true and join-ring=false
> - use the join command
>
> and yes, when I use the join command the first time, it says it can't 
> find seed nodes, as I wrote in my first email
>
> The logfiles I sent you have all this except that the join error does 
> not appear in it
>
> On 3/13/12 9:36 AM, aaron morton wrote:
>> Can you provide some context for the log files please.
>>
>> The original error had to do with bootstrapping a new node into a 
>> cluster. The log looks like a node is starting with 
>> -Dcassadra.join-ring = false and then nodetool join is run.
>>
>> Is there an error when this runs ?
>>
>> Cheers
>>
>> -----------------
>> Aaron Morton
>> Freelance Developer
>> @aaronmorton
>> http://www.thelastpickle.com
>>
>> On 12/03/2012, at 11:58 PM, Cyril Scetbon wrote:
>>
>>> I don't know if it can helps, but the only thing I see on cluster's 
>>> nodes is :
>>>
>>> ==> /var/log/cassandra/output.log <==
>>>  INFO 10:57:28,530 InetAddress /10.0.1.70 is now dead.
>>>
>>>
>>> when I try to join the node 10.0.1.70 to the cluster
>>>
>>> On 3/12/12 11:27 AM, Cyril Scetbon wrote:
>>>> It's done.
>>>>
>>>> Nothing new on stderr when I use the join command. I send you the 
>>>> logfiles after I've tried to add the node.
>>>>
>>>> Regards
>>>>
>>>> On 3/12/12 10:47 AM, aaron morton wrote:
>>>>> Modify this line the log4j-server.properties. It will normally be 
>>>>> located in /etc/cassandra
>>>>>
>>>>> https://github.com/apache/cassandra/blob/trunk/conf/log4j-server.properties#L21
>>>>>
>>>>> Change INFO to DEBUG
>>>>>
>>>>> Cheers
>>>>>
>>>>> -----------------
>>>>> Aaron Morton
>>>>> Freelance Developer
>>>>> @aaronmorton
>>>>> http://www.thelastpickle.com <http://www.thelastpickle.com/>
>>>>>
>>>>> On 12/03/2012, at 10:12 PM, Cyril Scetbon wrote:
>>>>>
>>>>>> On 3/12/12 9:50 AM, aaron morton wrote:
>>>>>>> It may be the case that the joining node does not have enough

>>>>>>> information. But there is a default 30 second delay while the

>>>>>>> node waits for the ring information to stabilise.
>>>>>>>
>>>>>>> What version are you using ?
>>>>>> 1.0.7
>>>>>>>
>>>>>>> Next time you add a new node can you try it with logging set
the 
>>>>>>> DEBUG. If you get the error please add it to 
>>>>>>> https://issues.apache.org/jira/browse/CASSANDRA with the 
>>>>>>> relevant logs.
>>>>>> where do I have to add it ? I added it to the cassandra-env.sh 
>>>>>> and got a lot of things but are you saying that I must add it to

>>>>>> the join command ? if yes, how ?
>>>>>>
>>>>>> after the join command fails as you saw I have the ring 
>>>>>> information after that. I don't if it took 30 seconds or not ...
>>>>>>>
>>>>>>> Cheers
>>>>>>>
>>>>>>> -----------------
>>>>>>> Aaron Morton
>>>>>>> Freelance Developer
>>>>>>> @aaronmorton
>>>>>>> http://www.thelastpickle.com <http://www.thelastpickle.com/>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> -- 
>>>>>> Cyril SCETBON
>>>>>
>>>>
>>>>
>>>> -- 
>>>> Cyril SCETBON
>>>
>>>
>>> -- 
>>> Cyril SCETBON
>>
>
>
> -- 
> Cyril SCETBON


-- 
Cyril SCETBON


Mime
View raw message