incubator-cassandra-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Aishwarya Venkataraman <cyberai...@gmail.com>
Subject Re: Nodetool ring not showing all nodes in cluster
Date Tue, 02 Aug 2011 14:46:22 GMT
Also I see these in the logs
"ERROR 08:53:47,678 Internal error processing batch_mutate
java.lang.IllegalStateException: replication factor (3) exceeds number
of endpoints (1)"


On Tue, Aug 2, 2011 at 7:21 AM, Aishwarya Venkataraman
<cyberaishu@gmail.com> wrote:
> Replies inline.
>
> Thanks,
> Aishwarya
>
> On Tue, Aug 2, 2011 at 7:12 AM, Sorin Julean <sorin.julean@gmail.com> wrote:
>> Hi,
>>
>>  Until someone answers  with more details, few questions:
>>  1. did you moved the system keyspace as well ?
> Yes. But I deleted the LocationInfo* files under the system folder.
> Shall I go ahead and delete the entire system folder ?
>
>>  2. the gossip IP of the new nodes are the same as the old ones ?
> No. The Ip is different.
>
>>  3. which cassandra version are you running ?
> I am using 0.8.1
>
>>
>> If 1. is yes and 2. is no, for a quick fix: take down the cluster, remove
>> system keyspace, bring the cluster up and bootstrap the nodes.
>>
>>
>> Kind regards,
>> Sorin
>>
>>
>> On Tue, Aug 2, 2011 at 2:53 PM, Aishwarya Venkataraman
>> <cyberaishu@gmail.com> wrote:
>>>
>>> Hello,
>>>
>>> I recently migrated 400 GB of data that was on a different cassandra
>>> cluster (3 node with RF= 3) to a new cluster. I have a 3 node  cluster
>>> with replication factor set to three. When I run nodetool ring, it
>>> does not show me all the nodes in the cluster. It always keeps showing
>>> only one node and mentions that it is handling 100% of the load. But
>>> when I look at the logs, the nodes are able to talk to each other via
>>> the gossip protocol. Why does this happen ? Can you tell me what I am
>>> doing wrong ?
>>>
>>> Thanks,
>>> Aishwarya
>>
>>
>

Mime
View raw message