incubator-cassandra-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Brad Willard <i...@bradwillard.com>
Subject Re: Cluster Installation Verification
Date Tue, 26 Apr 2011 19:14:20 GMT
The setup is 10.11.6.9 as the seed and the other three nodes
bootstrapped. I attached two cassandra.yaml files, the config of the
seed, and the config of one of the cluster nodes.

Ring output
/opt/cassandra/apache-cassandra-0.7.4# ./bin/nodetool -h 10.11.6.9 ring
Address         Status State   Load            Owns    Token

133836233891526335447940652806240328892
10.11.6.9       Up     Normal  42.53 KB        50.00%
48765642161291719582097000948298276028
10.11.6.26      Up     Normal  42.71 KB        12.50%
70033290093850373548557913912783789244
10.11.6.11      Up     Normal  42.67 KB        12.50%
91300938026409027515018826877269302460
10.11.6.10      Up     Normal  42.64 KB        25.00%
133836233891526335447940652806240328892

Replicate Strategy is whatever is default, I'm not sure how to set it.
The consistency leve in the client is set to one.

Thanks,
Brad

On Tue, Apr 26, 2011 at 2:25 PM, Jonathan Colby
<jonathan.colby@gmail.com> wrote:
> What replication strategy did you use?  how does the ring look?  were the newly added
nodes bootstrapped? is 1 or more nodes listed as a seed?
>
> Lots of questions.  but maybe you could post your cassandra.yaml here and we can take
a look at it.
>
> The output of nodetool ring would also be good.
>
> Jon
>
> On Apr 26, 2011, at 7:27 PM, Brad Willard wrote:
>
>> I'm trying to setup a cassandra cluster with 0.7.4 on 4 nodes. I
>> initially did a single server test that went beautifully with a test
>> that inserted 16 million rows with no issues. However when I tried to
>> create a 4 node cluster I've been seeing weird behavior. I seem to be
>> able to run my same test without errors, however when I use the
>> cassanda-cli to look at the data, it appears as though nothing has
>> been inserted. I verified the server I've connected to, verified the
>> correct keyspace and column family. I've already used the nodetool to
>> verify all the other servers are listed in the ring.
>>
>> I followed these instructions for the setup:
>> http://wiki.apache.org/cassandra/MultinodeCluster
>>
>> So how can I verify my cluster is working correctly?  Any help would
>> be amazing as I'm evaluating this for my company.
>>
>> Thanks,
>> Brad
>
>

Mime
View raw message