incubator-cassandra-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jonathan Ellis <jbel...@gmail.com>
Subject Re: Repair help
Date Fri, 27 Aug 2010 01:24:25 GMT
that's not a very useful log level

really you should set it debug when running beta software :)

On Thu, Aug 26, 2010 at 5:43 PM, Mark <static.void.dev@gmail.com> wrote:
>  On 8/26/10 3:03 PM, Aaron Morton wrote:
>>
>> Check the logs for errors and run nodetool streams to see if it's moving
>> data around.
>>
>> Aaron
>>
>>
>> On 27 Aug, 2010,at 09:53 AM, Mark <static.void.dev@gmail.com> wrote:
>>
>>> I have a 2 node cluster (testing the waters) w/ a replication factor
>>> of 2. One node got completed screwed up (see any of my previous messages
>>> from today) so I deleted the commit log and data directory. I restarted
>>> the node and rain nodetool repair as describe in
>>> http://wiki.apache.org/cassandra/Operations. I waited for over an hour
>>> and checked my ring only to find that nothing was repaired/replicated???
>>> I only have a mere 7gigs of data so I would have thought this would have
>>> been fairly quick?
>>>
>>> Address Status State Load Token
>>>
>>> 129447565151094499156612104441060791022
>>> x.x.x.x Up Normal 7.31 GB
>>> 12949228055906550350782255148181029323
>>> x.x.x.x Up Normal 30.01 MB
>>> 129447565151094499156612104441060791022
>>>
>>> I tried the alternative method of manually removing the token and then
>>> bootstrapping however when I tried to remove the token via nodetool
>>> removetoken an IllegalStateException was thrown... "replication factor
>>> (2) exceeds number of endpoints (1)"
>>>
>>> What should I do in this situation to get my node back up to where it
>>> should be? Is there anywhere I can check that the repair is actually
>>> running?
>>>
>>> Thanks for any suggestions
>>>
>>> ps I'm using 0.7.0 beta 1
>>>
>>>
>>>
> Nothing in the logs (log level is set to ERROR though)
>
> Streams:
>
> bin/nodetool --host localhost --port 8080 streams
> Mode: Normal
> Not sending any streams.
> Not receiving any streams.
>
> Any reason in jconsole the forceTableFlush and forceTableRepair are grayed
> out?
>
>



-- 
Jonathan Ellis
Project Chair, Apache Cassandra
co-founder of Riptano, the source for professional Cassandra support
http://riptano.com

Mime
View raw message