incubator-cassandra-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Todd Burruss <>
Subject RE: node repair
Date Sat, 20 Mar 2010 19:34:14 GMT
same IP, same token.  i'm trying Handling Failure, #3.

it is running, a part of the ring, and seems to be handling reads/writes, but does not appear
to have received a copy of its data (the last node below).  i've searched the all logs for
ERRORs but there are none.  i will compact the other nodes, but i don't think it will make
a difference.

[bburruss@kv-app05 ~]$ ~/cassandra/bin/nodetool -h localhost -p 9000 ring
Address       Status     Load          Range                                      Ring
                                       170141183460469231731687303715884105728         130.22 GB     42535295865117307932921825928971026431     |<--|         131.03 GB     85070591730234615865843651857942052863     |   |         125.7 GB      127605887595351923798765477786913079295    |   |         65.62 GB      170141183460469231731687303715884105728    |-->|

From: Jonathan Ellis []
Sent: Saturday, March 20, 2010 11:23 AM
Subject: Re: node repair

if you bring up a new node w/ a different ip but the same token, it
will confuse things. "handling failure" section
covers best practices here.

On Sat, Mar 20, 2010 at 11:51 AM, Todd Burruss <> wrote:
> i had a node fail, lost all data.  so i brought it back up fresh, but assigned it the
same token in storage-conf.xml.  then ran nodetool repair.
> all compactions have finished, no streams are happening.  nothing.  so i did it again.
 same thing.  i don't think its working.  is there a log message i can search for?  INFO is
my log level.  i could try it again with debug i suppose.
> thx

View raw message