incubator-blur-user mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Aaron McCurry <amccu...@gmail.com>
Subject Re: QuickStart info - outdated
Date Fri, 18 Jan 2013 02:01:38 GMT
Great!  Glad to hear that you were successful in getting things up and
running.  I hope to have some simple examples of how to directly access
Blur through thrift up on the wiki over the weekend.

Aaron


On Wed, Jan 16, 2013 at 11:50 PM, A. J. Rajkumar <ajrajkumar@gmail.com>wrote:

> Hi Folks
>
>      This is very COOL. I did exactly the following, but downloading the
> tar file and
> following up from "Building" and finally, I was able to follow thro till
> the end up to
>
> blur> create testTableName file:///data/testTableName 1
> blur> add testTableName fieldName:testing
> blur> search testTableName fieldName:testing
> Totalhits 1
> --------------------------
> fieldName | testing
>
> I got it working up to the above, VERY VERY COOL and thank you
> Aaron for your detailed information.
>
> Now, what else can I do to help, please let me know.
>
> Cheers
> Joseph Rajkumar
>
> PS: For those curious, I am on a imac, running OSX-10.6.X, using
> hadoop-1.0.4 and zookeeper 3.4.5.
>
>
>
> On Wed, Jan 16, 2013 at 10:54 PM, Aaron McCurry <amccurry@gmail.com>
> wrote:
>
> > I think that you are on the trunk, which is still on the 0.1.3.  If you
> > cloned from git, run the following command "git checkout 0.2-dev".  If
> you
> > didn't clone, this link will get you the lastest code from the 0.2-dev
> > branch, which the QuickStart should be accurate for this branch.
> >
> >
> >
> https://git-wip-us.apache.org/repos/asf?p=incubator-blur.git;a=snapshot;h=refs/heads/0.2-dev;sf=tgz
> >
> > If you download this tar you will then want to pickup at the "Building"
> > section on the http://wiki.apache.org/blur/QuickStart guide.
> >
> > Let me know how this goes.
> >
> > Also, as an FYI the Apache mail lists strip out all HTML content in the
> > mail messages, so bolding things won't work.  Putting "*" or a few blanks
> > lines in between comments and previous messages will work fine.
> >
> > Thanks!
> >
> > Aaron
> >
> >
> > On Wed, Jan 16, 2013 at 10:41 PM, A. J. Rajkumar <ajrajkumar@gmail.com
> > >wrote:
> >
> > > Hi Folks
> > >
> > >     Let me respond to each of these in-line (in bold).
> > >
> > > Regards
> > > Joseph Rajkumar
> > > ====================== =====================
> > >
> > > On Wed, Jan 16, 2013 at 8:40 PM, Aaron McCurry <amccurry@gmail.com>
> > wrote:
> > >
> > > > Hi Joseph,
> > > >
> > > > Welcome!  Hopefully I can help and answer a few questions.
> > > >
> > > >
> > > > On Wed, Jan 16, 2013 at 7:01 PM, A. J. Rajkumar <
> ajrajkumar@gmail.com
> > > > >wrote:
> > > >
> > > > > Hi Folks
> > > > >
> > > > >      I am trying to get started with Blur as a user and have a
> number
> > > of
> > > > > questions:-
> > > > >
> > > > > 1) Which is the proper version of hadoop that plays well with the
> > > latest
> > > > > release of blur which I have obtained
> > > > > from this link:-   git clone
> http://git-wip-us.apache.org/repos/asf/
> > > > incubator-blur.git
> > > >
> > >
> > > When I downloaded using the above link I get the "Version  0.1.3", see
> > the
> > > snippet from the pom.xml file below:-
> > >
> > >         *<groupId>org.apache.blur</groupId>
> > >         <artifactId>blur</artifactId>
> > >         <packaging>pom</packaging>
> > >         <version>0.1.3</version>
> > >         <name>Blur</name>*
> > >
> > > *If I want to get the 0.2.0-SNAPSHOT version, give me the correct URL
> to
> > > use with git, so I can get that.*
> > >
> > > Any of the Apache Hadoop versions 1.0.x will work and all of the
> Cloudera
> > > > cd3 versions will work.  Basically any version of Hadoop based on
> > 0.20.x
> > > +
> > > > with append support should work.
> > > >
> > > > *I have 1.0.4, which makes it one less piece to worry about. *
> > >
> > > >
> > > > >
> > > > >
> > > > > 2) I have zookeeper version 3.4.5 running.
> > > > >
> > > >
> > > > Good, that is the best version of ZooKeeper to be running.  I
> recently
> > > ran
> > > > into a problem with 3.4.4 on OSX, it was fixed in 3.4.5.
> > > >
> > > >
> > > > >
> > > > > 3) I do not have hadoop running, but I have hadoop-1.0.4 and set
> the
> > > > > HADOOP_PATH in the blur conf directory.
> > > > >
> > > >
> > > > That is fine as long as you specify a file:/// based uri for table
> > > storage,
> > > > when you create a table.  e.g. "file:///local-dir/tables/table-dir".
> >  If
> > > > after you get up and running you would like to run blur against a
> > > > hdfs instance then obviously you will need hdfs running.  And the
> > storage
> > > > uri will change to something like:
> > > > "hdfs://hostname:port/blur/tables/table-dir".
> > > >
> > > > *I will worry about this when I get "blur" to work.*
> > > >
> > >
> > >
> > > > >
> > > > > 4) The QuickStart at this link
> > http://wiki.apache.org/blur/QuickStartis
> > > > > outdated.
> > > > >
> > > >
> > > > Ok, is it because of #5 or is there another problem with the
> document?
> > >  If
> > > > there is anything missing or not accurate I definitely want to get
> > those
> > > > fixed.  Let us know.
> > > >
> > > > There is no such thing as 0.2.0-SNAPSHOT, see the snippet from the
> > > pom.xml
> > > > file abouve.
> > > >
> > >
> > >
> > > >  >
> > > > > 5) When I run the command: $ bin/blur shell localhost:40020
> > > >
> > > >
> > > > > I get the following error:-
> > > > >
> > > > > Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: shell
> > > > > Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: shell
> > > > >     at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:202)
> > > > >     at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
> > > > >     at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)
> > > > >     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
> > > > >     at
> sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)
> > > > >     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247)
> > > > >
> > > >
> > > > Ok, I just added this to the 0.2-dev branch. (
> > > >
> > > >
> > >
> >
> https://git-wip-us.apache.org/repos/asf?p=incubator-blur.git;a=blob;f=src/distribution/src/main/scripts/bin/blur;h=c2ea2540da9411581f285286cf5b860cc642df3e;hb=0.2-dev
> > > > )
> > > >
> > > > With you new "blur" script, I get this new class not found error: See
> > > below:-
> > >
> > > Marc-Anthonys-iMac:bin marcanthony$ ./blur2 shell
> > >
> > > *Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError:
> > > org/apache/blur/shell/Main
> > > Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.blur.shell.Main
> > >     at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:202)
> > >     at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
> > >     at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:190)
> > >     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:306)
> > >     at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:301)
> > >     at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:247)*
> > >
> > > *In which "jar" is this "shell/Main" defined. I printed the
> > BLUR_CLASSPATH
> > > and all the jars in the lib directory are included
> > > but still I get this error.*
> > >
> > >
> > > > Could you look at the src/pom.xml and validate that the version you
> > have
> > > > built with is 0.2.0-SNAPSHOT?
> > > >
> > > > Should look something like:
> > > >
> > > >  <groupId>org.apache.blur</groupId>
> > > >  <artifactId>blur</artifactId>
> > > >  <version>0.2.0-SNAPSHOT</version>
> > > >  <packaging>pom</packaging>
> > > >
> > > > If it's not the right version check in git that you are on the
> 0.2-dev
> > > > branch. "git status"
> > > >
> > > > *See above, I have version "0.1.3 and not 0.2.0-SNAPSHOT *
> > >
> > > >
> > > > >
> > > > > 6) Earlier I had a problem with "ssh localhost", when it asked me
> > for a
> > > > > password, but I have fixed that problem now.
> > > > >
> > > >
> > > > Great!
> > > >
> > > >
> > > > >
> > > > > 7) Do I have to have to have hadoop running and which version of
> > > hadoop?
> > > > >
> > > >
> > > > To setup a simple single instance you do not have to have Hadoop
> > running.
> > > >  Only the libraries are needed, once you move beyond a single
> instance
> > > you
> > > > have to run HDFS.
> > > >
> > > >
> > > > >
> > > > > Regards
> > > > > Joseph Rajkumar
> > > > >
> > > > > PS: Any help is greatly appreciated and by the way, do you guys
> meet
> > in
> > > > > Reston on Monday or Wednesday and at what time, 4:30 PM EST??
> > > > >
> > > >
> > > > We have not had any meetups in a couple of months mainly due to the
> > > > Holidays and people schedules being busy.  However I'm for setting
> one
> > up
> > > > for next week on Wednesday, perhaps 4:30 is a little early?  5 or
> 5:30?
> > >  I
> > > > will send out an email on the mail list to see what would be best.
> > > >
> > > > *I rather prefer later hours. I like 5:30 PM EST the best time for
> me.
> > > > Wednesday is just fine.*
> > > >
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message