incubator-blur-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Vikrant Navalgund <vikrant.navalg...@gmail.com>
Subject Re: Error starting Standalone Blur
Date Sat, 02 Nov 2013 11:31:08 GMT
Hi Chris,
I forgot to add one more point.
Is it something in the console testing that you are facing this issue?
Let me hazard a guess here, maybe your blur-console and the blur-core are
out of sync.

Regards,
Vikrant


On Sat, Nov 2, 2013 at 10:14 PM, Vikrant Navalgund <
vikrant.navalgund@gmail.com> wrote:

> Hello Chris,
> I have couple of questions. Looks like your lib jars are out of sync.
> Have you rebuilt your lib jars with the latest master ? The code that
> creates that ZK node is in the Controller startup code.(blur-core).
>
> Also is there any specific action which triggered the issue?
>
> I would recommend that you rebuild the project and deploy all the latest
> lib jars, or at least deploy the blur-core latest jar.
> Let me know how it goes.
>
> Regards,
> Vikrant
>
>
>
>
> On Sat, Nov 2, 2013 at 9:56 PM, Chris Rohr <rohr.chris@gmail.com> wrote:
>
>> ok, here is a better error for you:
>>
>> ERROR 20131102_06:53:52:010_EDT [main] server.ZooKeeperServerMain:
>> Unexpected exception, exiting abnormally
>> java.io.IOException: Failed to process transaction type: 1 error:
>> KeeperErrorCode = NoNode for /blur/online-controller-nodes
>>         at
>>
>> org.apache.zookeeper.server.persistence.FileTxnSnapLog.restore(FileTxnSnapLog.java:153)
>>         at
>> org.apache.zookeeper.server.ZKDatabase.loadDataBase(ZKDatabase.java:223)
>>         at
>>
>> org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServer.loadData(ZooKeeperServer.java:250)
>>         at
>>
>> org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServer.startdata(ZooKeeperServer.java:377)
>>         at
>>
>> org.apache.zookeeper.server.NIOServerCnxnFactory.startup(NIOServerCnxnFactory.java:122)
>>         at
>>
>> org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServerMain.runFromConfig(ZooKeeperServerMain.java:112)
>>         at
>>
>> org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServerMain.initializeAndRun(ZooKeeperServerMain.java:86)
>>         at
>>
>> org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServerMain.main(ZooKeeperServerMain.java:52)
>>         at
>>
>> org.apache.zookeeper.server.quorum.QuorumPeerMain.initializeAndRun(QuorumPeerMain.java:116)
>>         at
>>
>> org.apache.zookeeper.server.quorum.QuorumPeerMain.main(QuorumPeerMain.java:78)
>> Caused by: org.apache.zookeeper.KeeperException$NoNodeException:
>> KeeperErrorCode = NoNode for /blur/online-controller-nodes
>>         at
>>
>> org.apache.zookeeper.server.persistence.FileTxnSnapLog.processTransaction(FileTxnSnapLog.java:211)
>>         at
>>
>> org.apache.zookeeper.server.persistence.FileTxnSnapLog.restore(FileTxnSnapLog.java:151)
>>         ... 9 more
>>
>> This is in the ZK log when I start it and then it shuts down.
>>
>> Thanks
>> Chris
>>
>>
>> On Fri, Nov 1, 2013 at 9:35 AM, Aaron McCurry <amccurry@gmail.com> wrote:
>>
>> > I haven't tested 0.3 in awhile, I have been focusing on getting 0.2.1
>> out
>> > the door.  Hopefully we will call a vote today on it and assuming all
>> goes
>> > well we can focus on 0.3.
>> >
>> > Aaron
>> >
>> >
>> > On Fri, Nov 1, 2013 at 8:51 AM, Chris Rohr <rohr.chris@gmail.com>
>> wrote:
>> >
>> > > Aaron,
>> > >
>> > > Yes sorry I am on master but ~week old.  If you want I can try to
>> update
>> > > tonight and see if its still an issue.
>> > >
>> > > Chris
>> > >
>> > >
>> > > On Fri, Nov 1, 2013 at 6:43 AM, Aaron McCurry <amccurry@gmail.com>
>> > wrote:
>> > >
>> > > > I assume you are on master?  I will take a look today.
>> > > >
>> > > > Aaron
>> > > >
>> > > >
>> > > > On Fri, Nov 1, 2013 at 6:30 AM, Chris Rohr <rohr.chris@gmail.com>
>> > wrote:
>> > > >
>> > > > > I am trying to run the quick start setup for Blur (to use for
>> testing
>> > > the
>> > > > > console) and I am having some connection problems.  The 3
>> processes
>> > > start
>> > > > > but very soon after the controller dies and then shortly after
>> that
>> > the
>> > > > > shard dies.  Here is what I have noticed:
>> > > > >
>> > > > > - blur-site.properties has default.zookeeper set to 127.0.0.1
>> > > > > - both controller and shard fail with connection refused to
>> > localhost/
>> > > > > 127.0.0.1
>> > > > > - zookeeper log states that it is binding on 0.0.0.0
>> > > > >
>> > > > > I'm not sure where zookeeper is getting that IP.  Any ideas?
>> > > > >
>> > > > > Thanks,
>> > > > > Chris
>> > > > >
>> > > >
>> > >
>> >
>>
>
>
>
> --
> *Regards*,
> *Vikrant Navalgund*
>



-- 
*Regards*,
*Vikrant Navalgund*

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message