incubator-blur-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Aaron McCurry <amccu...@gmail.com>
Subject Re: Error starting Standalone Blur
Date Mon, 04 Nov 2013 13:02:42 GMT
Glad you guys got it all figured out.  :-)

Aaron


On Sat, Nov 2, 2013 at 7:37 AM, Chris Rohr <rohr.chris@gmail.com> wrote:

> Found it.  I had upgraded from 0.2 to 0.3 and both times never changed the
> default_zk.cfg which puts the data in /tmp/zk_data.  The old layout didn't
> match the new so it died.  We may want something in the release notes when
> 0.3 comes out in case someone doesn't start fresh with a new zookeeper.
>
> Thanks for your help.
>
>
> On Sat, Nov 2, 2013 at 7:31 AM, Vikrant Navalgund <
> vikrant.navalgund@gmail.com> wrote:
>
> > Hi Chris,
> > I forgot to add one more point.
> > Is it something in the console testing that you are facing this issue?
> > Let me hazard a guess here, maybe your blur-console and the blur-core are
> > out of sync.
> >
> > Regards,
> > Vikrant
> >
> >
> > On Sat, Nov 2, 2013 at 10:14 PM, Vikrant Navalgund <
> > vikrant.navalgund@gmail.com> wrote:
> >
> > > Hello Chris,
> > > I have couple of questions. Looks like your lib jars are out of sync.
> > > Have you rebuilt your lib jars with the latest master ? The code that
> > > creates that ZK node is in the Controller startup code.(blur-core).
> > >
> > > Also is there any specific action which triggered the issue?
> > >
> > > I would recommend that you rebuild the project and deploy all the
> latest
> > > lib jars, or at least deploy the blur-core latest jar.
> > > Let me know how it goes.
> > >
> > > Regards,
> > > Vikrant
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > On Sat, Nov 2, 2013 at 9:56 PM, Chris Rohr <rohr.chris@gmail.com>
> wrote:
> > >
> > >> ok, here is a better error for you:
> > >>
> > >> ERROR 20131102_06:53:52:010_EDT [main] server.ZooKeeperServerMain:
> > >> Unexpected exception, exiting abnormally
> > >> java.io.IOException: Failed to process transaction type: 1 error:
> > >> KeeperErrorCode = NoNode for /blur/online-controller-nodes
> > >>         at
> > >>
> > >>
> >
> org.apache.zookeeper.server.persistence.FileTxnSnapLog.restore(FileTxnSnapLog.java:153)
> > >>         at
> > >>
> org.apache.zookeeper.server.ZKDatabase.loadDataBase(ZKDatabase.java:223)
> > >>         at
> > >>
> > >>
> >
> org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServer.loadData(ZooKeeperServer.java:250)
> > >>         at
> > >>
> > >>
> >
> org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServer.startdata(ZooKeeperServer.java:377)
> > >>         at
> > >>
> > >>
> >
> org.apache.zookeeper.server.NIOServerCnxnFactory.startup(NIOServerCnxnFactory.java:122)
> > >>         at
> > >>
> > >>
> >
> org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServerMain.runFromConfig(ZooKeeperServerMain.java:112)
> > >>         at
> > >>
> > >>
> >
> org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServerMain.initializeAndRun(ZooKeeperServerMain.java:86)
> > >>         at
> > >>
> > >>
> >
> org.apache.zookeeper.server.ZooKeeperServerMain.main(ZooKeeperServerMain.java:52)
> > >>         at
> > >>
> > >>
> >
> org.apache.zookeeper.server.quorum.QuorumPeerMain.initializeAndRun(QuorumPeerMain.java:116)
> > >>         at
> > >>
> > >>
> >
> org.apache.zookeeper.server.quorum.QuorumPeerMain.main(QuorumPeerMain.java:78)
> > >> Caused by: org.apache.zookeeper.KeeperException$NoNodeException:
> > >> KeeperErrorCode = NoNode for /blur/online-controller-nodes
> > >>         at
> > >>
> > >>
> >
> org.apache.zookeeper.server.persistence.FileTxnSnapLog.processTransaction(FileTxnSnapLog.java:211)
> > >>         at
> > >>
> > >>
> >
> org.apache.zookeeper.server.persistence.FileTxnSnapLog.restore(FileTxnSnapLog.java:151)
> > >>         ... 9 more
> > >>
> > >> This is in the ZK log when I start it and then it shuts down.
> > >>
> > >> Thanks
> > >> Chris
> > >>
> > >>
> > >> On Fri, Nov 1, 2013 at 9:35 AM, Aaron McCurry <amccurry@gmail.com>
> > wrote:
> > >>
> > >> > I haven't tested 0.3 in awhile, I have been focusing on getting
> 0.2.1
> > >> out
> > >> > the door.  Hopefully we will call a vote today on it and assuming
> all
> > >> goes
> > >> > well we can focus on 0.3.
> > >> >
> > >> > Aaron
> > >> >
> > >> >
> > >> > On Fri, Nov 1, 2013 at 8:51 AM, Chris Rohr <rohr.chris@gmail.com>
> > >> wrote:
> > >> >
> > >> > > Aaron,
> > >> > >
> > >> > > Yes sorry I am on master but ~week old.  If you want I can try
to
> > >> update
> > >> > > tonight and see if its still an issue.
> > >> > >
> > >> > > Chris
> > >> > >
> > >> > >
> > >> > > On Fri, Nov 1, 2013 at 6:43 AM, Aaron McCurry <amccurry@gmail.com
> >
> > >> > wrote:
> > >> > >
> > >> > > > I assume you are on master?  I will take a look today.
> > >> > > >
> > >> > > > Aaron
> > >> > > >
> > >> > > >
> > >> > > > On Fri, Nov 1, 2013 at 6:30 AM, Chris Rohr <
> rohr.chris@gmail.com>
> > >> > wrote:
> > >> > > >
> > >> > > > > I am trying to run the quick start setup for Blur (to
use for
> > >> testing
> > >> > > the
> > >> > > > > console) and I am having some connection problems.
 The 3
> > >> processes
> > >> > > start
> > >> > > > > but very soon after the controller dies and then shortly
after
> > >> that
> > >> > the
> > >> > > > > shard dies.  Here is what I have noticed:
> > >> > > > >
> > >> > > > > - blur-site.properties has default.zookeeper set to
127.0.0.1
> > >> > > > > - both controller and shard fail with connection refused
to
> > >> > localhost/
> > >> > > > > 127.0.0.1
> > >> > > > > - zookeeper log states that it is binding on 0.0.0.0
> > >> > > > >
> > >> > > > > I'm not sure where zookeeper is getting that IP.  Any
ideas?
> > >> > > > >
> > >> > > > > Thanks,
> > >> > > > > Chris
> > >> > > > >
> > >> > > >
> > >> > >
> > >> >
> > >>
> > >
> > >
> > >
> > > --
> > > *Regards*,
> > > *Vikrant Navalgund*
> > >
> >
> >
> >
> > --
> > *Regards*,
> > *Vikrant Navalgund*
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message