impala-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jim Apple <jbap...@cloudera.com>
Subject Re: New (to me) linker failures
Date Thu, 11 Aug 2016 20:14:29 GMT
Oh, and I'm on Ubuntu 14.04. I did not upgrade any software on my
machine between when this did build and when it did not build.

On Thu, Aug 11, 2016 at 1:12 PM, Jim Apple <jbapple@cloudera.com> wrote:
> When linking impalad I get errors like
>
> be/build/debug/util/libUtil.so: error: undefined reference to
> 'BZ2_bzBuffToBuffCompress'
>
> This includes with versions of Impala that I have compiled as recently
> as a couple of hours ago. It is now affecting all recent git hashes.
> The full list of libraries not found is:
>
> BZ2_bzBuffToBuffCompress
> snappy::MaxCompressedLength(unsigned long)
> snappy::RawCompress(char const*, unsigned long, char*, unsigned long*)
> LZ4_compress
> BZ2_bzDecompressEnd
> BZ2_bzDecompressInit
> BZ2_bzBuffToBuffDecompress
> BZ2_bzDecompress
> snappy::GetUncompressedLength(char const*, unsigned long, unsigned long*)
> snappy::RawUncompress(char const*, unsigned long, char*)
> LZ4_uncompress
> my_strlen
> google_breakpad::ExceptionHandler::WriteMinidump(std::string const&,
> bool (*)(google_breakpad::MinidumpDescriptor const&, void*, bool),
> void*)
> google_breakpad::ExceptionHandler::ExceptionHandler(google_breakpad::MinidumpDescriptor
> const&, bool (*)(void*), bool (*)(google_breakpad::MinidumpDescriptor
> const&, void*, bool), void*, bool, int)
> ProfilerStart
> ProfilerStop
> boost::basic_regex<char, boost::regex_traits<char,
> boost::cpp_regex_traits<char> > >::do_assign(char const*, char const*,
> unsigned int)
> boost::re_detail::perl_matcher<__gnu_cxx::__normal_iterator<char
> const*, std::string>,
> std::allocator<boost::sub_match<__gnu_cxx::__normal_iterator<char
> const*, std::string> > >, boost::regex_traits<char,
> boost::cpp_regex_traits<char> > >::find()
> boost::re_detail::perl_matcher<__gnu_cxx::__normal_iterator<char
> const*, std::string>,
> std::allocator<boost::sub_match<__gnu_cxx::__normal_iterator<char
> const*, std::string> > >, boost::regex_traits<char,
> boost::cpp_regex_traits<char> >
>>::construct_init(boost::basic_regex<char, boost::regex_traits<char,
> boost::cpp_regex_traits<char> > > const&,
> boost::regex_constants::_match_flags)
>
> I tried a clean build, I tried
>
> rm $IMPALA_HOME/CMakeCache.txt
>
> I tried
>
> cd $IMPALA_HOME && find -iname '*cmake*' -not -name CMakeLists.txt |
> grep -v -e cmake_module | grep -v -e thirdparty | xargs rm -Rf
>
> (both listed here:
> https://groups.google.com/a/cloudera.org/forum/#!topic/impala-dev/V5K7u7hs56w)
>
> I tried
>
> unset LD_LIBRARY_PATH && source bin/impala-config.sh
>
> I tried unsetting the use of the gold linker, by setting
> USE_GOLD_LINKER to "false" (and by unsetting it)
>
> Has anyone seen and fixed something like this?

Mime
View raw message