httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From r..@poruokis.lt
Subject [users@httpd] need help
Date Sat, 08 Jul 2017 19:42:49 GMT
Hello, 

I have a fault with multi-processing modules in httpd-2.4.25 compilation
on CentOS 7.3.1611. I want to compile httpd with --with-mpm=event module
loaded dynamically but I'm getting a fault below after starting httpd
service. 

Invalid command 'MinSpareServers', perhaps misspelled or defined by a
module not included in the server configuration 

My compile script: 

configure_flags="                                               \
        --prefix=/etc/httpd                                     \
        --exec-prefix=/etc/httpd                                \
        --bindir=/usr/bin                                       \
        --sbindir=/usr/sbin                                     \
        --libexecdir=/usr/lib64/apache                          \
        --sysconfdir=/etc/httpd/conf                            \
        --datadir=/var/www                                      \
        --includedir=/usr/include/apache                        \
        --localstatedir=/var                                    \
        --mandir=/usr/share/man                                 \
        --with-mpm=event                                        \
        --enable-mods-static=most                               \
        --enable-ssl=shared                                     \
        --enable-suexec                                         \
        --enable-unique-id                                      \
        --with-pcre                                             \
        --with-suexec-caller=apache                             \
        --with-suexec-logfile=/dev/null                         \
        --with-suexec-uidmin=1000                               \
        --with-suexec-gidmin=1000                               \
        --with-suexec-umask=022" 

./configure $configure_flags --with-suexec-docroot=/home 

After compilation there are no MPM modules loaded: 

[root@vps src]# httpd -l | grep mpm | wc -l
0 

[root@vps src]# ls /usr/lib64/apache/ | grep mpm | wc -l
0 

[root@vps src]# ls /etc/httpd/
conf 

[root@vps src]# find /etc/httpd/conf/ -type f -name "*.so" | wc -l
0 

[root@vps src]# httpd -V
Server version: Apache/2.4.25 (Unix)
Server built:   Jul  8 2017 21:51:38
Server's Module Magic Number: 20120211:67
Server loaded:  APR 1.4.8, APR-UTIL 1.5.2
Compiled using: APR 1.4.8, APR-UTIL 1.5.2
Architecture:   64-bit
Server MPM:     worker
  threaded:     yes (fixed thread count)
    forked:     yes (variable process count)
Server compiled with....
 -D APR_HAS_SENDFILE
 -D APR_HAS_MMAP
 -D APR_HAVE_IPV6 (IPv4-mapped addresses enabled)
 -D APR_USE_SYSVSEM_SERIALIZE
 -D APR_USE_PTHREAD_SERIALIZE
 -D SINGLE_LISTEN_UNSERIALIZED_ACCEPT
 -D APR_HAS_OTHER_CHILD
 -D AP_HAVE_RELIABLE_PIPED_LOGS
 -D DYNAMIC_MODULE_LIMIT=256
 -D HTTPD_ROOT="/etc/httpd"
 -D SUEXEC_BIN="/etc/httpd/bin/suexec"
 -D DEFAULT_PIDLOG="/var/logs/httpd.pid"
 -D DEFAULT_SCOREBOARD="logs/apache_runtime_status"
 -D DEFAULT_ERRORLOG="logs/error_log"
 -D AP_TYPES_CONFIG_FILE="conf/mime.types"
 -D SERVER_CONFIG_FILE="conf/httpd.conf" 

[root@vps src]# cat ./httpd-2.4.25/modules.c | grep mpm
extern module mpm_worker_module;
  &mpm_worker_module,
  {"mpm_worker_module", &mpm_worker_module},
  &mpm_worker_module, 

Can anyone tell me please what's happening here? Thank you!
Mime
View raw message