httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Yann Ylavic <ylavic....@gmail.com>
Subject Re: [users@httpd] SSL Session Id lost?
Date Thu, 23 Jul 2015 21:03:27 GMT
On Thu, Jul 23, 2015 at 3:50 PM, Alex Soto <asotobu@gmail.com> wrote:
>
> It seems that everything is configured correctly since sometimes works. Have
> you ever found something similar or knows what it can be happening? Do you
> think that maybe the problem is on client (browser) side?
>
> We say that there is something in Apache Httpd since I have modified what
> was printed in access_log file to print the ssl session id as second
> parameter. And I get next:
>
> (LogFormat "%H %{SSL_SESSION_ID}e %h %l %u %t \"%r\" %>s %b")
>
> HTTP/1.1 - 172.17.42.1 - - [09/Jul/2015:09:15:06 +0000] "GET /hello/hello
> HTTP/1.1" 200 89

This is because the SSL_SESSION_ID is not always available on the TLS
side, when session tickets are used at first.

It's up to the client to generate (or not) a session ID, which is only
available on the first session resumption.

https://tools.ietf.org/html/rfc5077#section-3.4 for the details.

You may configure "SSLSessionTickets off" to disable session tickets
management in TLS (using session IDs only).

Regards,
Yann.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message