httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Andreatta Sébastien <sebastien.andrea...@gmail.com>
Subject Re: [users@httpd] Apache 2.4 , AuthzProviderAlias doesn't work with SSL Virtualhost
Date Tue, 19 Aug 2014 17:30:01 GMT
Thanks for your reactivity ;o)

Unfortunately, the patch is not working.
mod_authz_core.c is well patched

After recompiling the rpm and update it i still can't log me with a ldap 
account :

[Tue Aug 19 19:04:54.929367 2014] [authz_core:debug] [pid 18568] 
mod_authz_core.c(809): [client 109.133.130.18:51359] AH01626: 
authorization result of Require valid-user : denied (no authenticated 
user yet)
[Tue Aug 19 19:04:54.929375 2014] [authz_core:debug] [pid 18568] 
mod_authz_core.c(809): [client 109.133.130.18:51359] AH01626: 
authorization result of <RequireAny>: denied (no authenticated user yet)
[Tue Aug 19 19:04:54.929383 2014] [auth_basic:error] [pid 18568] [client 
109.133.130.18:51359] AH01618: user Admin not found: /transmission/


Something is missing ?

Patch used :

# ./pullrev.sh r1618851
http://svn.apache.org/viewvc?view=revision&revision=r1618851

--- httpd-2.4.2/modules/aaa/mod_authz_core.c
+++ httpd-2.4.2/modules/aaa/mod_authz_core.c
@@ -168,6 +168,13 @@
      return (void*)conf;
  }

+/* Only per-server directive we have is GLOBAL_ONLY */
+static void *merge_authz_core_svr_config(apr_pool_t *p,
+                                         void *basev, void *newv)
+{
+    return basev;
+}
+
  static void *create_authz_core_svr_config(apr_pool_t *p, server_rec *s)
  {
      authz_core_srv_conf *authcfg;
@@ -1140,7 +1148,7 @@ AP_DECLARE_MODULE(authz_core) =
      create_authz_core_dir_config,   /* dir config creater */
      merge_authz_core_dir_config,    /* dir merger */
      create_authz_core_svr_config,   /* server config */
-    NULL,                           /* merge server config */
+    merge_authz_core_svr_config ,   /* merge server config */
      authz_cmds,
      register_hooks                  /* register hooks */
  };

Result of patch :

Patch #61 (httpd-2.4.6-r1618851.patch):
+ /usr/bin/cat /home/builder/rpmbuild/SOURCES/httpd-2.4.6-r1618851.patch
+ /usr/bin/patch -p1 -b --suffix .r1618851 --fuzz=0

=> No error

Result after the patch :



/* Only per-server directive we have is GLOBAL_ONLY */
static void *merge_authz_core_svr_config(apr_pool_t *p,
                                          void *basev, void *newv)
{
     return basev;
}
[....]
AP_DECLARE_MODULE(authz_core) =
{
     STANDARD20_MODULE_STUFF,
     create_authz_core_dir_config,   /* dir config creater */
     merge_authz_core_dir_config,    /* dir merger */
     create_authz_core_svr_config,   /* server config */
     merge_authz_core_svr_config ,   /* merge server config */
     authz_cmds,
     register_hooks                  /* register hooks */
};


After upgrade and restart of httpd httpd-tools mod_ldap and mod_ssl i've 
got this in my ssl_error.log

[Tue Aug 19 19:25:37.286379 2014] [authz_core:debug] [pid 20404] 
mod_authz_core.c(809): [client 109.133.130.18:51905] AH01626: 
authorization result of Require valid-user : denied (no authenticated 
user yet)
[Tue Aug 19 19:25:37.286384 2014] [authz_core:debug] [pid 20404] 
mod_authz_core.c(809): [client 109.133.130.18:51905] AH01626: 
authorization result of <RequireAny>: denied (no authenticated user yet)
[Tue Aug 19 19:25:37.286390 2014] [auth_basic:error] [pid 20404] [client 
109.133.130.18:51905] AH01618: user Crupuk not found: /transmission/


Maybe somthing is missing ?
I don't understand



Le 19/08/2014 14:47, Eric Covener a écrit :
> I think your issue is fixed in the path in the last comment here:
> https://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=56870


---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message