httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From John Iliffe <john.ili...@iliffe.ca>
Subject [users@httpd] mod ssl
Date Sat, 12 Apr 2014 01:40:38 GMT
I am compiling Apache-2.4.9 from source with the new openssl 1.0.1g.  So 
far everything looks good EXCEPT that Apache won't start.  After making a 
number of tweaks to the configuration, I'm stuck.  The error from httpd -t 
is:  

httpd: Syntax error on line 130 of /usr/apache-2.4.9/conf/httpd.conf: 
Cannot load modules/mod_ssl.so into server: libssl.so.1.0.0: cannot open 
shared object file: No such file or directory

I compiled with:

"./configure" \
"--prefix=/usr/apache-2.4.9" \
"--with-included-apr" \
"--with-pcre=/usr/pcre-8.32" \
"--with-ssl=/usr/openssl-1.0.1g" \

and the modules/ directory has the following partial listing:

-rwxr-xr-x 1 root root    35192 Apr 10 20:23 mod_socache_memcache.so
-rwxr-xr-x 1 root root    66857 Apr 10 20:23 mod_socache_shmcb.so
-rwxr-xr-x 1 root root    36732 Apr 10 20:23 mod_speling.so
-rwxr-xr-x 1 root root   826891 Apr 10 20:23 mod_ssl.so
-rwxr-xr-x 1 root root    61870 Apr 10 20:23 mod_status.so
-rwxr-xr-x 1 root root    42570 Apr 10 20:23 mod_substitute.so

Note that mod_ssl.so is third from the bottom.  I'm assuming that there is 
some problem with the way I compiled openssl but it doesn't save a copy of 
the command line.  Here is what I "think" I used:

./configure --prefix=/usr/openssl-1.0.1g share 

which worked OK when I compiled Apache.

I'm sure if I weren't in such an all-fired hurry I could figure this out but 
I would ask anyone who has already done this update to help me out here. 

Thanks in advance.

John



---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message