httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jeff Trawick <traw...@gmail.com>
Subject Re: [users@httpd] Apache 2.2.16 stops running on a Windows 2008 R2 server, 2.4 install won't run
Date Thu, 14 Nov 2013 21:27:56 GMT
On Thu, Nov 14, 2013 at 4:13 PM, Steven Miller <smiller@rentonwa.gov> wrote:

>  Jeff, thanks for your response, answers below
>
>
>
> *From:* Jeff Trawick [mailto:trawick@gmail.com]
> *Sent:* Thursday, November 14, 2013 12:52 PM
> *To:* users@httpd.apache.org
> *Subject:* Re: [users@httpd] Apache 2.2.16 stops running on a Windows
> 2008 R2 server, 2.4 install won't run
>
>
>
> On Thu, Nov 14, 2013 at 3:09 PM, Steven Miller <smiller@rentonwa.gov>
> wrote:
>
>  Hello,
>
>
>
> I had Apache 2.2.16 running for a few years on my 2008 R2 server without
> any problems.  I left for vacation on 10/31 and found that upon my return,
> beginning that same day (10/31), the Apache server could not start and a
> 1067 error was returned.
>
>
>
> I guess the 1067 error is that the service exited immediately?  Yes the
> error appeared (past tense since following my uninstall of 2.2.16, this
> error no longer appears) when restarting the service in services.msc or
> when performing a httpd.exe at the CLI
>
>
>
> Check the Windows event log. The event log shows entries in the System
> log that state the same thing “the application was unable to start
> correctly (0xc000007b)”.  No other information in these log entries.
>
> See if httpd will run in a console Window (or else write useful error
> information to the console).  By console window you mean the CLI/command
> line interface?  That is how I am attempting to run httpd.exe as I haven’t
> installed 2.4 yet so there is no Apache service following my uninstall of
> 2.2.16.
>
>
>
>
>
>    I searched the Windows logs and performed some other research
> including confirmation that no other web server exists on this server (a
> “netstat –an” returns no port 80 listener) before uninstalling 2.2.16 and
> attempting to install 2.4.  I extracted the .zip to C:\Apache24 and
> modified the related PATH statement to reflect this location.  At first
> when I tried to launch httpd.exe I saw an error stating MSVCR110.dll is
> missing.  As I could find it nowhere on the server’s HD I downloaded it to
> the C:\Apache24\bin folder.  Now when I attempt to launch httpd.exe or run
> httpd.exe –k install I get the error “The application was unable to start
> correctly (0xc000007b).”
>
>
>
> IIUC those Microsoft libraries need to be properly installed, and they get
> found via the registry instead of the usual DLL search.  You also need to
> install one that matches the architecture of your Apache httpd build
> (32-bit or 64-bit).  I have the x64 VC++ 2008 SP1 Redistributable
> installed (have x64 Apache v 2.4) and tried doing a repair of that install
> – downloading the most recent VC version and running a repair, and I still
> get the 0xc000007b error.
>
>
>
>
>

Are you sure that the 2008 SP1 is the required one?  (I guess they told you
that on the Apachelounge web site.)  Sorry, but that's all I can think of.

Hopefully somebody else has an idea if you already have the redistributable
that you need.


>    I have researched this error but cannot find any information related
> to Apache.  I see that the Apache INSTALL.log file references an .msi
> download (Windows Installer) so I would like to try installing it using
> that method.  However I cannot find an .msi download on any of the Apache
> download sites listed on apache.org including the Apache Lounge.  The
> application we use the Apache server for, is a network graphing utility
> called Cacti.  I have posted on that forum about this issue but I have
> received no response thus far.  We have been without this network
> utilization data, which we need to effectively manage our network, since
> 10/31.
>
>
>
> Any assistance is MUCH appreciated.
>
>
>
> Thank you,
>
>
>
> Steve Miller
>
> Senior Network Systems Specialist
>
> City of Renton
>
> 425-430-6876
>
>
>
>
>
>
>
> --
> Born in Roswell... married an alien...
> http://emptyhammock.com/
>



-- 
Born in Roswell... married an alien...
http://emptyhammock.com/

Mime
View raw message