httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Steven Miller <smil...@Rentonwa.gov>
Subject [users@httpd] Apache 2.2.16 stops running on a Windows 2008 R2 server, 2.4 install won't run
Date Thu, 14 Nov 2013 20:09:33 GMT
Hello,

I had Apache 2.2.16 running for a few years on my 2008 R2 server without any problems.  I
left for vacation on 10/31 and found that upon my return, beginning that same day (10/31),
the Apache server could not start and a 1067 error was returned.  I searched the Windows logs
and performed some other research including confirmation that no other web server exists on
this server (a "netstat -an" returns no port 80 listener) before uninstalling 2.2.16 and attempting
to install 2.4.  I extracted the .zip to C:\Apache24 and modified the related PATH statement
to reflect this location.  At first when I tried to launch httpd.exe I saw an error stating
MSVCR110.dll is missing.  As I could find it nowhere on the server's HD I downloaded it to
the C:\Apache24\bin folder.  Now when I attempt to launch httpd.exe or run httpd.exe -k install
I get the error "The application was unable to start correctly (0xc000007b)."  I have researched
this error but cannot find any information related to Apache.  I see that the Apache INSTALL.log
file references an .msi download (Windows Installer) so I would like to try installing it
using that method.  However I cannot find an .msi download on any of the Apache download sites
listed on apache.org including the Apache Lounge.  The application we use the Apache server
for, is a network graphing utility called Cacti.  I have posted on that forum about this issue
but I have received no response thus far.  We have been without this network utilization data,
which we need to effectively manage our network, since 10/31.

Any assistance is MUCH appreciated.

Thank you,

Steve Miller
Senior Network Systems Specialist
City of Renton
425-430-6876


Mime
View raw message