httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Thomas Eckert <thomas.r.w.eck...@gmail.com>
Subject Re: [users@httpd] Reverse Proxy Questions
Date Fri, 18 Oct 2013 08:53:04 GMT
Try setting the proxy-initial-not-pooled flag with mod_proxy_http, see
http://httpd.apache.org/docs/current/mod/mod_proxy_http.html

Apache 2.4 has an issue with the HTTP keep-alive time out which happens
quite frequently with ActiveSync. There is an ongoing discussion
("mod_proxy, oooled backend connections and the keep-alive race condition")
regarding this problem on the dev list.

Do you happen to use NTLM between the reverse proxy and exchange server ?
If you do I would be very much interested in the impact of the above
mentioned mod_proxy_http flag with the authentication procedure.


On Thu, Oct 17, 2013 at 10:03 PM, Shawn Cannon <shawn@shawncannon.com>wrote:

> Yes it is getting there.  I do not know how long it would take.  my test
> box only has one machine using Windows RT connecting via ActiveSync through
> the reverse proxy.  It is working despite seeing the error.  When I tried
> this in production we had multiple complaints from phone users and I saw
> these errors so I thought something must have changed from 2.2 to 2.4.
>
>
> Shawn Cannon
> IT Professional
> EMC Elect 2013 | Dell TechCenter Rockstar 2013 | VMware vExpert 2013
>
>
> ------------------------------
> From: yehuda@ymkatz.net
> Date: Thu, 17 Oct 2013 15:57:33 -0400
> To: users@httpd.apache.org
> Subject: Re: [users@httpd] Reverse Proxy Questions
>
>
> There is a timeout, but I don't think it has changed in this version:
> http://httpd.apache.org/docs/2.4/mod/mod_proxy.html
> How long do you expect the response to take?
>
> Do you know if the request is getting to the Exchange server?
>
> - Y
>
>
> On Thu, Oct 17, 2013 at 3:48 PM, Shawn Cannon <shawn@shawncannon.com>wrote:
>
> We have been using Apache 2.2.x with reverse proxy modules for our clients
> to access their OWA servers for over a year. I want to get us to Apache
> 2.4.x so I setup a test box with latest 2.4 on it. I fixed the config file
> issues since 2.4 has changes in it. OWA proxy is working on my test server
> with Apache 2.4. But with 2.4 I do have an issue I cannot figure out. Note
> that this does NOT occur with Apache 2.2. I get the following errors when
> using ActiveSync through reverse proxy:
>
> [Thu Oct 17 12:19:11.670665 2013] [proxy_http:error] [pid 748:tid 8440]
> (OS 10060)A connection attempt failed because the connected party did not
> properly respond after a period of time, or established connection failed
> because connected host has failed to respond. : [client x.x.x.x:20311]
> AH01102: error reading status line from remote server
> mail.nameredacted.net:443
>
> [Thu Oct 17 12:19:11.670665 2013] [proxy:error] [pid 748:tid 8440] [client
> x.x.x.x:20311] AH00898: Error reading from remote server returned by
> /Microsoft-Server-ActiveSync
>
> So somehow with Apache 2.4 there is some sort of timeout that was not
> there with 2.2. Any ideas?
>
> Shawn Cannon
> IT Professional
> EMC Elect 2013 | Dell TechCenter Rockstar 2013 | VMware vExpert 2013
>
>
>

Mime
View raw message