httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Igor Cicimov <icici...@gmail.com>
Subject Re: [users@httpd] Apache fails to start when mod_deflate is enabled
Date Wed, 09 Jan 2013 06:32:24 GMT
On Wed, Jan 9, 2013 at 5:14 PM, Abhi Auradkar <aurabhi@yahoo.com> wrote:

> Hi,
>
> I am trying to get the details for the machine on which it was built.
> Meanwhile my concern is while the apache runs fine when mod_deflate is
> disabled.
> Has it got to do something with the libz on the machine?
>
>
> Hmm very possibly. I would run ldd against httpd binary and compare the
lib versions of all the libs apache is linked to with the ones on the build
machine, starting with libz.



> Thanks,
>
>   ------------------------------
> *From:* Igor Cicimov <icicimov@gmail.com>
> *To:* users <users@httpd.apache.org>; Abhi Auradkar <aurabhi@yahoo.com>
> *Sent:* Wednesday, January 9, 2013 11:19 AM
>
> *Subject:* Re: [users@httpd] Apache fails to start when mod_deflate is
> enabled
>
>
>
>
> On Wed, Jan 9, 2013 at 4:30 PM, Abhi Auradkar <aurabhi@yahoo.com> wrote:
>
> Hi,
>
> This apache is compiled from source. It was compiled on another machine
> though.
>
>
> In that case both boxes have to be completely identical, same hardware and
> software structure. Was the other box maybe 32 bit machine?
>
>
>
> This is what the file and ldd result in. (The libraries refered are
> present in /lib/64)
>
> bash-3.2# file /usr/local/apache2/modules/mod_deflate.so
> /usr/local/apache2/modules/mod_deflate.so:       ELF 64-bit LSB dynamic
> lib AMD64 Version 1 [SSE CMOV], dynamically linked, not stripped
>
> bash-3.2#ldd usr/local/apache2/modules/mod_deflate.so
> libc.so.1 =>     /lib/64/libc.so.1
> libm.so.2 =>     /lib/64/libm.so.2
>
>
> Thanks,
>
>
>    ------------------------------
> *From:* Igor Cicimov <icicimov@gmail.com>
> *To:* users <users@httpd.apache.org>; Abhi Auradkar <aurabhi@yahoo.com>
> *Sent:* Wednesday, January 9, 2013 4:55 AM
> *Subject:* Re: [users@httpd] Apache fails to start when mod_deflate is
> enabled
>
>
> On Tue, Jan 8, 2013 at 11:01 PM, Abhi Auradkar <aurabhi@yahoo.com> wrote:
>
> Hi,
>
>  On a solaris AMD64 bit machine the apache server fails to start when
> mod_deflate is enabled.
> Following is the error that I see.
>
> httpd: Syntax error on line 934 of /usr/local/apache2/conf/httpd.conf:
> Syntax error on line 5 of
> /usr/local/apache2/conf/modules.conf: Cannot load
> /usr/local/apache2/modules/mod_deflate.so into
> server: ld.so.1: httpd: fatal: relocation error: R_AMD64_PC32: file
> /usr/local/apache2/modules/mod_deflate.so: symbol memset: value
> 0x28001baf05a does not fit
>
>
> Machine Details
> ---------------
> SunOS pearl 5.10 Generic_142910-17 i86pc i386 i86pc
>
> 64-bit amd64 applications
>         sse4.2 sse4.1 ssse3 popcnt tscp cx16 mon sse3 pause sse2 sse fxsr
> mmx
>         cmov amd_sysc cx8 tsc fpu
> 32-bit i386 applications
>         sse4.2 sse4.1 ssse3 popcnt tscp cx16 mon sse3 pause sse2 sse fxsr
> mmx
>         cmov sep cx8 tsc fpu
>
>
>
> Any pointers whats wrong here.
>
> Appreciate your help!
>
> Thanks,
>
>
> First how did you install apache, using Solaris binary or compiled from
> source? Second, post the output of:
>
> $ file /usr/local/apache2/modules/mod_deflate.so
> $ ldd /usr/local/apache2/modules/mod_deflate.so
>
>
>
>
>
>
>

Mime
View raw message