httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mark Poole <m...@poole.be>
Subject [users@httpd] Re: Help with mod_ldap after compiling manually
Date Mon, 23 May 2011 12:59:16 GMT
Nevermind.. strace found the problem:

open("/home/bleh/output64/lib/apr-util-1/apr_ldap-1.so", O_RDONLY) =
-1 ENOEN T (No such file or directory)

On Mon, May 23, 2011 at 1:19 PM, Mark Poole <mark@poole.be> wrote:
> Hi All,
>
> I'm compiling openldap, apr (1.4.5), apr-util (1.3.12) and httpd
> (2.2.15) manually
>
> I'm compiling OpenLDAP first:
>
> ./configure  --enable-shared=yes --enable-static=no
> "--prefix=$top_dir" --enable-dynamic --enable-local=yes --enable-ipv6
> --enable-ldap=yes  --enable-ssl=yes "--without-cyrus-sasl"
> "--with-ssl=$top_dir" "--disable-backends" --enable-ldbm
> --enable-bdb=no "CPPFLAGS=-I$top_dir/include" "LDFLAGS=-L$top_dir/lib"
>
> Then APR:
>
> ./configure --prefix=$top_dir --enable-shared --enable-threads
> --enable-other-child
> make && make install
>
> Then apr-util:
>
> ./configure --prefix=$top_dir --with-apr=$top_dir
> --with-sqlite3=$top_dir --with-ldap-include=$top_dir/include
> --with-ldap-lib=$top_dir/lib --with-ldap --with-expat=$top_dir
> make && make install
>
> then httpd:
>
> ./configure --prefix=$top_dir --without-included-apr
> --with-apr=$top_dir/bin/apr-1-config
> --with-apr-util=$top_dir/bin/apu-1-config --enable-shared
> --disable-static --enable-so --enable-mods-shared='auth_basic
> auth_digest authn_alias authn_anon authn_default log_config mime
> mime_magic ldap authnz_ldap authz_ldap status ssl dav dav_fs dav_lock
> log_forensic authn_dbd authn_dbm authz_dbm authz_owner cache cern_meta
> charset_lite dbd disk_cache dumpio echo example expires ext_filter
> file_cache ident imagemap info logio mem_cache speling substitute
> suexec unique_id usertrack version vhost_alias' --enable-vhost-alias
> --enable-headers --enable-proxy --enable-proxy-connect
> --enable-proxy-ftp --enable-proxy-http --enable-dav --enable-so
> --enable-threads --enable-cgi --enable-http --enable-rewrite
> --enable-static-support --disable-suexec --enable-ldap
> --enable-authnz-ldap --with-ldap --with-mpm=prefork --with-egd
> --with-devrandom=/dev/urandom --with-expat=$top_dir --with-z=$top_dir
> --with-ssl=$top_dir
>
>
> And getting this error when attempting to auth against LDAP (500 error
> in the browser):
>
> [Mon May 23 12:47:15 2011] [debug] mod_authnz_ldap.c(379): [client
> 10.3.2.10] [11387] auth_ldap authenticate: using URL
> ldap://10.2.2.42:389/cn=Users,dc=bleh,dc=com?uid
> [Mon May 23 12:47:15 2011] [info] [client 10.3.2.10] [11387] auth_ldap
> authenticate: user mark authentication failed; URI /testrepo [LDAP:
> ldap initialization failed][Unknown (private extension) error]
>
> The only thing I can find relating to this is:
>
> https://issues.apache.org/bugzilla/show_bug.cgi?format=multiple&id=45994
>
>
> Any help with this would be appreciated.
>

---------------------------------------------------------------------
The official User-To-User support forum of the Apache HTTP Server Project.
See <URL:http://httpd.apache.org/userslist.html> for more info.
To unsubscribe, e-mail: users-unsubscribe@httpd.apache.org
   "   from the digest: users-digest-unsubscribe@httpd.apache.org
For additional commands, e-mail: users-help@httpd.apache.org


Mime
View raw message