httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From roberto blanko <robertobla...@gmail.com>
Subject Re: [users@httpd] FastCGI causes website to hang
Date Wed, 02 Mar 2011 08:17:30 GMT
>
> Try restarting your apache, then list your semaphores with the command
> "ipcs". Wait until apache stops working in the described manner, then list
> them again and check if there are any semaphores missing.
>

Hi Björn,

thanks for your support. I monitored the semaphores and shared memory the
way you described. With the following results:

Right after Apache restart:

------ Shared Memory Segments --------
key        shmid      owner      perms      bytes      nattch     status
0x0115859c 26116096   root      600        682600     5

------ Semaphore Arrays --------
key        semid      owner      perms      nsems
0x00000000 2359296    apache    600        1
0x00000000 2392065    apache    600        1
0x00000000 2424834    apache    600        1
0x00000000 2457603    apache    600        1
0x00000000 2490372    apache    600        1
0x00000000 2523141    apache    600        1
0x00000000 2555910    apache    600        1
0x00000000 2588679    apache    600        1
0x00000000 2621448    apache    600        1

After apache stopped working:

------ Shared Memory Segments --------
key        shmid      owner      perms      bytes      nattch     status
0x0115859c 0          root      600        682600     12

------ Semaphore Arrays --------
key        semid      owner      perms      nsems
0x00000000 0          apache    600        1
0x00000000 32769      apache    600        1
0x00000000 65538      apache    600        1
0x00000000 98307      apache    600        1
0x00000000 131076     apache    600        1
0x00000000 163845     apache    600        1
0x00000000 196614     apache    600        1
0x00000000 229383     apache    600        1
0x00000000 262152     apache    600        1

I'm not the real freak when it comes to semaphores and shared memory usage.
Can you see something suspicious there?

Another notice: After reading your reply I deactivated eAccellerator,
ionCube-Loader and Zend-Optimizer, so that PHP runs without any additional
caches or optimzers, Unfortunately this didn't help and apache stopped
working again.

Mime
View raw message