httpd-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Tapan Maheshwari <tapan...@yahoo.com>
Subject RE: [users@httpd] Unable to start HTTPD , apache web server
Date Wed, 05 May 2010 06:41:12 GMT
Hi,Thanks for replying
The first line of httpd.conf is ServerRoot "/usr/apache2"

I dont see any error in this line
Thanks
--- On Tue, 5/4/10, Voellinger, Sandy <Sandy.Voellinger@neustar.biz> wrote:

From: Voellinger, Sandy <Sandy.Voellinger@neustar.biz>
Subject: RE: [users@httpd] Unable to start HTTPD , apache web server
To: "'users@httpd.apache.org'" <users@httpd.apache.org>
Date: Tuesday, May 4, 2010, 2:45 PM




 
 






 



Edit your httpd.conf – the first line has a syntax error that’s
causing it to fail.  It looks like you have a left parenthesis ( that doesn’t
belong. 

   

Cheers- 

Sandy 

   

   

   



From: Tapan Maheshwari
[mailto:tapan_mh@yahoo.com] 

Sent: Tuesday, May 04, 2010 3:07 AM

To: users@httpd.apache.org

Subject: [users@httpd] Unable to start HTTPD , apache web server 



   


 
  
  Hi, 
  
     
  
  
  I have downloaded & installed following apache
  binaries (x86/Solaris
  9)  from http://www.sunfreeware.com/,
  The Operating system is SunOS 5.9 
  
  
  
     
  
  
   apache-2.2.15-sol9-x86-local.gz 
  
  
   expat-2.0.1-sol9-x86-local.gz 
  
  
  
   libgcc-3.4.6-sol9-x86-local.gz 
  
  
  
   libiconv-1.13.1-sol9-x86-local.gz 
  
  
   openldap-2.4.16-sol9-x86-local.gz 
  
  
   openssl-1.0.0-sol9-x86-local.gz 
  
  
   sasl-2.1.21-sol9-x86-local.gz 
  
  
   zlib-1.2.4-sol9-x86-local.gz 
  
  
     
  
  
  all
  these were installed without any error,  
  
  and
  also configured httpd.conf, but when i start httpserver by issuing
  command  
  
  
  
  $
  ./apachectl -k start . it gives me following error 
  
  
     
  
  
  
  /usr/local/apache2/bin/httpd: syntax error at line 1: `('
  unexpected 
  
  
     
  
  
  i
  have also tried directly executing ./httpd but it gives the same error. 
  
  
     
  
  
  Has
  anyone faced any such issue ? 
  
  
     
  
  
  Thanks. 
  
  
  
  
 


   



 





      
Mime
View raw message